Danielle-Smith-energy-810x500.png

Danielle Smithová sľubuje, že bude chrániť poľnohospodársku pôdu v Alberte pred Trudeauovým radikálnym presadzovaním "čistej nuly

21
Neutral
  • Provincia Alberta sa spolieha na uhlíkové zdroje energie.
  • Nové nariadenia obmedzujú rozvoj obnoviteľnej energie.
  • Alberta odmieta federálnu reguláciu nulovej čistej spotreby energie.
  • Nové pravidlá obnoviteľných zdrojov energie vyvolali kritiku a kontroverzie.

Povedzte svojmu poslancovi a senátorom, aby zrušili uhlíkovú daň Pošlite správu TÝŽDEŇ

Premiérka Alberty Danielle Smithová uviedla, že jej provincia sa bude aj v nasledujúcich desaťročiach spoliehať na spoľahlivé zdroje energie založené na uhlíku po zavedení nových rozsiahlych nariadení obmedzujúcich rozvoj takzvanej “obnoviteľnej” energie z veterných turbín a solárnych fariem, pričom uviedla, že tieto typy technológií nie sú “striebornou guľkou”, ako tvrdí federálna vláda, pre výrobu energie.

“Nemôžete stavať veterné turbíny veľkosti veže v Calgary pred pamiatkou zapísanou na zozname svetového dedičstva UNESCO, na Nose Hill alebo na dvore vášho suseda”” povedal Smith médiám 28. februára po oznámení nových nariadení o takzvanej “zelenej” výrobe energie.

“Máme povinnosť chrániť prírodné krásy a komunity našej provincie.”

Smithova’vláda Zjednotenej konzervatívnej strany’nový “Obnovená cesta vpred pre obnoviteľné zdroje energie” je v rozpore s tým, čo väčšinou ľavicovo orientovaní zástancovia “zelenej energie” tvrdia, že je potrebné zbaviť svet používania “fosílnych palív.”

V skutočnosti sa federálna vláda premiéra Justina Trudeaua pokúša presadiť vo všetkých kanadských provinciách reguláciu nulovej čistej spotreby, najmä pokiaľ ide o výrobu elektrickej energie, už v roku 2035. Alberta sa proti tomu rozhodne stavia. V Kanade, najmä v Alberte, je dostatok zemného plynu a uhlia. V novom roku v dôsledku extrémne nízkych teplôt klesli teploty na takmer mínus 50 stupňov Celzia (58 stupňov Fahrenheita) vo veľkej časti západnej Kanady. Bola taká zima, že v provincii Alberta’sa takmer zrútila elektrická sieť v dôsledku výpadku veternej a solárnej energie.

Úrady UCP zaviedli pauzu na konečné schvaľovanie veľkých projektov obnoviteľných zdrojov energie, ktorá bola zrušená 29. februára. Nové usmernenia UCP’stanovujú, že nové veterné alebo solárne projekty môžu byť povolené len na zavlažiteľných pozemkoch triedy 1 a triedy 2 pokiaľ navrhovateľ nepreukáže možnosť koexistencie plodín a/alebo hospodárskych zvierat s projektom výroby energie z obnoviteľných zdrojov.”

Takisto sa vytvoria nové nárazníkové zóny v dĺžke “minimálne 35 kilometrov” okolo “chránených oblastí” a iných “nedotknutých výhľadov”, ktoré určí provincia.

Všetky nové veterné projekty už nebudú “povolené v týchto nárazníkových zónach” a ostatné navrhované stavby “nachádzajúce sa v nárazníkovej zóne môžu pred schválením podliehať posúdeniu vizuálneho vplyvu.”

Nové pravidlá výroby slnečnej a veternej energie v Alberte”vyvolali hnev ministra životného prostredia Trudeau”Stevena Guilbeaulta, ktorý minulý týždeň na X (predtým Twitter) napísal, že “Spoločnosti vyrábajúce energiu z obnoviteľných zdrojov očakávajú, že sa s nimi bude zaobchádzať spravodlivo.”

“Uložením príliš prísnych podmienok pre novú energiu z obnoviteľných zdrojov má rovnaký účinok ako moratórium, pretože pochováva projekty v byrokracii,” napísal.

Vláda Alberty upozorňuje, že napriek tomu, čo by mohli tvrdiť niektorí členovia federálnej vlády, je domovom približne 90 % projektov obnoviteľných zdrojov energie v Kanade, okrem tých, ktoré pochádzajú z jadrovej alebo vodnej energie.

Pravidlá Alberty stanovujú, že všetky obnoviteľné zdroje energie, ktoré sa uvedú do prevádzky, musia byť podporené “základným zaťažením” alebo výrobou energie zo zemného plynu/uhlia, pretože vietor a slnko samozrejme nie sú spoľahlivé, keď je tma alebo bezvetrie.

“Nie sú striebornou guľkou pre potreby Alberty’a nie sú striebornou guľkou cenovej dostupnosti elektrickej energie, pretože každý nový vývoj predstavuje riziko zvýšenia nákladov na prenos a ešte viac zdražuje účty Alberty’za verejné služby,” povedal Smith.

V januári LifeSiteNewsinformoval, že kanadská podpredsedníčka vlády a ministerka financií Chrystia Freelandová počas vystúpenia na Svetovom ekonomickom fóre (WEF) 2024 vo švajčiarskom Davose uviedol, že je na vláde, aby “zabezpečila”, aby sa “dekarbonizácia” kanadského”energetického sektora“uskutočnila.”

Jeho vyjadrenia prišli tesne po tom, ako bola energetická sieť v Alberte”zachránená pred takmer úplným kolapsom v dôsledku chladného počasia, ktoré zachránilo energiu založenú na uhlíku deň po tom, ako “zlyhali obnoviteľné zdroje”.

Zníženie a prípadné odstránenie používania takzvaných “fosílnych palív” a prechod na nespoľahlivú “zelenú” energiu bol tlačený WEF – globalistickou skupinou, ktorá stojí za socialistickou “agendou Veľkého resetu” – organizáciou, v ktorej Trudeau a niektorí členovia jeho kabinetu sú zapojení.

Kanada má tretie najväčšie zásoby ropy a zemného plynu na svete, pričom väčšina z nich sa nachádza v Alberte. Od nástupu do funkcie v roku 2015 však Trudeau pokračuje v presadzovaní svojej radikálnej environmentálnej agendy podobnej agende, ktorú presadzuje WEF’“Veľký reset” a ciele trvalo udržateľného rozvoja OSN’“.”

Povedzte svojmu poslancovi a senátorom, aby zrušili uhlíkovú daň Odošlite správu ešte DNES