Trump-810x500.jpg

Trump sa pustil do Lindseyho Grahama a Marjorie Dannenfelserovej za to, že kritizovali jeho mäkký postoj k potratom

15
Neutral
  • Trump kritizovaný za mäkší postoj k potratom
  • Podpora od pro-life lídrov sa zmenila na sklamanie
  • Trump preferuje získanie hlasov pred princípmi pro-life
  • Trump podporuje štátové práva týkajúce sa potratov

Bývalý prezident Donald Trump, donedávna označovaný za pro-life hrdinu, sa počas kampane za druhé funkčné obdobie v Bielom dome ohradil proti pro-life lídrom, ktorí kritizovali jeho čoraz mäkší postoj k potratovým právam a ochrane.

Kým mnohí, ktorí boli Trumpovými silnými pro-life spojencami, sa na sociálnych sieťach ohradili proti jeho zdanlivej postupnej kapitulácii pred pro-potratovými silami v nádeji, že rozšíri podporu medzi nezávislými a demokratmi, bývalý prezident vyzdvihol Susan B. Anthony Pro-Life America prezidentku Marjorie Dannenfelserovú a republikánskeho senátora USA Lindseyho Grahama z Južnej Karolíny, ktorí mu vyjadrili svoje sklamanie.

Trump si na úvod zobral na mušku senátora Južnej Karolíny:

“Za Lindseyho Grahama si môžem sám, pretože jediný dôvod, prečo vyhral vo veľkom štáte Južná Karolína, je ten, že som ho podporil!"”

Bývalý prezident dal jasne najavo, že zabodovať v kampani — nie princípy zakorenené v nemenných, nadčasových pravdách o mimoriadnej hodnote a dôstojnosti každého ľudského života — je pre neho najdôležitejšie.

Namiesto toho, aby sa zasadzoval za federálny zákaz ničenia ľudského života v maternici, zmenil svoj postoj a zameral sa na to, aby sa potraty stali otázkou práv štátov’

“Senátor Lindsey Graham a Marjorie Dannenfelserová by si mali preštudovať 10. dodatok a práva štátov’. Keď to urobia, mali by sa hrdo pustiť do pomoci republikánom vyhrávať voľby, a nie im to znemožňovať!”

“Ľudia zabúdajú, že boj proti rozsudku Roe v. Wade bol od samého začiatku o vrátení Záležitosti späť štátom v súlade s 10. dodatkom a právami štátov”. Nešlo’o nič iné,” Trump povedal na sociálnej sieti Truth.

Pokračoval:

Po našom víťazstve Marjorie Dannenfelserová z SBA a Lindsey Graham začali hovoriť: “Nie, vráťme sa’k federálnej vláde s 0 týždňami,” a keď sa im to nepodarilo, zvýšili to na 6 týždňov a nedávno to zvýšili na 15 týždňov a zjavne boli ochotní posunúť toto číslo NAHORU, NAHORU, NAHORU, pretože s demokratmi sa im to nepodarilo a nikdy sa im to nepodarí, pretože demokrati by sa tejto otázky nikdy nevzdali bez ohľadu na to, koľko týždňov by republikáni išli – aj keby išli, “neobmedzený potrat!”

Zaznamenali sme veľké víťazstvo, je to’späť v štátoch, kam to patrí a kde to všetci chceli. Rozhodovať budú štáty. Republikáni sa teraz môžu uchádzať o úrad na základe Strašnej hranice, inflácie, zlej ekonomiky a smrti & zničenia našej krajiny!

V reakcii na Trumpovo’oznámenie o jeho postoji k potratom, Dannenfelserová uviedla, že ona a jej organizácia “sú hlboko sklamaní postojom prezidenta Trumpa’

“Nenarodené deti a ich matky si zaslúžia národnú ochranu a národnú advokáciu pred brutalitou potratového priemyslu,” uviedla líderka SBA Pro-Life America. “Dobbsovo rozhodnutie jasne umožňuje štátom aj Kongresu konať.”

“Tvrdenie, že táto otázka je ‘späť v rukách štátov”, prenecháva národnú diskusiu demokratom, ktorí neúnavne pracujú na prijatí legislatívy nariaďujúcej interrupcie počas všetkých deviatich mesiacov tehotenstva,” pokračoval Dannefelser. “Ak budú úspešní, zlikvidujú práva štátov”

Lila Roseová, zakladateľka a prezidentka Živá akcia, v reakcii na Trumpovo vyhlásenie nevytiahla žiaden úder.

Zabíjanie detí je vždy zlé. Prezident Trump nie je pro-life kandidát. Je’oveľa menej pro-potratový ako Biden, ale podporuje zabíjanie niektorých nenarodených detí a dokonca z toho urobí svoj postoj v snahe získať pro-potratové hlasy.

Prezident Trump tvrdí, že potraty by mali prísť na rad na základe ‘vôle ľudu.’ Nie je správne, aby demokratické spoločnosti hlasovali o základných právach nepopulárnych menšín. V súčasnosti neexistuje nepopulárnejšia menšina ako predčasne narodení Američania. Potraty nie sú o ‘vôli ľudu,’ ale o rešpektovaní ľudského práva, ktorým nás obdaril náš Stvoriteľ. Naše práva pochádzajú od Boha, nie od vlády. Tieto práva sa nemenia kvôli okolnostiam nášho počatia. Deti počaté pri znásilnení si nezaslúžia byť zabité. Deti počaté pri umelom oplodnení si nezaslúžia byť zabité, zmrazené na neurčito alebo podrobené smrtiacim vedeckým experimentom.

“Hnutie za život v celej našej krajine je silné a rastie. Prosím prezidenta Trumpa, aby odmietol tento bažinovo-konzultantský postoj, ktorý má za cieľ opustiť rodiny a deti ohrozené potratmi,” vyzvala Roseová.

Mnoho ďalších ľudí sa zapojilo do sociálnych médií, aby vyjadrilo svoju ľútosť, ak nie rozčarovanie nad Trumpovými’výrokmi.

“Je to sklamanie,” povedal herec Kevin Sorbo, ktorý Trumpa vyzval, aby “zaujal stanovisko.”

Keď používateľ X obhajoval postoj Trumpa’slovami: “Je’ľahké chrliť cnosti. Je’ťažké vyhrať voľby,” konzervatívny komentátor Jesse Kelly odpovedal, “Nie. Čo’je ľahké, je vzdať sa toho, čo’je správne, pre to, čo’je populárne. To’je to, čo’je ľahké. Je to najľahšia vec na svete. Preto to robí takmer každý.

“Čo je ťažké, je povedať ‘Nie’, keď vám celý svet hovorí, že sa mýlite,” dodal Kelly.

“Keď má ľavica nepopulárny postoj, vtĺka ho ľuďom’do hlavy, až kým sa nestane mainstreamom,” používateľ X JeanBoi napísal na podporu Kellyho. “Keď má pravica nepopulárny postoj, okamžite ho opustí a prispôsobí sa politike ľavice’”