GettyImages-1409942788-810x500.jpg

Národy, ktoré schvaľujú potraty, nevyhnutne podporujú eutanáziu: tu je dôvod

9
Kultúra smrti
  • Naliehavá správa kanadským zákonodarcom: zastavte rozširovanie asistovanej samovraždy.
  • Demografická a kultúrna kríza vedie k podpore legálnej eutanázie.
  • Problémy s pôrodnosťou a potraty súvisia s nedostatkom budúcej generácie.
  • Eutanázia slúži ako cynický tlakový ventil pre problémy spôsobené sexuálnou revolúciou.

Pošlite naliehavú správu kanadským zákonodarcom, aby zastavili rozširovanie asistovanej samovraždy

V tohtotýždňovej’samostatnej epizóde The Van Maren Show Jonathon vysvetľuje, prečo demografická a kultúrna kríza, ktorá postihuje západné národy, vedie k zvýšenej podpore legálnej eutanázie.

Jonathon svoje postrehy opiera o stĺpček britského poslanca Matthewa Parrisa, ktorý obhajuje eutanáziu. Zastáva názor, že Parris napriek tomu, že obhajuje eutanáziu, je zároveň “brutálne úprimný”, keď sa postavil “čelom” k problémom, ktorým Západ čelí, a k “schizofrenickým názorom”, ktoré ľudia zrejme zastávajú v oblasti politiky a kultúry, aj keď riešenie, ktoré Parris navrhuje, je nesprávne.

Medzi tým si Jonathon všíma aj snahu o potraty, zatiaľ čo krajiny vyspelého sveta majú problémy s produkciou ďalšej generácie, a číta titulky, ktoré sa zaoberajú poklesom pôrodnosti v rôznych západných i nezápadných krajinách. “Deti budúcnosťou, a ak tie deti nemáme, nemáme ani tú budúcnosť,” poznamenáva Jonathon a pozerá sa na Japonsko ako príklad.

Konštatuje, že v Európe aj v Spojených štátoch je “jeden z najväčších tlakov na extrémne potratové zákony”, aký nebol zaznamenaný za posledné desaťročia. Americká situácia je po páde rozsudku Roe v. Wadepredvídateľná, ale reakcia na jeho pád je viditeľná aj inde. “Reakcia západných elít na [demografickú krízu] je neuveriteľne bizarná v tom zmysle, že sú zrejme pevne odhodlané tento problém neuznať,” hovorí.

Ak sa Jonathon pozerá na príklad svojej rodnej Kanady, krajiny, ktorá sa borí s klesajúcou pôrodnosťou a zároveň chce ženám ponúknuť bezplatnú antikoncepciu, hovorí: “Musel by si byť naozaj, naozaj oddaný ideológ, aby si sa pozrel na to, kde je Kanada, a pomyslel si: ‘Viem, čo potrebujeme. Potrebujeme platiť za antikoncepčné tabletky. To’je určite práve teraz národnou prioritou. Potrebujeme oberať o mzdy ťažko pracujúcich Kanaďanov a platiť za menej detí, pretože to má zmysel.’”

“Toto je jednoducho objektívne idiotské podľa akýchkoľvek štandardov, bez ohľadu na to, či ste veriaci alebo nie,” dodáva. Pritom to, čo sa deje, keď v krajine’klesá pôrodnosť, je dovoz imigrantov v záujme národnej pracovnej sily – niečo, čo bolo vidieť v mnohých západných krajinách, aby sa udržala daňová základňa pre poskytovanie sociálneho štátu.

Okrem toho, načasovanie tlak na politiku eutanázie sa zhoduje s načasovaním pôvodných interrupčných zákonov v západných krajinách. Jonathon vysvetľuje, že desaťročia potratov a antikoncepcie spôsobili, že krajiny nemajú potrebnú mieru obnovy obyvateľstva a narastá počet starších ľudí, čo zaťažuje národné systémy zdravotnej starostlivosti a s tým súvisí znižovanie daňového základu. “Čo sme si mysleli, že sa stane?"” pýta sa Jonathon. Spoločnosť je po celý čas svedkom nárastu duševných chorôb, sociálnej atomizácie, osamelosti a úzkosti.

“Legálna eutanázia v podstate slúži ako tlakový ventil,” oponuje Jonathon. “Je to’naozaj cynický spôsob riešenia problémov, ktoré sme vytvorili sexuálnou revolúciou a ktoré v mnohých prípadoch … nie sme ochotní alebo potenciálne schopní vyriešiť.”

Koncom epizódy skúma Parrisov’ článok a tvrdí, že Parris napísal to, čo aktivisti za eutanáziu v súkromí hovorili, ale verejne popierali. Parris tvrdí, že pre nevyliečiteľne chorých pacientov nie je zlé urýchliť si vlastnú smrť – čo Jonathon poznamenáva, že mnohí aktivisti proti eutanázii “vedeli …, že to príde” už nejaký čas. 

The Van Maren Showje vysielaná na mnohých platformách vrátane SpotifySoundCloudYouTubeiTunes, a Google Play.

Plný zoznam epizód a možnosť prihlásiť sa na odber rôznych kanálov nájdete na našej webovej stránke Acast tu.

Pošlite naliehavú správu kanadským zákonodarcom s výzvou, aby zastavili rozširovanie asistovanej samovraždy