Untitled-6-810x500.png

Vláda Spojeného kráľovstva tlačí na veľké technologické giganty, aby pred voľbami cenzurovali "dezinformácie

20
Neutral
  • Nový britský politik Saqib Bhatti podporuje spoluprácu s technologickými firmami.
  • Vláda chce kontrolovať online konverzáciu a bojovať proti dezinformáciám pred voľbami.
  • Bhatti zdôrazňuje dôležitosť boja proti dezinformáciám pred technologickým pokrokom.
  • Vláda sa stretáva so spoločnosťami ako Google a Meta na boj proti šíreniu dezinformácií.

Ak ste unavení z cenzúry a dystopických hrozieb voči občianskym slobodám, prihláste sa na Reclaim The Net.

Veľká Británia má nového parlamentného štátneho podtajomníka pre technológie a digitálnu ekonomiku, konzervatívneho poslanca Saqiba Bhattiho, a tento politik sa zdá byť veľmi nadšený, keď hovorí o veciach ako “spolupráca” s veľkými technológiami, najmä pokiaľ ide o voľby.

Kritici totiž povedia, že’tí, ktorí sú pri moci, chcú absolútne kontrolovať konverzáciu, čo sa môže a nemôže’hovoriť online, a tým priamo ovplyvňovať hlasovanie; zatiaľ čo tí, ktorí sú pri moci, hovoria, že’to všetko je len dokonale benevolentná snaha zabezpečiť, aby v kampani nehrali žiadnu úlohu dezinformácie.

Čítajte: Brazílski konzervatívci hovoria Tuckerovi, že ich krajina už ‘nie je demokraciou’ pod ‘komunistom’ Lulom

Jedna osoba’“spolupráca” je iná’“tajná dohoda.”A tak Bhatti v nedávnom rozhovore naznačil, že pred U.K.’blížiacimi sa parlamentnými voľbami kľúčovou úlohou, ktorú treba splniť, je, aby sa vláda a veľké technologické “spoločnosti znova stretli” na ďalšom kole “boja proti dezinformáciám.”

A to, ako inak, môže znamenať agresívnu online cenzúru názorov kritických voči vládnucej strane.

Po tom, čo možno urazil každého skutočného “technologického geeka” tým, že sa tak sám nazval – Bhatti po čase prezradil, že skutočné technológie nie sú tým najdôležitejším, na čom musí človek zodpovedný za techniku a digitálnu ekonomiku, ako aj tí na ministerstve pre vedu, inovácie a technológie (DSIT), v U.K.

Nie – namiesto toho sú to ’dezinformácie a dezinformácie.”

Veľmi výstižný spôsob, ako demonštrovať, že tí, ktorí sú pri moci, myslia na udržanie sa pri moci oveľa energickejšie, než aby uvažovali o veciach, ako sú inovácie, hospodársky pokrok spojený s digitálnymi technológiami, a dokonca aj riadna regulácia tejto oblasti.

A tak sa ľudia, ktorí sa nazývajú “technickí maniaci”, hlboko angažujú v tom, aby “moderovanie” (t. j, cenzúra) je na hlavných platformách živá a zdravá, a tiež to všetko rámcujú ako rozhodujúci “boj za demokraciu.”

Inými slovami, je to všetko politika – a žiadna “technika.”

“V októbri usporiadala ministerka pre vedu, inovácie a technológie Michelle Donelanová okrúhly stôl s predstaviteľmi U.K. vedúcimi predstaviteľmi spoločností sociálnych médií Google, Meta, X, TikTok a Snapchat, aby prediskutovali šírenie antisemitizmu, násilného obsahu a dezinformácií po útoku Hamasu na Izrael,” uvádza sa v jednej správe.

Čítajte: Francúzsko hlasuje proti životu, potraty zakotvilo ako ústavnú ‘slobodu’

A Bhatti, “technický nerd,” si myslí, že by mohol byť potrebný ďalší takýto “zásah” – tentoraz v súvislosti s parlamentnými voľbami.

Bhatti tu v žiadnom prípade nie je mimo – ide jednoznačne o politiku súčasnej britskej vlády”. Len tento týždeň bol minister vnútra James Cleverly v USA, aby “rokoval” so spoločnosťami Apple, Google, Meta a X.

Prečo? Povedal vládny zdroj: “(Aby sa zabezpečili) záruky proti pokusom o zlomyseľné ovplyvňovanie demokratického procesu.”

Prevzaté so súhlasom Reclaim The Net.