dougford-e1712654331354-810x500.jpg

Trudeaua obvinili z nedostatku vodcovstva po tom, ako sa odmietol stretnúť s premiérmi o uhlíkovej dani

14
Neutral
  • Trudeau odmietol stretnutie s premiérmi o zvyšujúcej sa uhlíkovej dani.
  • Premiéri protestujú proti zvýšeniu uhlíkovej dane a žiadajú stretnutie s Trudeauom.
  • Uhlíková daň v Kanade sa zvýšila o 23 percent, čo vyvolalo nevôľu občanov.
  • Trudeauova vláda presadzuje environmentálne ciele v rozpore s niektorými provinciami a občanmi.

Povedzte svojmu poslancovi a senátorom, aby zrušili uhlíkovú daň Pošlite správu TÝŽDEŇ

Odmietnutie premiéra Justina Trudeaua stretnúť sa s piatimi kanadskými premiérmi, ktorí požadovali stretnutie s ním, aby prediskutovali stále sa zvyšujúcu uhlíkovú daň, ktorá 1. apríla vzrástla o 23 percent, ukazuje, že mu chýba skutočné vodcovstvo," vyjadril sa premiér Saskatchewanu Scott Moe.

Posledný štvrtok počas rozhovoru s Mattom Gallowayom z CBC’pre epizódu, ktorá sa vysielala 4. apríla, Trudeau povedal, že už “mal” stretnutie s premiérmi v roku 2016 a bude “pokračovať v rozhovoroch s premiérmi” o uhlíkovej dani, ale v najbližšej dobe sa s nimi nestretne.

Moe uviedol, že Trudeau’odmietnutie stretnutia s premiérmi nie je “vodcovstvo.

“Premiéri úctivo požiadali premiéra o stretnutie, na ktorom by diskutovali o uhlíkovej dani. Tu je chrapľavá odpoveď, ktorú sme dostali,” Moe napísal v pondelok na X s odkazom na správu CBC týkajúcu sa Trudeauovho odmietnutia plnohodnotného stretnutia s premiérmi.

“To’nie je vodcovstvo,” dodal.

Krátko po tom, ako Trudeauova vláda 1. apríla zvýšila uhlíkovú daň o 23 percent, premiéri Alberty, Saskatchewanu, Ontaria, a New Brunswick napísali Trudeauovi listy, v ktorých ho žiadajú, aby zvolal mimoriadne stretnutie prvých ministrov, na ktorom by sa diskutovalo o škodlivom vplyve uhlíkovej dane’na financie Kanaďanov.

Prvý premiér, ktorý napísal Trudeauovi, bol Andrew Furey z Newfoundlandu a Labradoru’ktorý mu napísal pred 1. aprílom a žiadal stretnutie.

Posledný štvrtok premiérka Alberty Danielle Smithová vo svojom liste Trudeauovi napísala: “Alberťania a Kanaďania čelia kríze životných nákladov, akú sme nezažili už desaťročia.”

“V marci sa zemný plyn predával za menej ako 1,80 USD za gigajoul. Teraz, keď sa daň z uhlíka zvýšila na 4,09 dolára za gigajoul, je samotná daň viac ako dvojnásobkom toho, čo Alberťanov stojí vykurovanie ich domovov. Nie je to len bezohľadné, je to nemorálne a nehumánne,” napísala.

Ontarijský premiér Doug Ford vo svojom liste Trudeauovi uviedol: “Táto uhlíková daň musí odísť, alebo o rok a pol premiér’odíde. Je to také jednoduché. Odíde. Garantujem vám to.

Posledný piatok na tlačovej konferencii Ford povedal: “Zdanením ľudí sa neznížia emisie, a práve to’robia. Poškodzujú ekonomiku. Ubližujú ľuďom. Neakceptovateľné.”

Protesty proti Trudeauovi sa v posledných mesiacoch stupňujú kvôli nepopularite vyšších daní z oxidu uhličitého, ako aj ďalších vládnych opatrení.

LifeSiteNews minulý týždeň informoval, že protestujúci dali Trudeauovi najavo svoje skutočné pocity z jeho prepadu v prieskumoch tým, že ho počas tlačovej konferencie hecovali hlasnými údermi na bubny a výkrikmi.

Kanada 1. apríla’zvýšila uhlíkovú daň, ktorú v roku 2019 zaviedla vláda premiéra Justina Trudeaua, zo 65 na 85 dolárov za tonu napriek tomu, že sedem z desiatich provinčných premiérov proti tomuto zvýšeniu protestovalo a 70 percent Kanaďanov sa vyjadrilo, že sú proti nemu.

Trudeau zostal neoblomný, že nebude zvyšovanie pozastavovať.

V súčasnej podobe Kanaďania žijúci v provinciách pod federálny systém stanovovania cien uhlíka platia 65 USD za tonu, ale Trudeauova vláda to chce do roku 2030 zvýšiť na 170 USD za tonu.

Nedávno poly ukazujú že škandálmi poznačená vláda poslala liberálov do prepadliska, ktorému nie je vidieť konca. Podľa nedávnej správy LifeSiteNews reportáže by podľa prieskumov verejnej mienky v dnešných kanadských federálnych voľbách konzervatívci pod vedením lídra Pierra Poilievreho získali väčšinu v Dolnej snemovni nad Trudeauovými liberálmi.

Trudeauova&nbspvláda sa snaží presadiť vo všetkých kanadských provinciách regulácie čistej nuly, najmä v oblasti výroby elektrickej energie, už v roku 2035. Provincie Alberta a Saskatchewan sú rozhodne proti Trudeauovým’cieľom do roku 2035.

Trudeauova vláda’aktuálne environmentálne ciele, ktoré sú v zhode s cieľmi Organizácie Spojených národov’ Agenda pre udržateľný rozvoj do roku 2030, zahŕňajú postupné vyradenie uhoľných elektrární, zníženie používania hnojív a obmedzenie využívania zemného plynu v nasledujúcich desaťročiach.

Zníženie a prípadné odstránenie používania takzvaných “fosílnych palív” a prechod na nespoľahlivú “zelenú” energiu bol tlačený Svetovým hospodárskym fórom (WEF)  globalizačnou skupinou, ktorá stojí za socialistickou “agendou Veľkého resetu v ktorej Trudeau a niektorí členovia jeho kabinetu sú zapojení.

Povedzte svojmu poslancovi a senátorom, aby zrušili uhlíkovú daň Pošlite správu ešte DNES