Eucharist-scaled-e1712655640809-810x500.jpeg

Kňaz hlási eucharistický zázrak v indickom dedinskom kostole

183
Kultúra života
  • Katolícký kňaz potvrdil eucharistický zázrak na Kvetnú nedeľu.
  • Hostia bola nájdená neporušená s krvou na dne nádoby.
  • Hostia bola vzatá baptistkou a vrátená pre pietnu likvidáciu.
  • Biskup požiadal o vyšetrovanie a hostia bola prenesená do biskupského domu.

Katolícky kňaz na indickom vidieku potvrdil, že minulý mesiac sa v jeho kostole stal mimoriadny zázrak na Kvetnú nedeľu.

Páter Johnson Vadakkapurathan, farár katolíckeho kostola Panny Márie z hory Karmel v dedine Chekiya v okrese Chümoukedima neďaleko Dimapuru v indickom Nagalande, povedal 27. marca pre kresťanskú spravodajskú webovú stránku Matters India, že v nedeľu 24. marca objavil v kostole eucharistický zázrak.

Niekoľko dní predtým kňaz rozbil a vložil posvätenú hostiu do skleneného pohára na zbožné rozpustenie a nádobu vložil do tabernákula. Hostiu získal pod falošnou zámienkou nekatolík, ktorý sa neskôr kajal a posvätný druh vrátil. Podľa jeho svedectva pre Matters India Vadakkapurathan na Kvetnú nedeľu našiel na dne nádoby neporušenú Hostiu, na ktorej plávala nejaká látka. Keď sa kňaz látky dotkol, objavila sa krv. Vadakkapurathan potom vystavil hostiu na verejné nahliadnutie, až kým ju miestny biskup, biskup James Thoppil z diecézy Kohina, “nevzal do úschovy na ďalšie skúmanie.”

Podľa príbehu hostiu vzala baptistka, ktorá sprevádzala svojho katolíckeho priateľa na omšu. Namiesto konzumácie posvätného druhu si ju žena vzala domov, cítila sa vinná a priniesla hostiu svojej katolíckej priateľke. Kamarátka vrátila Hostiu do kostola na pietnu likvidáciu.

Čítajte: Mexický kardinál reaguje opatrne na virálne video údajného eucharistického zázraku

Amit Leonard, člen Ligy za život so sídlom v Bombaji, kontaktoval otca Vadakkapurathana, aby sa k tomu vyjadril. Vadakkapurathan Leonardovi povedal, že biskup Thoppil ho požiadal, aby nehovoril so žiadnym spravodajským médiom “pokiaľ sa neurobí dôkladné vyšetrovanie” a “oficiálne vyhlásenie [nezverejní] biskupský dom”Kňaz dodal, že zázračná Hostia bola prenesená do biskupského domu”. Povedal tiež, že obom ženám, ktorých sa príbeh týka, by teraz nebolo príjemné hovoriť s novinármi vďaka politickej situácii v štáte Nagaland, kde sú kresťania prenasledovaní. Nagaland sa nachádza severne od štátu Manipur, dejiska protikresťanských násilností v roku 2023.

ČÍTAJ: pracovník LifeSite:

Moja manželka utiekla z vojnovej zóny, ale musíme pomôcť ostatným v Manipure

LifeSiteNews oslovil generálneho vikára diecézy Kohina, aby potvrdil túto správu, ale nedostal odpoveď.

Katolícky kostol Panny Márie z hory Karmel je relatívne nová stavba, ktorá bola požehnaná a vysvätená v roku 2021. Videozáznam zo svätej omše na Kvetnú nedeľu v kostole Panny Márie na hore Karmel sa sústreďuje na čítanie laikov, ale zachytáva aj spoločenstvo veriacich. O zázraku nie je žiadna zmienka. Podľa jeho výpovede pre India Matters Vadakkapurathan urobil svoj objav, keď otvoril svätostánok, aby získal hostiu pre chorého člena spoločenstva.

Podľa verejného sčítania, ktoré vedie diecéza Kohina, je vo farnosti 1411 katolíkov.

Buďte súčasťou našej misie: Vstúpte do Ligy za život