Screenshot-2024-02-28-at-10.23.39-PM-e1709205865607-810x500.png

Analytik varuje, že Hamas už možno zničil Izrael netradičným spôsobom

0
Kultúra smrti
  • Izrael je medzinárodne izolovaný kvôli svojej brutalite v Gaze.
  • Hamas nie je skutočnou hrozbou pre Izrael, má obrovskú vojenskú prevahu.
  • Izraelská armáda zodpovedná za veľký počet civilných obetí v Gaze.
  • Izraelská vláda má genocídne zámery voči palestínskym civilistom v Gaze.

Pomôžte kresťanom prežiť v Gaze: LifeFunder

Izrael’mimoriadnou brutalitou v Gaze” ohrozuje svoju vlastnú existenciu oveľa viac, ako by to kedy dokázal Hamas, uvádza sa v 15-minútovej prezentácii jedného videoanalytika. Vzhľadom na to, že svet sa proti nim zjednocuje a podpora v Spojených štátoch počas volebného roka klesá, izolácia Tel Avivu’sa každým dňom prehlbuje.

Cyrus Janssen je vo svojom online životopise opísaný ako americký obchodný manažér a “geopolitický analytik”, ktorý žil 15 rokov v zahraničí (v Číne a Kanade) a “rád sa delí o kultúrne a geopolitické poznatky zo svojich ciest do viac ako 60 krajín.”

Zrejme si vypožičal z analýzy kolumbijského profesora Jeffreyho Sachsa, Janssen poukazuje na dramatický nedávny príklad dlhodobého a zdrvujúceho konsenzus medzi drvivou väčšinou národov sveta odsudzujúci Izrael’s pokračujúcou nezákonnou okupáciou medzinárodne uznaného palestínskeho územia vrátane agresívneho budovania židovských osád na týchto územiach.

“Mimoriadna brutalita Izraela“v Gaze zjednocuje proti nemu celý svet,” uvádza a cituje decembrovú rezolúciu Valného zhromaždenia OSN, v ktorej súhlasilo 172 krajín potvrdzujúcich právo palestínskeho ľudu na sebaurčenie, pričom len štyri hlasovali proti. Medzi tieto krajiny patrili Izrael, Spojené štáty, Mikronézia a Nauru.

Národnosti, ktoré potvrdili túto rezolúciu, zdôrazňuje Janssen, predstavujú “94 % svetovej’populácie,” pričom štyri krajiny, ktoré boli proti, predstavujú len 4 % a 10 krajín, ktoré sa zdržali hlasovania (Kamerun, Guatemala, Kiribati, Palau, Papua-Nová Guinea, Paraguaj, Južný Sudán, Togo, Tonga a Tuvalu), predstavujú zvyšné 2 %.

Zprávy z nedávnej Mníchovskej bezpečnostnej konferencie, na ktorej sa zúčastnili zástupcovia krajín NATO a ďalších krajín, tiež odrážajú tento názor, pričom komentátori tvrdia, že Izrael “sa dostal do oveľa väčšej medzinárodnej izolácie — vrátane od priateľov a spojencov —, než si myslia.”

“Izrael je teraz úplne závislý od svojho jediného skutočného zostávajúceho podporovateľa a podporovateľa tejto vojny, ktorým sú, samozrejme, Spojené štáty,” pokračoval Janssen. Medzi americkými voličmi sa však trendy uberajú opačným smerom, pričom decembrový prieskum odhalil rastúcu podporu prímeria v Gaze, ktorá dosiahla takmer 60 %. And with ďalších prieskumov ukazujúcich podobné výsledky, nový prieskum zverejnený tento týždeň ukazuje tieto trendy stúpajúce na 67 % vrátane solídnej väčšiny medzi demokratmi, republikánmi a nezávislými.

Okrem toho je hrozba Hamasu pre Izrael značne preceňovaná ako zámienka na racionalizáciu “úplného zničenia Gazy,” povedal moderátor videa. “Za všetky roky vlády Hamasu v Gaze po roku 2007 sa Hamas nikdy nezmocnil izraelského územia, a už vôbec nie vzdialene ohrozil existenciu alebo prežitie Izraela”

Čítajte: Pomohla izraelská vláda založiť Hamas, aby podkopala dvojštátne riešenie?"

Ak sa Izrael teší 20-násobnému počtu vojakov oproti militantnej skupine sídliacej v Gaze, “Hamas nemá letectvo, obrnené vozidlá, vojenskú priemyselnú základňu a akúkoľvek geografickú manévrovateľnosť mimo Gazy.”A hoci Hamas odpaľuje množstvo nízkoenergetických rakiet proti svojim izraelským okupantom, “takmer všetky sú zachytené alebo spôsobujú len malé škody.”

“Jednoducho povedané, Izrael má obrovskú vojenskú prevahu a”ani zďaleka nie je taký silný,” povedal.

Janssen navyše upozorňuje, že útok Hamasu’zo 7. októbra nebol spôsobený modernizovanými kapacitami militantnej skupiny, ale zjavným zlyhaním izraelskej bezpečnosti, ktoré spočívalo v tom, že vedúci predstavitelia ignorovali mnohé varovania pred hroziacim útokom a zároveň nechali bariérový plot v Gaze “značne poddimenzovaný.”

Izraelské mediálne zdroje tiež informovali, že hoci Hamas v ten deň určite spáchal zverstvá, najodpornejšie tvrdenia o zverstvách Hamasu sa v skutočnosti neuskutočnili, ale ich zverejnenie malo za cieľ “zvýšiť rozsah nenávisti voči Hamasu,” podľa jedného z bývalých členov izraelského parlamentu. “Vojna nie je len vojenská, nie je len politická, je to”hlavne mediálna.”

Pričom mnoho obetí na životoch Izraelčanov v ten deň má na svedomí samotná izraelská armáda využívajúca “šialenú krížovú paľbu” a dokonca aj tankové granáty, ktoré zámerne zničili najmenej jeden dom, v ktorom bojovníci Hamasu držali izraelských rukojemníkov, a zabili takmer všetkých vo vnútri.

Čítajte: Odhalenie pravdy ospravedlňujúcej Izrael’za jeho vojnou v Gaze

Svojou vojenskou prevahou Izrael v priebehu rokov dôsledne zabil najmenej 10-krát viac palestínskych civilistov ako izraelských civilistov zabitých Hamasom, pričom k prudkému nárastu došlo v roku 2014, keď Izrael zabil 1 760 Palestínčanov, zatiaľ čo Hamas zabil 19 svojich vlastných.

Veľká časť sveta nazýva súčasné útoky Izraela’v Gaze genocidou, nahlásené počty mŕtvych od 7. októbra zahŕňajú najmenej 29 878 v Gaze (12 660 detí a 8,570 žien), pričom najmenej 7,000 ďalších nezvestných — 70 percent z nich sú ženy a deti — a predpokladaných mŕtvych a pochovaných pod trusom.

Čítajte: Najvyšší súd OSN’rozhodol, že obvinenie Izraela z genocídy je ‘plausible’

“V tejto podobe jednoducho neexistuje praktický, geopolitický, právny a už vôbec nie etický dôvod na ničenie a genocídnu brutalitu, ktorú Izrael spôsobil palestínskym civilistom v Gaze,” povedal Janssen.

Skutočným cieľom izraelskej vlády teda nie je “zničiť Hamas, ” ale “upevniť svoju úplnú kontrolu nad… celým územím od rieky Jordán po Stredozemné more” a “vytlačiť obyvateľstvo (Gazy) z územia, ” povedal a podporil svoje tvrdenie priamymi citátmi izraelských predstaviteľov, ktorí vyjadrili takýto genocídny zámer.

ČÍTAJTE: 

Tam patrilo aj vyhlásenie Davida Azulaja, starostu mesta Metula, ktorý vyhlásil, že “celé pásmo Gazy musí byť prázdne. Zrovnané so zemou. Tak ako v Osvienčime. Nech je to múzeum pre celý svet, aby videl, čo Izrael dokáže. Nech v pásme Gazy nikto nebýva, aby to videl celý svet, pretože 7. október bol v istom zmysle druhým holokaustom.”

Minister financií Bezalel Smotrich, samozvaný fašista, vyzval, aby viac ako dvojmiliónová Gaza’bola znížiť o viac ako 90 % na 100 000 z 200 000 a izraelský minister obrany Yoav Gallant vyhlásil, “Gaza sa’nevráti do stavu, v akom bola predtým. Všetko zlikvidujeme.

Mediálny prúd bol “nútený priznať, akým rozsiahlym a nevyberavým sa stalo kobercové bombardovanie Gazy zo strany Izraela”- poznamenal Janssen, pričom citoval správu z konca januára vizuálne vyšetrovanie denníka The Guardian, ktoré prostredníctvom satelitných snímok z verejných zdrojov zdokumentovalo, že “50 % až 62 % všetkých budov v Gaze bolo pravdepodobne poškodených alebo zničených.”

A dokonca aj The New York Times, ktoré mali minimálne jedného izraelského spravodajského agenta písanie článkov na tieto témy, zverejnili správu, v ktorej odhalil, že “Izrael bežne používa jednu zo svojich najväčších a najničivejších bômb v oblastiach, ktoré označil za bezpečné pre civilistov” (video). Toto vyšetrovanie sa zameralo “na použitie 2 000-kilogramových bômb v oblasti južnej Gazy, kde Izrael nariadil civilistom, aby sa kvôli bezpečnosti presunuli”; Po identifikovaní najmenej “208 kráterov na satelitných snímkach a záberoch z dronu”, ktoré sú charakteristické pre túto muníciu, článok neskôr dodal, že “od októbra Spojené štáty poslali (Izraelu) aj viac ako 5 000 kusov munície MK-84” typu 2 000-kilogramovej bomby.”

Vyšetrovanie televízie CNN video ukázalo strhujúce zábery, na ktorých bola takáto bomba zhodená na utečenecký tábor v Gaze, a predstavilo ďalšiu dokumentáciu a vysvetlenie týchto útokov. “Toto nie je snaha Izraela zlikvidovať Hamas”, povedal Janssen. “Toto je snaha Izraela zlikvidovať akúkoľvek budúcu šancu, že sa do Gazy niekedy vráti normálny život.”

Čítajte: Varuje sa pred ‘masovým hladom’ v Gaze, keďže západné mocnosti zmrazujú prostriedky OSN na pomoc

“Odsúdiť Benjamina Netanjahua a jeho vládu za to, že sa neprimerane mstí nevinným ľuďom v Gaze, neznamená byť protiizraelský. V skutočnosti je to proizraelský postoj," navrhol.

“Samotná existencia Izraela nebola nikdy ohrozená viac ako teraz, nie však zo strany Hamasu, ktorý nemá prostriedky na vojenskú porážku Izraela, ale jeho vlastnými činmi. Izraelskí predstavitelia a diplomati musia prestať kričať, že všetci kritici sú antisemiti, a počúvať, čo svet v skutočnosti hovorí,”povedal Janssen.

ČÍTAJ: Ako chápu izraelskú okupáciu Palestíny kresťania vo Svätej zemi?"

“Izrael a Palestína musia žiť vedľa seba na základe medzinárodného práva a vzájomnej bezpečnosti. Podpora dvojštátneho riešenia je podporou mieru a bezpečnosti židovského ľudu v štáte Izrael, ako aj podporou mieru a bezpečnosti palestínskeho ľudu v štáte Palestína,” povedal.

“Naopak, pokračovanie v podpore genocídy Izraela”v Gaze, ktoré zvyšuje protiizraelské a protiamerické nálady na celom svete, je úplne a priamo proti dlhodobej bezpečnosti Izraela”a možno aj proti jeho prežitiu,” vyjadril sa Janssen.

Čítajte: Polkovník Macgregor: Izrael’s actions in Gaza could cause its own destruction, WWIII

“Arabské a islamské štáty opakovane deklarovali svoju pripravenosť normalizovať vzťahy s Izraelom v rámci dvojštátneho riešenia,” pripomenul.

“USA a arabské krajiny by sa mali rýchlo dohodnúť na vytvorení spoločných mierových síl, ktoré by v rámci realizácie tohto dvojštátneho riešenia zabezpečili bezpečnosť oboch strán. Toto chce celý svet a úprimne povedané, toto potrebuje vidieť celý svet,” uzavrel Janssen.

Pomôžte kresťanom prežiť v Gaze: Fond na podporu života

PODNETY

Medzinárodné napätie rastie, keď izraelské útoky v meste Rafah na juhu Gazy zabili desiatky civilistov

Dlhá história Izraela, ktorý nerešpektuje množstvo rezolúcií OSN ratifikovaných drvivou väčšinou štátov

US vetoes fourth UN resolution calling for ceasefire in Gaza as Israel continued ‘slaughter’

EXCLUSIVE: Catholic bishop in the Holy Land reveals the war’s devastating impact on Christians

Izraelský investigatívny reportér opľutý, obťažovaný v Jeruzaleme, keď bol oblečený ako katolícky kňaz

Členské štáty OSN prehĺbili izoláciu Izraela, USA hlasovaním 153 ku 10 za okamžité prímerie v Gaze