Screen-Shot-2024-04-11-at-4.31.38-PM-810x500.png

Sean Hannity cituje Ježiša Krista, keď vyzýva arizonských demokratov, aby zrušili silný zákaz potratov

23
Kultúra smrti
  • Sean Hannity odporúčil arizonským zákonodarcom zrušiť zákaz interrupcií.
  • Arizonský najvyšší súd rozhodol, že interrupcie sú teraz nezákonné okrem prípadov nevyhnutných na záchranu života matky.
  • Trump očakáva, že zákon bude zrušený a Hannity naznačuje, že zdesenie je neopodstatnené.
  • Hannity mení svoj postoj k potratom a kritizuje silné pro-life zákony, čo môže ovplyvniť volebné výsledky.

Sean Hannity, moderátor Fox News, v stredu večer odporučil arizonským zákonodarcom, aby sa “zbavili” novo zavedeného takmer úplného zákazu interrupcií, a zopakoval tak predpovede bývalého prezidenta a predpokladaného republikánskeho kandidáta na post šéfa Bieleho domu Donalda Trumpa, že “to bude napravené v priebehu budúceho týždňa alebo dvoch.”

Arizonský najvyšší súd v utorok rozhodol v pomere 4:2, že zákon z roku 1864 kodifikovaný v roku 1913, ktorý dávno predchádzal rozsudku Roe v. Wade je teraz, keď bol rozsudok Roe zrušený, právne vynútiteľný a že oveľa novší arizonský 15-týždňový zákaz interrupcií nemal za cieľ ho zrušiť. Toto rozhodnutie znamená, že interrupcie sú teraz v štáte nezákonné z akéhokoľvek dôvodu okrem prípadov, keď sú údajne nevyhnutné na záchranu života matky. Priamy potrat je však vždy vážne nemorálny a nikdy nie je potrebný ani eticky odôvodnený na záchranu života matky." 

Na druhý deň na otázku, či Arizona zašla “príliš ďaleko,” Trump odpovedal: “áno, zašli. To’sa napraví. Ako viete, všetko je to o právach štátu. Bude to narovnané. Som si istý, že guvernér a všetci ostatní to dajú do poriadku a myslím si, že sa to veľmi rýchlo vyrieši.”

Mediaite informuje, že Hannity počas svojej stredajšej večernej relácie zaujal tento postoj, aby naznačil, že ľavicové zdesenie zo zákona je neopodstatnené – nie preto, že zákon je podľa neho dobrá vec, ale preto, že očakáva, že zákon bude aj tak čoskoro zrušený.

Čítajte: Sean Hannity využíva svoju reláciu na Fox News na presadenie očkovania COVID

“Ľudia na ľavici teraz tak zúfalo útočia na Trumpa pre rozhodnutie arizonského Najvyššieho súdu, ktoré potvrdzuje zákon z čias občianskej vojny zakazujúci potraty,” povedal.

“Toto sa napraví v priebehu budúceho týždňa alebo dvoch. Nech sa vaše srdce neznepokojuje,” dodal Hannity, pričom rúhavo citoval Ježiša Krista (Jn 14, 1) a zároveň propagoval legálne ničenie nenarodených detí.

“Trump je proti zákonu a tomuto rozhodnutiu,” pokračoval, “alebo môžete veriť Joe’make-pretend Donald Trump, ktorý neexistuje. A viete čo? Guvernér Arizony’je demokrat. Generálny prokurátor štátu je demokrat. Štátny zákonodarný zbor je takmer rovnomerne rozdelený. Ak sa demokrati – chcete zbaviť zákona, nuž, práve teraz máte šancu sa ho zbaviť. A ja by som vám poradil, zbavte sa ho!"

“Radšej ho použijú ako politický nástroj pred novembrom. Väčšine politikov na ľavici v skutočnosti nejde o to, aby sa váš život zlepšil,”uzavrel Hannity, pričom naznačil, že povolenie zabíjania nenarodených by ľuďom“zlepšilo život.”

Toto nie je prvý náznak Hannityho”obratu doľava v otázke potratov. Dlhoročný konzervatívny pundit, ktorý venoval celú kapitolu svojej prvej knihy kauze pro-life, ohromil divákov v auguste 2023, keď pri zdôrazňovaní, že “sa považujem za pro-life,” poradil republikánom, aby prijalineslávne známu formuláciu demokratického prezidenta Billa Clintona’bezpečný, legálny a zriedkavý”s modifikátorom “veľmi skoro v tehotenstve” kvôli politickej účelnosti.

V marci tohto roku Hannity nabádal republikánov, aby prijali výnimky týkajúce sa znásilnenia a incestu a embryonálne deštruktívneho oplodnenia in vitro, ako aj dbali na 15-týždňovú hranicu potratov ako najbezpečnejšiu politickú pôdu. Oba incidenty nasledovali po Hannityho’odchode z roku 2009 od Katolíckej cirkvi, ktorá považuje potraty za vnútorné veľké zlo, ktoré nie je nikdy prípustné.

Hannityho’výroky prichádzajú uprostred pretrvávajúceho zdesenia z Trumpovho’nového odporu voči federálnym zákazom interrupcií a niekoľkomesačnej kritiky štátnych pro-life zákonov, ktoré považuje za príliš silné, a obáv, že povedú k trvalejšiemu oslabeniu dlhoročnej pro-life platformy Republikánskej strany’.

V súčasnosti sa podľa prieskumov verejnej mienky Trump a úradujúci demokratický prezident Joe Biden nachádzajú v mŕtvom bode v ľudovom hlasovaní s výrazným náskokom Trumpa v Zbore voliteľov, hoci voliči tiež povedia, že odsúdenia v rôznych prebiehajúcich právnych sporoch Trumpa’by znížili pravdepodobnosť jeho podpory. Avšak vážne obavy demokratov z Bidenovho’veku a duševného zdravia a hlboká nespokojnosť s jeho pracovnými výsledkami dávajú súčasnému prezidentovi porovnateľné volebné výzvy. Ako prijme významný pro-life hlasovací blok GOP’Trumpa’posledné komentáre, by mohlo ešte viac otriasť výsledkom.

Kandidát tretej strany Robert F. Kennedy Jr. by mohol byť divokou kartou, keďže má vlastnosti, ktoré oslovujú základňu každého z hlavných kandidátov’. V súčasnosti uvedené prieskumy ukazujú, že Trumpov’náskok pretrváva aj po zohľadnení Kennedyho, ale vzhľadom na to, ako tesný priebeh volieb mnohí predpovedajú, pretrvávajú obavy, že aj malí prebehlíci by mohli ovplyvniť výsledok. Kennedy nedávno potvrdil, že podobne ako Biden aj on podpíše zákon kodifikujúci celoštátne “právo” na potrat.