Untitled-4-810x500.png

Gatesom financovaná organizácia Gavi sa zamerala na mémy a nazvala ich "dezinformačnými superrozširovateľmi

25
Neutral
  • Mémy sú silným nástrojom šírenia dezinformácií o očkovaní.
  • Protivakcinačné mémy majú dlhú históriu a vznikli na základe falošných štúdií.
  • Gavi a ďalšie organizácie podporované farmaceutickými firmami šíria vakcíny bez informovaného súhlasu.
  • Článok v JAMA navrhuje zmenu názvu VAERS na “Vaccine Safety Sentinel”.

Občania USA: V článku, ktorý zverejnila 13. februára, si vakcinačná aliancia Gavi vzala na mušku “dezinformačné superrozširovateľov” v “hnutí proti očkovaniu”.

“Memy sa v antivakcinačných správach objavujú už stáročia a ich sila pri šírení škodlivých zdravotných dezinformácií rastie,”uvádza sa v tiráži článku.

Čítajte: Lekári varujú, že mRNA vakcíny by mohli podnietiť epidémiu priónových ochorení mozgu

Článok upozorňuje, že hoci sa mémy často spájajú s “roztomilými mačkami a celebritami so zábavnými titulkami,” majú “hrozivejšiu funkciu” ako “súčasť vysoko sofistikovanej stratégie na šírenie a speňažovanie zdravotných dezinformácií.”

Citujúc “dlhú históriu” mémov proti očkovaniu, článok obsahoval obrázok z roku 1802, na ktorom je zobrazená vakcinačná príšera, ktorá je kŕmená košíkom s dojčatami a “vylučuje ich rohmi”, a ďalší z roku 1892, na ktorom je zobrazený vakcinačný had a tancujúci kostlivec ohrozujúci matku a dojča.

Najznámejší protivakcinačný mém,” ako sa uvádza v článku, “vznikol na základe dnes už zdiskreditovanej štúdie z roku 1998, ktorá falošne spája vakcínu proti osýpkam, príušniciam a ružienke (MMR) s autizmom.”

Článok odkazoval na článok z roku 2010 Canadian Medical Association Journal The Lancet’stiahnutí článku Dr. Andrewa Wakefielda’a na 2011 editoriál BMJ označujúci Wakefieldovu štúdiu za podvodnú.

Wakefieldova štúdia, ako sa v článku tvrdilo, viedla k tomu, že mém “vakcíny spôsobujú autizmus sa objavil na billboardoch a vo veľkom sa šíril  v médiách.”

Holokaust prežila Vera Sharav analyzovala Wakefieldov spor vo viacdielnom článku, pričom poznamenala, že Najvyšší súd Spojeného kráľovstva neskôr nenašiel “vôbec žiadne dôkazy na podporu obvinenia z profesionálneho pochybenia, a už vôbec nie obvinenia z podvodu.”

Citujúc Kazuár mediálnej manipulácie, článok definoval “meme war” ako šírenie mémov na “politické presviedčanie alebo budovanie komunity, alebo na strategické šírenie naratívov a iných správ, ktoré sú kľúčové pre kampaň mediálnej manipulácie.”

Autori identifikovali “tri opakujúce sa témy” v meme nabádajúcom na odmietanie očkovania:

Čítajte: Alberta, Canadian federal gov’ts face lawsuits filed over ‘harm’ caused by COVID shots

Ale najzlovestnejšia “žaloba” prvkom meme kampaní bolo podľa článku “finančné profitovanie z pandemických obáv,” vrátane propagácie “potenciálne škodlivých” a “neschválených” zdravotných zákrokov ako hydroxychlorochin a ivermectin.

Autori nevysvetlili, ako sa môže človek živiť predajom lacných nepatentovaných liekov, ani neporovnali toto tvrdenie so ziskami, ktoré dosahujú spoločnosti predávajúce remdesivir alebo vakcíny COVID-19.

Záverom možno povedať, že “pod ochrannou rúškom humoru a satiry”, ktoré “môžu obísť kontrolórom faktov a moderátorom obsahu,” propagátori mémov “si budujú online sledovanosť, zasievajú nedôveru voči zdravotníckym orgánom a profitujú z propagácie neschválených liekov.”

‘Ľudia’nekupujú to, čo’predávajú’  

Laura Bono, viceprezidentka organizácie Children’s Health Defense (CHD), pre The Defender povedala: “Zjavne, Gavi si nevšimla iróniu uverejnenia článku o šírení ‘dezinformácií o vakcínach’, keď je Gavi jedným z najplodnejších šíriteľov provakcinačnej propagandy na svete.”

Gavi, financovaná celkovo sumou 4,5 mld.1 miliardy eur od roku 2000 jej zakladajúcim partnerom Nadáciou Billa & Melindy Gatesovej, má za sebou dlhú históriu presadzovania vakcín v rozvojových krajinách v Afrika bez adekvátneho informovaného súhlasu o rizikách.

Gavi nedávno spustila kampaň proti malárii pre deti v celej Afrike a zameriava sa na milióny dievčat v krajinách s nízkymi a strednými príjmami na celom svete s vakcínou proti ľudskému papilomavírusu (HPV).

Bono uviedol, že Gavi a ďalšie organizácie podporované farmaceutickými firmami “zápasia so skutočnosťou, že rodičia na celom svete sa prebúdzajú k vážne riziká, ktoré predstavujú vakcíny, vrátane autizmu, a že čoraz viac ľudí nekupuje to, čo’predávajú.”

“Je ironické, že spoločnosť Gavi je nútená ísť touto cestou – zjavne sa cítia ohrození,” povedal C. H. Klotz, redaktor “Kanár v-kovovom-svete: Ako propaganda a cenzúra zmenili náš (môj) svet.” Pokračoval: “Málokto vie, že ľudia nie sú hlúpi, napriek propagande.”

Podľa Klotza si viac ľudí uvedomilo propagandu vďaka skúsenostiam s COVID-19, “kde nám hovorili jedno a stal sa opak.” Napríklad: “Dajte sa zaočkovať, aby ste zastavili prenos a ochránili sa pred ďalším nakazením sa vírusom.”

“To všetko sa ukázalo ako veľká lož,” povedal.

Článok využíva ‘taktiku obvinenia v zrkadle’

Mark Crispin Miller, profesor médií, kultúry a komunikácie na Newyorskej univerzite (NYU), pre The Defender uviedol, že Gavi využíva článok na to, aby napadol iných “za to, že robia presne to, čo robia samotní propagandisti” – presadzujú a profitujú z nevyskúšaných liekov.

“Táto projekčná taktika je znamenite odzbrojujúca a mätúca pre každého, kto nepozná pravdu, pretože definuje poctivých ako klamárov a samotných mocných klamárov ako zdroje pravdy,” povedal Miller.

Čítajte: Intel docs reveal top Trudeau gov’t virologist had ‘clandestine relationship’ with Communist China

Miller vysvetlil, že toto je “typické pre celú vojnovú propagandu”:

Big Pharma a jej kohorty hrajú rovnakú hru na hlavu, akú hrali nacisti a boľševici a rôzni ‘demokratickí’ propagandisti v čase vojny  ktorá zahŕňa politické kampane, ako aj ozbrojené konflikty.

Vhodne sa to nazýva ‘obvinenie v zrkadle,’ alebo niekedy ‘zrkadlová politika.’

Podľa Dangerous Speech Project – financovaného čiastočne Georgeom Sorosom’ Open Society Foundations – “obvinenie v zrkadle” taktika tvrdí, že “publikum čelí vážnym a často smrteľným hrozbám zo strany cieľovej skupiny,” napríklad “obrátenie reality naznačením, že obete genocídy ju naopak spáchajú.”

Túto taktiku použili Hutuovia proti Tutsiom v roku 1994 pri Rwandskej genocíde, keď obvinili svoje zamýšľané obete práve zo zločinov, ktoré na nich plánovali spáchať.

Podľa Millera ten, kto sa zapojí do tejto taktiky, “nás zavedie do toho istého sveta nočných môr, na ktorý sa odvoláva George Orwell vo svojej knihe “1984,” kde “Vojna je mier, sloboda je otroctvo, ignorancia je sila.”

Millera odsúdili členovia jeho katedry na Newyorskej univerzite za to, že sa pokúsil svojich študentov  v kurze o propagande  poučiť o vládnej a farmaceutickej  propagande nasadenej počas pandémie.

Kriminalizovať mémy? 

Reclaim the Net, nadväzujúc na tému blížiaceho sa boja, uviedla, že príspevok spoločnosti Gavi’bol “‘výzva na akciu’… na formálnu kriminalizáciu mémov,” citujúc článok’tvrdenie, že tvorcovia mémov “sa vyhýbajú zodpovednosti za akékoľvek negatívne dôsledky svojich správ.”

Klotz súhlasil, že by to mohlo signalizovať ďalšiu ofenzívu veľkej farmaceutickej spoločnosti a jej spojencov proti “šíriteľom dezinformácií”.

“Záplava cenzúra a propaganda je od roku 2020 neúprosná – nevidím dôvod, prečo by teraz mala poľaviť,”povedal Koltz. “Hrajú o všetko a nehrajú sa na pána milého. Novým bojiskom je ovládnutie našich sŕdc a myslí."”

Gavi v príspevku zhrnul autorov’ výskumného článku 

Gavi opätovne uverejnil svoj článok o memetickej vojne z článku pôvodne uverejneného v The Conversation dvoch profesorov spoločenských vied žijúcich na pol sveta od seba.

Spoluautori, Stephanie Alice Baker, Ph.D., docentka sociológie na City, University of London v Anglicku, a Michael James Walsh, Ph.D., docent spoločenských vied na University of Canberra v Austrálii, sú spoluautormi “‘Pamäti zachraňujú životy’: Stigma and the Production of Antivaccination Memes During the COVID-19 Pandemic,” publikovaný v Sage Journals.

Článok Conversation slúži ako stručný úvod k článku Sage, ktorý cituje Center for Countering Digital Hate (CCDH) ako svoj zdroj pre identifikáciu protivakcinačných “producentov dezinformácií” na sociálnych sieťach.

Čítajte: Ano, COVID pochádza z laboratória. Kedy nás mainstreamové médiá prestanú plynovo osvetľovať?"

CCDH je organizácia, ktorá pomenovala Roberta F. Kennedyho ml, CHD’predsedu na dovolenke, medzi svoj “Dezinformačný tucet.”

Baker a Walsh uviedli mediálni influenceri používajú mémy na “komerčný a politický zisk,” konštruujúc správy “ktoré zodpovedajú logike spoiled identity aby pretvorili svoje vlastné stigmatizované spoločenské postavenie a pritom pošpinili očkované skupiny.”

Autori tvrdili, že “protiočkovací” mediálni influenceri sú už zdiskreditovanou skupinou bez toho, aby uznali propagandistickú mašinériu, ktorá ich takto označila v prvom rade.

Tejto skupine vyčítali, že upozorňuje na dobre zdokumentované problémy: neúčinné vakcíny, ktoré nedokážu zastaviť infekciu alebo prenos; zranenia súvisiace s očkovaním a vplyv na plodnosťpotlačenie životaschopnej terapie; vystavenie škodlivým (často smrteľným) nemocničným protokolom COVID-19; strata zamestnania (a v armáde, strata seniority, dôchodkov); odňatie lekárskych licencií; vraždy charakteru; nedostatok dôkazov pre maskovaniepasy vakcín, a schémy sledovania.

Autori sa zamerali na extrémne prípady satirických mémov nájdených na internete, aby znevážili niektorú z týchto obáv, ale nezaoberali sa podstatou základných argumentov. Tvrdili, že tvorcovia mémov boli motivovaní ziskom a politickými výhodami.

Baker a Walsh vo svojom výskumnom článku neidentifikovali ani jedného “šíriteľa dezinformácií”, tvrdiac, že to nechceli: “zosilniť” zviditeľnenie ‘zlých aktérov”;; 2. “utvrdiť [falošnú] ekvivalenciu” medzi zaobchádzaním s neočkovanými skupinami a “skupinami skutočne prenasledovanými” alebo 3. stať sa terčom “sieťového prenasledovania.”

Nový článok v JAMA utvrdzuje Big Pharma doublespeak

Posolstvo Gavi prichádza, pretože sieť JAMA 26. februára uverejnila “názorový” článok, “Misinformation and the Vaccine Adverse Event Reporting System” (VAERS).

Článok JAMA tvrdil, že Hlásenia VAERS sú často nesprávne interpretované, čo podnecuje váhanie s očkovaním.

“Označenie systému včasného varovania a monitorovania ako Systém hlásenia nežiaducich udalostí pri očkovaní a umožnenie plného prístupu k neoverenému jazyku zvyšuje náchylnosť verejnosti k mylným predstavám o bezpečnosti vakcín,” napísali autori a dodali: “Tí, ktorí sa snažia zdiskreditovať očkovanie, túto náchylnosť využívajú.”

Centrá pre kontrolu a prevenciu chorôb (CDC) a USA. Food and Drug Administration (FDA) by podľa autorov mali zvážiť zmenu značky VAERS, pretože jej správy sú “mylne uvádzané ako potvrdenie toho, že vakcíny môžu byť významnou príčinou chorobnosti a úmrtnosti.”

Na “rebranding” VAERS autori navrhli:

Zmeniť názov tohto systému z ‘Vaccine Adverse Event Reporting System’ na taký, ktorý presnejšie vystihuje jeho účel…

Premenovanie systému na ‘Vaccine Safety Sentinel’ by pripomínalo verejnosti, že udalosti, ktoré vyvolávajú obavy, nie sú overené, súvisia s bezpečnosťou a sú súčasťou systému monitorovania alebo včasného varovania.

Pridaním ‘safety’ do názvu by sa systém zosúladil s ostatnými systémami CDC, medzi ktorými vyniká ‘v-safe’, ktoré obsahujú ‘safe’ alebo ‘safety’ vo svojom názve; pridaním ‘sentinel’ by sa systém zosúladil s iniciatívou FDA’Sentinel.

Čítajte: Austrálsky súd rozhodol, že mandát COVID jab pre prvých respondentov porušil zákon o ľudských právach

Komentujúc článok a odporúčanie, Miller pre The Defender povedal:

Takýto eufemizmus je rovnako nezmyselný ako priehľadný. V súčasnosti je už ‘váhanie s vakcínami’ nezastaviteľné bez ohľadu na to, čo sa s tým pokúšajú robiť, pretože príliš veľa ľudí bolo smrteľne postihnutých a/alebo chorých ‘vakcínou’ na to, aby im akákoľvek zmena názvu osladila dojem.

Jediným účelom tohto obscénneho návrhu je slúžiť ako ďalší dôkaz zločinov, ktorých sa dopustili autori a propagátori tejto democidy.

Hlavná autorka článku v JAMA, Kathleen Hall Jamieson, Ph.D., je riaditeľkou Annenberg Public Policy Center. Priznala, že dostala finančné prostriedky “za prácu na sledovaní vzorcov dezinformácií o očkovaní vo všeobecnosti a [o] vakcíne COVID zvlášť.”

Tento článok bol pôvodne uverejnený na The Defender — Webová stránka Children’s Health Defense’s News & Views pod licenciou Creative Commons CC BY-NC-ND 4.0. Prosím, zvážte predplatné The Defender alebo darcovstvo pre Children’s Health Defense.

Občania USA: Žiadajte, aby Kongres vyšetril prudko rastúcu mieru nadbytočnej úmrtnosti