trump-wisconsin-810x500.jpg

Trump po Bidenovom vyhlásení o transsexuáloch povedal, že 5. november bude "Dňom viditeľnosti kresťanov

27
Kultúra života
  • Trump kritizuje Bidena za označenie Veľkonočnej nedele za deň transrodovej komunity.
  • Trump navrhuje, aby 5. november bol Deň viditeľnosti kresťanov.
  • Trumpova kampaň odsudzuje Bidenovo rozhodnutie a žiada ospravedlnenie katolíkom.
  • Trumpova kampaň tvrdí, že Bidenova administratíva útočí na kresťanskú vieru v Amerike.

Bývalý prezident Donald Trump sa obul do prezidenta Joea Bidena za jeho urážlivé vyhlásenie, ktorým uznal Veľkonočnú nedeľu za “Deň viditeľnosti transrodových osôb”, a navrhol, aby bol novembrový deň volieb známy ako “Deň viditeľnosti kresťanov” “keď sa kresťania zídu v počte, aký ešte nikto”nikdy nevidel”, aby Bidena vyhnal z funkcie. 

“Na čo si, do pekla, Biden myslel, keď vyhlásil Veľkonočnú nedeľu za ‘Deň viditeľnosti transrodovej komunity’?” spýtal sa Trump v utorok v prejave k jasajúcemu davu v Green Bay v štáte Wisconsin.   

“Taká totálna neúcta ku kresťanom,” poznamenal v kampani bývalý prezident.

“5. november sa bude volať ‘Deň viditeľnosti kresťanov,’ keď sa kresťania objavia v počte, aký ešte nikto nikdy nevidel,” predpovedal. 

Pár dní predtým Trumpova kampaň vydala zdrvujúce vyhlásenie, v ktorom odsúdila neférové vyhlásenie demokratického prezidenta Joea Bidena’o uznaní 31. marca – tohtoročnej’Veľkonočnej nedele – za “Deň viditeľnosti transrodových osôb.”  

“Je desivé a urážlivé, že Biely dom Joea Bidena zakázal deťom posielať náboženské návrhy vajíčok na veľkonočné umelecké podujatie a Veľkonočnú nedeľu oficiálne vyhlásil za ‘Deň viditeľnosti transrodovej komunity ” uviedla národná tlačová tajomníčka Trumpovej kampane Karoline Leavittová. 

“Je smutné, že toto sú len dva ďalšie príklady dlhoročného útoku Bidenovej administratívy’na kresťanskú vieru,” povedala Leavittová.  

“Vyzývame Joe Bidena’a neúspešnú kampaň a Biely dom, aby sa ospravedlnili miliónom katolíkov a kresťanov v celej Amerike, ktorí veria, že zajtrajšok je určený len na jeden sviatok — vzkriesenie Ježiša Krista.”