shutterstock_441310921-e1707134489406-810x500.jpg

Trudeauova vláda oznámila, že kanadské ženy dostanú antikoncepciu z daní zadarmo

10
Kultúra smrti
  • Kanadskí daňoví poplatníci musia platiť za antikoncepciu pre ženy.
  • Trudeauova vláda poskytuje bezplatnú antikoncepciu pre kanadské ženy.
  • Financovanie antikoncepcie zahŕňa rôzne druhy antikoncepcie do výšky určitých sum.
  • Plán Trudeauovej vlády vyvoláva kritiku a obavy z následkov pre spoločnosť.

Kanadskí daňoví poplatníci majú zaplatiť účet za antikoncepciu pre ženy v rámci nového plánu zdravotnej starostlivosti Trudeauovej vlády.  

Na tlačovej konferencii 30. marca v lekárni v Toronte podpredsedníčka vlády Chrystia Freelandová oznámila, že Trudeauova liberálna vláda poskytne kanadským ženám bezplatnú antikoncepciu v rámci svojho nového plánu zdravotnej starostlivosti.  

“Náš plán na bezplatné používanie bežných antikoncepčných prostriedkov - ako sú antikoncepčné tabletky a vnútromaternicové telieska, a dokonca aj núdzová antikoncepcia - bude znamenať, že pre deväť miliónov kanadských žien bude sloboda voľby skutočne ‘bezplatná,"” tvrdila propotratová politička.  

Podľa nového plánu musia kanadskí daňoví poplatníci financovať rôzne druhy antikoncepcie vrátane perorálnych antikoncepčných tabletiek do výšky 300 dolárov ročne; hormonálneho vnútromaternicového telieska (IUD) do výšky 500 dolárov; medeného IUD do výšky 100 dolárov; do 300 USD za hormonálny implantát, ktorý zahŕňa do 300 USD za jednotku, do 300 USD za hormonálny vaginálny krúžok, do 150 USD ročne za antikoncepčné injekcie a približne 30 USD za dávku núdzovej antikoncepcie, ako je napríklad “Plán B,” liek určený na zabitie novopočatého dieťaťa.   

Financovanie proti životu prichádza v čase, keď Kanaďania už platia za vládou financované interrupcie, ktoré sú zahrnuté do provinčného systému verejnej zdravotnej starostlivosti.  

“Ženy by mali mať možnosť slobodne si vybrať antikoncepciu, ktorú potrebujú, bez toho, aby im v tom bránili náklady,” Trudeau písalna X, oslavujúc nový plán svojej vlády’

“Takže, my’robíme antikoncepciu bezplatnou,” dodal.  

Mnohí komentátori pod príspevkom poznamenali, že antikoncepcia nie je “zadarmo”, ale musia za ňu zaplatiť kanadskí daňoví poplatníci.   

“Nič nie je zadarmo,” komentoval jeden používateľ komentár. “Big Pharma bude žať odmeny z týchto federálnych zákaziek.” 

Podobne si všíma aj komunita X’stanovil, “Antikoncepcia nebude zadarmo. Budú financované daňovými poplatníkmi. Čo znamená, že za ne budú platiť VŠETCI Kanaďania.”Poznámka však bola krátko nato stiahnutá.  

“Na tomto vyhlásení je toľko vecí, ktoré sú zlé, že je’ťažké vybrať, kde začať,”povedal pre LifeSiteNews Jack Fonseca z Campaign Life Coalition’.  

“Poskytuje ďalší dôkaz, že Justin Trudeau je zvrhlý, sexuálny degenerát,” zdôraznil. “Jeho najvyššou prioritou je zjavne propagácia sexuálnych pokusov bez lásky a zodpovednosti medzi Kanaďanmi a zabíjanie detí pomocou potratových antikoncepčných prostriedkov, ako je ranná tabletka, financovaných daňovými poplatníkmi.”  

“Nútiť všetkých kanadských daňových poplatníkov, aby platili iným ľuďom za sex a potraty ich nenarodených detí, je forma zneužívania občanov touto vládou,” pokračoval Fonseca.  

“Vieme tiež, že zvýšenie používania antikoncepcie povedie k ZVÝŠENIU miery potratov, nie k ich zníženiu, ako tvrdia niektorí nečestní (alebo len neznalí) odborníci,” upozornil.  

“So zvyšujúcou sa mierou používania antikoncepčných prostriedkov sa zvyšovala aj miera interrupcií, pretože tie sa stali ‘záložnou antikoncepčnou metódou’, keď tabletky alebo iné pomôcky zlyhali, ako to nakoniec urobia všetky,” vysvetlil Fonseca. 

“S nárastom antikoncepcie sme’boli svedkami aj nárastu ponižujúceho zaobchádzania so ženami zo strany mužov, a to najmä mladých mužov,” varoval.  

“Cesta, na ktorú sa Trudeau snaží viesť kanadských mužov a ženy, je v podstate protiľudská,” povedal. “Je to cesta veľkej krutosti, zneužívania a dokonca upevňovania ďalšieho násilia a úžery medzi mužmi a ženami.”  

Podľa Fonsecu Trudeauov’plán porušuje ústavu, ktorá udeľuje výhradnú právomoc nad zdravotnou starostlivosťou provinciám.   

“Federálna vláda nemá v tejto veci žiadne slovo,” tvrdil. “Trudeau’svojím pokusom prevziať právomoci provincií demonštruje pohŕdanie ústavou a svoje totalitné sklony.” 

“Alberta a Quebec sa už odhlásili z Trudeauovho’takzvaného plánu Pharmacare, pretože vedia, že to bude nákladná blamáž,” apeloval. “Modlím sa, aby to isté urobili aj ostatné provincie, aby ochránili svoju provinčnú suverenitu v oblasti zdravotnej starostlivosti, ako aj aby predišli nákladnému a nemorálnemu socialistickému plánu Trudeaua a jeho prisluhovačov z NDP.”