Rand-Paul-810x500.png

Senátor Rand Paul obviňuje 15 vládnych agentúr zo zatajovania poznatkov o pôvode COVID v laboratóriu vo Wuhane

18
Neutral
  • Rand Paul tvrdí, že vládne agentúry vedeli o vytvorení koronavírusu podobného COVID-19 v Číne.
  • Fauci a viac ako 15 agentúr klamali o spolupráci s Čínou ohľadom koronavírusu.
  • Projekt DEFUSE mal za cieľ vytvoriť vírus podobný COVID-19, agentúry mlčali.
  • Paul žiada potrestanie vinníkov a lepší dohľad nad nebezpečnými výskumami.

Americký senátor Rand Paul tvrdí, že predstavitelia 15 amerických vládnych agentúr vedeli o tom, že čínsky Wuhan Institute of Virology sa pokúša vytvoriť koronavírus podobný COVID-19”, ale mlčali o tom.

Paul, republikán, ktorý od roku 2011 zastupuje Kentucky v Senáte, bol najhlasnejším kritikom Kongresu’ Dr. Anthonyho Fauciho, bývalého riaditeľa Národného inštitútu zdravia. Mnohé z ich bojových interakcií počas senátnych vypočúvaní za posledných päť rokov sa stali virálnymi na sociálnych sieťach.

Paul tento týždeň uverejnil pre Fox News článok, v ktorom tvrdí, že odhalil to, čo niektorí nazývajú “dymiace zbrane”, ktoré dokazujú, že Fauci a viac ako tucet vládnych agentúr v podstate klamali o spolupráci s Čínou.

“Títo úradníci vedeli, že čínske laboratórium navrhuje vytvoriť vírus podobný COVID 19 a ani jeden z týchto úradníkov tento plán neodhalil verejnosti,” napísal Paul. “V skutočnosti 15 agentúr, ktoré vedeli o tomto projekte, neustále odmietalo zverejniť akékoľvek informácie týkajúce sa tohto alarmujúceho a nebezpečného výskumu.”

Paul tvrdí, že agentúry boli informované o iniciatíve britského Dr. Petra Daszaka’EcoHealth Alliance, neziskovej organizácie, ktorá podľa Paula dostala milióny dolárov od daňových poplatníkov, v spolupráci s Wuhanským inštitútom virológie. Cieľom projektu, nazvaného “projekt DEFUSE”, bolo vytvoriť koronavírus “ktorý by bol šokujúco podobný vírusu COVID-19.”

“Už roky bojujem za získanie záznamov od desiatok federálnych agentúr, ktoré sa týkajú pôvodu COVID-19 a projektu DEFUSE,” napísal Paul. “Pod nátlakom nakoniec administratíva zverejnila dokumenty, z ktorých vyplýva, že projekt DEFUSE bol v januári 2018 predložený najmenej 15 agentúram.”

“Znepokojujúce je, že ani jedna z týchto 15 agentúr sa neozvala, aby nás upozornila, že Wuhanský virologický inštitút tento výskum predkladá. Ani jedna z týchto agentúr nikoho nevarovala, že toto čínske laboratórium už pripravilo plány na vytvorenie takéhoto vírusu.”

EcoHealth vydalo 9. augusta tlačovú správu, v ktorej spochybnilo Paulove’zistenia. Skupina uviedla, že “predložila návrh projektu s názvom DEFUSE”, ale že bol zamietnutý a že nebol “nikdy predložený na posúdenie žiadnym iným federálnym agentúram.” Vo vyhlásení sa tiež uvádza, že EcoHealth “nepodporila ‘výskum získania funkcie” vo Wuhanskom inštitúte.

Investigatívny reportér John Stossel odhalil prepojenie medzi EcoHealth, Dr. Faucim a Wuhanským laboratóriom počas reportáže, ktorú pripravil o Paulových”zisteniach.


Paul tvrdí, že Daszak “zatajil” informácie o návrhu počas predchádzajúceho svedectva v Kongrese. Tvrdí tiež, že Fauci’Národný inštitút pre alergie a infekčné choroby “bol nielen informovaný o Wuhan’skej túžbe vytvoriť tento vírus, [bol] skutočne uvedený ako účastník počiatočného návrhu DEFUSE. Fauciho’laboratórium Rocky Mountain Lab bolo v návrhu uvedené ako partner spolu s Wuhanským inštitútom virológie.”

Paul vďačí podplukovníkovi Josephovi Murphymu, informátorovi, za informovanie verejnosti o projekte DEFUSE.

“Pravdepodobne stovky ľudí vo vláde vedeli o tomto návrhu na vytvorenie vírusu podobného COVID-19 a prakticky každý z týchto ľudí sa rozhodol mlčať, zahmlievať a nakoniec utajiť informácie, ktoré mohli zachrániť životy tým, že by sa svet dozvedel, že nejde o žiadny ospalý zvierací vírus so slabým prenosom,”napísal. “Všetky dôkazy naznačujú, že COVID-19 bol laboratórne vylepšený vírus cielene prispôsobený na prenos na človeka.


Paul sa domnieva, že tí, ktorí “kryli” projekt DEFUSE “by mali byť potrestaní, ale pravdepodobne nebudú”potrestaní.”

“Prinajmenšom … by mali byť vinníci prinútení priznať pravdu a Kongres by mal konečne zaviesť dostatočný dohľad, aby sa zabezpečilo, že nebezpečný zisk funkčných experimentov bude dostatočne preverený a v prípade potreby sa mu zabráni.”