GettyImages-1351194945-810x500.jpg

Dwayne 'The Rock' Johnson kritizuje woke kultúru, hovorí, že v roku 2024 už Bidena nepodporí

15
Neutral
  • Dwayne "The Rock" Johnson nepodporí žiadneho prezidentského kandidáta v roku 2024.
  • Johnson podporil Joea Bidena v roku 2020, ale teraz sa rozhodol inak.
  • Johnson kritizuje "cancel culture" a "woke culture" a chce spojiť krajinu.
  • Johnson je centrista, nevolil v roku 2016 a podporuje americký ľud vo voľbách.

Prominentná celebrita Dwayne “The Rock” Johnson oznámil, že v tomto volebnom období nepodporí žiadneho prezidentského kandidáta, hoci v roku 2020 podporil Joea Bidena. Povedal tiež, že ho “naozaj štve” vokálnosť. 

Počas minulotýždňového rozhovoru pre Fox News 51-ročný Johnson povedal Willovi Cainovi, že v prezidentských voľbách v roku 2024 verejne nepodporí Joea Bidena. 

Povedal, že “v tom čase bolo pre mňa najlepším rozhodnutím” podporiť Bidena v roku 2020, ale “urobím to aj tento rok? Táto odpoveď’je záporná. Ja’to neurobím.” 

Johnson je známy vďaka mnohým filmovým hitom a vďaka tomu, že patrí medzi najlepších umelcov v histórii Svetovej zápasníckej federácie. V posledných rokoch založil spoločnosť na výrobu tequily a stal sa spolumajiteľom americkej futbalovej ligy United Football League.  

Aj keď tentoraz neuviedol konkrétny dôvod, prečo Bidena nepodporil, povedal, že jeho podpora v roku 2020 “spôsobila v našej krajine neuveriteľné množstvo rozdelenia” a že ma to “trhá”, pretože “mojím cieľom je spojiť túto krajinu.” 

V tweete vydanom v septembri 2020 Johnson poznamenal, že “Pokrok si vyžaduje odvahu, ľudskosť, empatiu, silu, LASKAVOSŤ & RESPEKT.” The post obsahoval sedemminútové video, na ktorom robí rozhovor s Joeom Bidenom a Kamalou Harrisovou. 

Johnson objasnil, že nie je spokojný so súčasným stavom Ameriky a “najmä s“cancel culture a woke culture”. “Buď sa podvolíte a budete takí, akých vás chcú mať ostatní, alebo si poviete, ‘nie, to’nie som ja, ja’budem sám sebou a budem skutočný,’” povedal Cainovi. 

Úryvky z Johnsonovho’rozhovoru vysielaného v ľavicovej rannej šou The View. Komoderátorka Joy Beharová ho pokarhala za to, že vystupuje na stanici Fox, ktorú obvinila z toho, že každý deň propaguje lži “”. kolegyňa moderátorka Sunny Hostinová tvrdila, že Trump je “existenčnou hrozbou pre demokraciu”, takže “ak máte platformu, musíte byť aktívni, musíte sa vyjadrovať.” 

Johnson, ktorý sa už raz rozviedol, je podľa vlastných slov “centrista,” napriek tomu vo voľbách v roku 2016 nehlasoval. Ostro kritizoval Donalda Trumpa za jeho reakciu na smrť Georgea Floyda v roku 2021. 

Johnson povedal Cainovi, že v roku 2024 si “svoju politiku nechá pre seba. Je to medzi mnou a volebnou urnou. Ako mnohí z nás, ktorí nedôverujeme všetkým politikom, dôverujem americkému ľudu a tomu, koho volí. To je môj prezident a toho budem podporovať na 100 %.”