jessica-hanna-810x500.jpg

Katolícka mama, ktorá "radostne trpela", zomrela po hrdinskom boji s rakovinou

39
Kultúra života
  • Katolícka matka odmietla potrat počas boja s rakovinou a zomrela po návrate rakoviny.
  • Jessica Hanna odmietla potrat a pokračovala v liečbe rakoviny počas tehotenstva.
  • Utrpenie a modlitby pomohli Jessice prekonať rakovinu, ale neskôr sa vrátila nevyliečiteľne.
  • Jessica využila svoje svedectvo na sociálnych sieťach na šírenie katolíckej viery a lásky k druhým.

Katolícka matka, ktorá počas boja s rakovinou odmietla potrat a dva týždne po pôrode zdravého syna v roku 2021 bola zázračne vyhlásená za bez rakoviny, využila sociálne médiá, aby poukázala na silu spásonosného utrpenia. Početní sledovatelia sociálnych médií, ktorých nazbierala počas svojho prvého boja s rakovinou, sa za ňu a s ňou modlili, keď sa jej rakovina v roku 2022 nečakane vrátila, a teraz smútia nad správou, že 6. apríla zomrela.

Jessica Hanna si v roku 2020 všimla “jamku” v prsníku, ale lekár jej povedal, že sa nemá čoho obávať.

O dva týždne neskôr otehotnela so svojím štvrtým dieťaťom, a keď bola v 14. týždni” tehotenstva, diagnostikovali jej rakovinu prsníka. Viacerí lekári ju vyzývali, aby dieťa potratila, ale ona to odmietla a bezpečne pokračovala v chemoterapii “s určitými úpravami” počas tehotenstva. Jessica opakovane zdôrazňovala, že práve syn jej zachránil život, pretože keby nebola tehotná, nedostala by diagnózu rakoviny a nemohla by začať liečbu, keď sa tak stalo.

“Bola odhodlaná priviesť na svet svojho syna a zvíťaziť nad rakovinou s pomocou nesmiernej Božej milosti a milosrdenstva,” jej GoFundMe vysvetlila. “Operácia počas tehotenstva odhalila, že má veľký nádor s pozitívnymi 43 lymfatickými uzlinami a považuje sa pravdepodobne za nevyliečiteľnú. Po odvážnom spojení svojho kríža s Kristom, utiekaní sa k sviatostiam a pomoci zo strany sily modlitby sa Jessica dva týždne po narodení syna Thomasa zázračne zbavila všetkých nádorových ochorení.”

O rok a pol neskôr sa však Jessica 12. decembra 2022 – na sviatok Panny Márie Guadalupskej – dozvedela, že sa jej rakovina vrátila a je nevyliečiteľná. V roku 2024 sa jej zdravotný stav zhoršil a rakovina sa rozšírila do mozgu.

“Vo štvrtok prijala od pátra kanonika Sharpa extrémne pomazanie a apoštolskú milosť. V sobotu veľmi pokojne a obklopená milujúcou rodinou vydýchla naposledy. Rakovina bola jednoducho príliš agresívna. V posledných dňoch trpela radostne a bez strachu,” napísal jej manžel na populárnom instagramovom účte Jessica’@blessed_by_cancer.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Post zdieľaný Jessica Hanna (@blessed_by_cancer)

Vykupiteľské utrpenie

“On’mi vlastne zachránil život,” povedala Jessica pre EWTN o svojom dieťati Thomasovi Solanovi v septembri 2022. “Keby som’neotehotnela, nikdy by som si dvakrát nepreverila” problém s prsníkmi, ktorý sa ukázal ako indikátor rakoviny.

“A odvtedy to bola len cesta, wow, teraz si’hovorila reči, reči za život, teraz si’sa stala ženou, ktorú všetci používajú vo svojich argumentoch – čo ak je žena’v ohrození života? A teraz je’čas, aby som začala chodiť po svete,” spomína.

V roku 1962 svätá Gianna Beretta Molla, tehotná pediatrička, odmietla obetovať svoju dcéru’život, aby zachránila svoj vlastný. Tá zomrela týždeň po pôrode.

Podobne ako svätá Gianna, aj Jessica bola lekárka – farmaceutka.

“Nikdy, nikdy sa neriaďte jedným názorom,” radila Jessica.“Nebrala by som jeden lekársky názor za zlatý.” Povedala, že predtým, ako niečo urobila, získala asi osem až desať názorov. “Niekoľko lekárov” jej povedalo, aby “ukončila”, ale “v skutočnosti to vôbec nebolo potrebné.”

Jessica povedala, že sa obrátila na blahoslaveného Solana Caseyho a svätú Giannu o inšpiráciu a príhovor. Jessica sa po každej chemoterapii modlila pri hrobe prvého z nich, ktorý sa nachádza v Detroite, “aby som sa zázračne uzdravila a aby môj syn vyšiel krásny a zdravý.”Dcéra svätej Gianny’poslala Jessice počas liečby kartičku s relikviou.

Jessica vyzvala každého, kto trpí, aby svoje utrpenie spojil s Kristom a odniesol svoje obavy k blahoslavenej Panne Márii, ktorá “vie, aké to je”mať trápenie a obavy, keď ide o dieťa. “Ak pôjdete k nej, ona tie strachy vezme, prinesie ich svojmu synovi a bude s vami prosiť, aby vás vyslobodil.”

Jessica využila svoju veľkú sledovanosť na sociálnych sieťach, aby sa podelila o spásnu silu utrpenia a propagovala katolícku vieru.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Post zdieľaný Jessica Hanna (@blessed_by_cancer)

“Jessica mala jedinečný spôsob, ako dať každému, s kým sa stretla, pocit, že je milovaný, že sa o neho stará a že je dôležitý. V posledných rokoch jej života sa táto úprimná láska k druhým šírila ako požiar v podobe online služby, ktorá pomáhala zachraňovať duše. S Božou’milosťou sa jej to podarilo viac, než si dokázala predstaviť. Jej svedectvo o spásonosnom utrpení pomohlo tisícom ľudí na celom svete posilniť vieru a bude v tom pokračovať aj po jej smrti,”uvádza sa v poslednom príspevku na jej GoFundMe.