Do-not-die-810x500.png

Tucker Carlson vyzýva agnostického milionára posadnutého neumieraním na tému Boh, démoni, umelá inteligencia

31
Neutral
  • Bryan Johnson, technologický milionár, hovoril s Tuckerom Carlsonom o Bohu a umelej inteligencii.
  • Johnson tvrdí, že vďaka disciplíne má telo mladšie a chce žiť večne.
  • Johnson predal svoju spoločnosť PayPal a investuje do zdravia a dlhovekosti.
  • Johnson a ďalší bohatí jednotlivci sa zaujímajú o dlhovekosť a investujú do výskumu.

Agnostický technologický milionár, ktorý propaguje to, čo sám označuje ako "nezomieraj", sa tento týždeň s Tuckerom Carlsonom porozprával o Bohu, umelej inteligencii a politike.

Bryan Johnson sa narodil pred takmer piatimi desaťročiami, ale vďaka mimoriadne disciplinovanej strave a cvičeniu má srdce 37-ročného, pokožku 28-ročného a kapacitu pľúc 18-ročného.

“Znížil som rýchlosť svojho starnutia o ekvivalent 31 rokov,” povedal ohromenému Carlsonovi. “Teraz starnem všeobecnejším spôsobom … 7,6 mesiaca na každých 12 mesiacov, ktoré uplynú.”

48-ročný Johnson vyrastal ako mormón v Utahu. Carlsonovi povedal, že autoritám vo svojej cirkvi začal nedôverovať po tom, ako si uvedomil, že aj nemormoni sú dobrí ľudia. “Neviem, čomu mám v realite veriť mimo vecí, ktoré považujem za stabilnejšie, ako je fyzika a matematika.”

Povolaním softvérový inžinier Johnson, ktorý tvrdí, že neexistuje “dôkaz” o existencii Boha, predal v roku 2013 svoju spoločnosť Braintree, ktorá sa zaoberá spracovaním digitálnych údajov, spoločnosti PayPal za 800 miliónov dolárov. Jeho vlastná “filozofia úniku z veku” ho napadla, keď bol mladší a bojoval so zlými stravovacími návykmi. V tom čase mal desať rokov chronickú depresiu. Carlsonovi povedal, že chcel urobiť niečo, čo by pomohlo ľudstvu prekonať jeho “sebadeštruktívne” správanie v tejto “novej ére” ľudského druhu.

Carlson opísal Johnsonov’pohľad ako “trochu strašidelný” a informoval ho, že “každý iný žijúci človek, ktorý’dospel k záveru, ku ktorému ste dospeli vy, bol nakoniec zdrvený a ponížený a my sme sa mu smiali.”

Johnson povedal, že sa “ani trochu” nebojí, že ho Boh zasiahne za to, že sa pokúša “poraziť smrť.” Pripustil však, že je “pravdepodobne nevyhnutné, aby som zomrel tou najilustratívnejšou smrťou”, napríklad zadusením brokolicou. Napriek tomu verí, že 2 milióny dolárov, ktoré každoročne vynakladá na monitorovanie svojho zdravia, pomôžu ľudstvu v budúcnosti. Hovorí, že chce vytvoriť krajinu s podobne zmýšľajúcimi ľuďmi, ktorí zdieľajú jeho “nezomierajú” perspektívu.

Johnson’s excentrickým správaním získal minulý rok pozornosť celej krajiny, keď jeho dospievajúci syn súhlasil, že mu bude poskytovať transfúzie krvi. Johnson poskytol plazmu aj svojmu otcovi, ktorý má 70 rokov. Johnson Carlsonovi povedal, že jeho otec’v dôsledku toho spomalil starnutie na úroveň niekoho po štyridsiatke.

“Dobre, takže teraz sa’dostávame k teóriám o odoberaní krvi deťom,”komentoval Carlson.“Je veľa teórií o tom, čo sa deje v zákulisí s ľuďmi,”odpovedal Johnson.“Áno. A hádam nie všetky sa zdajú byť nepodložené,” odvetil Carlson.

Témou, ktorá sa počas ich rozhovoru vynárala, bol význam Boha a to, že náboženstvo už odpovedalo na mnohé otázky, ktoré sa Johnson snaží riešiť.

“Nemyslím si, že akákoľvek filozofia, ktorá nezahŕňa Boha, môže zlepšiť moje duchovné zdravie,” povedal Carlson. “Ak nie je’uznaná žiadna moc mimo ľudí, alebo len moc, ktorú vytvárame prostredníctvom týchto strojov a sú to’obrovské dátové centrá …, nie je možné’povedať, že niečo je zlé alebo správne v absolútnom zmysle.”

Johnson neustále Carlsonove’poznámky preformulovával a trval na tom, že sa obaja zhodli na pomerne veľkej časti. Carlson však tvrdil, že nie, a že “najzrejmejšie vysvetlenie” ľudského správania je “pôsobia na nás démoni, a takto to podľa mňa správne opísalo každé náboženstvo, o ktorom viem.”

Carlson tiež poznamenal, že “ak s tým nesúhlasíte, potom musíte namiesto neho nahradiť iné vysvetlenie, aby ste mohli pokračovať v nádeji, že sa môžeme zmeniť. Inak sme’len v tomto kolobehu s výkonnejšou technológiou, ktorá nám umožňuje robiť tie isté zlé veci, ale vo väčšom rozsahu."”

V jednom momente sa Johnson zvláštne opýtal Carlsona: “Nie som démon?"” Na čo Carlson odpovedal: “Nie ste démon? Nevyzeráte na to. Moje schopnosti odhadovať démonov nie sú’veľké." ”Johnson sa potom zamyslel: “Správne sme sa označili za anjelov alebo dobrých ľudí a nesprávne sme označili démonov za zlých hercov?" ”

Johnson nie je vo svojom fanatickom správaní sám. Mnohí ultrabohatí jednotlivci sa v posledných rokoch začali vo zvýšenej miere zaujímať o dlhovekosť. Podľa týždenníka New York Post je zakladateľ spoločnosti PayPal Peter Thiel investorom spoločnosti Unity Biotechnology, ktorá sa zaoberá výskumom chorôb súvisiacich s vekom. Spoluzakladateľ spoločnosti Google Larry Page sa podieľal na založení spoločnosti Calico labs, ktorá sa snaží “pochopiť biológiu, ktorá riadi starnutie a dĺžku života.” Injekcie kmeňových buniek, ľudské rastové hormóny a ďalšie špičkové lekárske postupy presadzujú aj transhumanisti, ako napríklad Elon Musk a Klaus Schwab zo Svetového ekonomického fóra.