Screen-Shot-2024-04-10-at-12.29.02-PM-810x500.png

SLEDUJTE: Prejav brazílskeho zákonodarcu v OSN, v ktorom demoluje ľavicu, sa stal virálnym a získal pochvalu od Elona Muska

52
Kultúra života
  • Nikolas Ferreira kritizuje socialistického prezidenta a ideológiu LGBT.
  • Ferreira získal popularitu vďaka sociálnym médiám a svojim prejavom.
  • Elon Musk podporuje Ferreiru v boji proti obmedzeniam slobody prejavu v Brazílii.
  • Bolsonaro je obvinený z vyvolania výtržností a má zákaz kandidovať do roku 2030.

Vychádzajúca hviezda brazílskej konzervatívnej politiky si vyslúžila pochvalu od Elona Muska a ďalších používateľov sociálnych sietí, ktorí sú proti prebudeniu, za strhujúci prejav, ktorý predniesol v OSN.  

Dvadsaťsedemročný člen Poslaneckej snemovne Nikolas Ferreira vyčítal svojej krajine’socialistického prezidenta Lulu da Silvu, ktorý by podľa neho “mal byť vo väzení.” Taktiež ostro zaútočil na ideológiu LGBT. 

“Ľavica nahrádza Ježiša … [a] kríž, ktorý predstavuje nespravodlivosť voči nevinnému človeku, symbolmi, ktoré nepredstavujú nič iné ako sebectvo,” vysvetlil Ferreira, ktorý je kresťan. “Dúha nie je vaša, ale naša. Čítajte Bibliu. Zistíte to.” 

Takisto odsúdil potraty ako “najväčšie tiché genocídne hnutie” a zdôraznil, že právo na život je “prvé a najzákladnejšie z práv,” v jednom momente držal v ruke model 12-týždňového nenarodeného dieťaťa.

Ferreira v posledných rokoch získal celosvetové uznanie vďaka svojej schopnosti využívať sociálne médiá. V súčasnosti má 3,3 milióna sledovateľov na X, 10,6 milióna sledovateľov na Instagrame a 1.82 miliónov odberateľov na YouTube 

Fereira sa narodil v roku 1996 a v roku 2022 bol zvolený do Poslaneckej snemovne s historickým počtom 1,4 milióna hlasov, čo je najviac, koľko kedy získal kandidát, ktorý kandidoval do snemovne. 

Ferreira na X uviedol, že jeho výroky, ktoré zrejme odzneli na zhromaždení zameranom na mládež v OSN v roku 2023, viedli k tomu, že ho autokratický sudca Najvyššieho súdu Alexandre de Moraes “vyšetruje”. 

Potrebujeme “nových sudcov, ktorí budú ctiť … a poskytovať spravodlivosť, a nie ako niektorí z brazílskeho’Najvyššieho súdu, ktorí zradili brazílsky ľud a prenasledovali svojich politických oponentov,” povedal Ferreira vo svojom prejave.  

Ako už LifeSite informoval, majiteľ spoločnosti X Elon Musk vedie s De Moraesom, ktorý riadi krajinu, akoby to bolo jeho vlastné léno, právny boj o slobodu prejavu v krajine. Od prezidentských volieb v roku 2022 medzi Lulom a Jairom Bolsonarom osobne pozastavil bankové účty a zakázal novinárom, zvoleným úradníkom a občanom prístup na sociálne médiá, a to všetko v mene “ochrany demokracie.” 

Musk tento týždeň na X oznámil, že De Moraes nariadil pozastaviť niektoré účty a že podrobnosti jeho príkazu sú neverejné. Musk to odmietol urobiť, a to aj napriek vysokým pokutám. Zároveň vyzval De Moraesa, aby odstúpil. 

“Už čoskoro X zverejní, čo všetko Alexandre požaduje a ako tieto požiadavky porušujú brazílske zákony. Tento sudca bezostyšne a opakovane zradil ústavu a ľud Brazílie. Mal by odstúpiť alebo byť obžalovaný. Hanba Alexandre, hanba,” Musk písal na X. 

Pred týždňom novinár Michael Shellenberger zverejnil “Twitter Files Brazil.” Podľabrazílskeho investigatívneho reportéra Davida Agapeho spisy odhaľujú, že “FBI, Soros a Najvyšší súd Brazílie sa podieľajú na priamom útoku na ochranu slobody prejavu brazílskeho aj amerického prezidenta.” 

V roku 2023 udelil de Moraes pokutu aplikácii na zasielanie správ Telegram za to, že nepozastavila účet Ferreira’ktorý údajne šíril “kriminálne prejavy.”    

Mnohí bežní občania v Brazílii odsúdili prezidentské voľby v roku 2022 ako podvodné. Státisíce občanov protestovaliv uliciach. Bývalý prezident Jair Bolsonaro sa v marci 2023 vrátildo Brazílie po tom, ako dočasne utiekol na Floridu, len aby o dva mesiace neskôr federálne úrady jeho dom prepadli. Má zákaz kandidovať až do roku 2030 za údajné vyvolanie výtržností, ku ktorým došlo 8. januára 2023 na brazílskom Kapitole, hoci udalosť odsúdil a v tom čase sa v Brazílii nenachádzal. Bolsonarov’syn Eduardo, ktorý navštívilbývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa v jeho sídle Mar-a-Lago v marci tohto roku, uviedol, že právnici sa pokúšajú toto rozhodnutie zvrátiť.  

Tucker Carlson nedávno interview s Eduardom pre svoju reláciu X. Carlson mu povedal, že podľa neho je “úplne jasné”, že voľby boli “ukradnuté” a že boli “zmanipulované s pomocou CIA.”