original-1571FBFE-09AF-4B50-9BDD-4266B9991BC6-e1712760340276-810x500.jpeg

Austrálska aktivistka za slobodu Monica Smit zažalovala políciu štátu Victoria za presadzovanie zákazu vstupu do systému COVID

15
Kultúra života
  • Monica Smit odporuje uzáverom, očkovaniu a potláčaniu kritiky COVID-19.
  • Bude žalovať políciu Victoria za zatknutie a väznenie.
  • Jej cieľom je bojovať za spravodlivosť a práva občanov postihnutých opatreniami.
  • Smit chce vytvoriť precedens a zodpovednosť policajtov za nezákonné rozkazy.

Občania USA: Najvýraznejšou odporkyňou brutálnych uzáverov COVID-19, povinného očkovania a násilného potláčania kritiky verejnosti bola Monica Smit. Jej odpor pokračuje. Oznámila, že bude žalovať políciu štátu Victoria. Súdny proces je naplánovaný na 23. júla a očakáva sa, že potrvá 15 dní.

V októbri 2020 Smitová podávala správu o proteste proti COVID, keď ju trikrát zatkli, spútali a 45 minút zadržiavali v dodávke. Podľa jej vlastných slov jej to zmenilo život. “Ak sú moji austrálski bratia a sestry, polícia, ochotní urobiť toto mne, čo sú ochotní urobiť iným ľuďom?"”

Čoskoro to mala zistiť. Smitová pokračovala vo svojich protestoch neohrozene a v roku 2021 bola zatknutá a obvinená z podnecovania protestov proti politike uzamykania a povinnému očkovaniu premiéra štátu Victoria Dana Andrewsa’ a z odmietnutia podrobiť sa testu PCR. Za tieto údajné zločiny strávila 22 dní na samotke, čo jej vynieslo status prvej politickej väzenkyne Austrálie’

Čítajte: Trudeau hovorí, že neslávne známe poznámky, v ktorých označil neočkovanú ‘rasistku’ a ‘mizogýnku’ boli vytrhnuté z kontextu

Smitová je neoblomná a tvrdí, že žalobu nepodáva kvôli sebe, ale kvôli obyvateľom Victorie, ktorí boli postriekaní paprikovým sprejom, zasiahnutí gumovými projektilmi, ktorým zničili podniky v dôsledku výluk (najdlhších na svete), zatkli ich za “neprijateľné” príspevky na sociálnych sieťach alebo dostali “pokuty COVID.”

“Z niekoho treba urobiť príklad; niekto musí niesť zodpovednosť, ” hovorí. Jej cieľom je využiť príležitosť na verejné vyjadrenie sťažností a dodáva, že “sa bude cítiť vinná do konca [svojho] života”, ak niečo neurobí. “Môžem zaručiť”, že nikdy, nikdy nepristúpim na dohodu, aby ma umlčali.”

Smit’odvaha je neprehliadnuteľná a stala sa účinným stredobodom záujmu Austrálčanov, ktorí sa cítia byť zradení svojimi vládami. Hnev medzi tými, ktorí sa postavili na odpor voči konaniu štátu, ak vôbec, tak sa zvyšuje, pretože rozsah prehnanej reakcie vlády je čoraz zjavnejší.

Smitová hovorí, že jej želaným výsledkom je vytvoriť precedens, že ľudia ako ona “nemôžu byť takto falošne zatknutí“v demokratickej krajine, akou je Austrália.”Chce tiež, aby sa aspoň jeden policajt osobne zodpovedal za to, čo sa jej stalo. “Policajtom by sa malo pripomenúť, že ‘plnenie rozkazov’ nie je ospravedlnením a že môžu konať podľa svojho svedomia. Chcel by som’dať príklad aspoň jednému policajtovi, aby si ostatní dvakrát rozmysleli, než začnú plniť nezákonné rozkazy."”

Zatvorenie COVID spôsobilo obrovské škody na občianskej štruktúre Austrálie’kedysi zdrojom hrdosti a teraz dôvodom na hanbu. Jednou z motivácií Smitovej’je obnoviť túto minulosť, keď bola Austrália lepšou krajinou – o čom svedčí aj názov politickej strany, ktorú založila: Priznáva, že na súde možno neuspeje, ale je vzdorovitá a odhodlaná: “Idem až na súd, aby to’bolo navždy zapísané vo verejných záznamoch. Nejde o to, aby som dosiahla spravodlivosť pre seba, ale pre všetkých, ktorí si zaslúžili byť vypočutí, ale nemali na to prostriedky alebo životný štýl. Dúfam, že to bude prípad ľudí’a nie len prípad Moniky Smit’”

Občanov USA: Žiadajte, aby Kongres vyšetril prudko rastúcu mieru nadbytočnej úmrtnosti