Screenshot-2024-02-27-at-10.48.35-AM-810x500.png

Justin Trudeau navštívil Albertu, aby sa sťažoval na alternatívne médiá, ktoré nemá pod kontrolou

11
Neutral
V článku sa dočítate:
  • Trudeau plynofikuje a bľabotá v rozhovore s moderátorom
  • Trudeau plánuje byť súčasťou budúcich volieb, ale nejasne
  • Trudeau chce meniť identitu Kanady podľa výsledkov volieb
  • Trudeau kritizuje ropných robotníkov v Alberte a podporuje cenzúru internetu

Pošlite kanadským zákonodarcom naliehavú správu, v ktorej ich vyzývate, aby zastavili ďalšie zákony o cenzúre internetu

Predseda vlády Justin Trudeau si minulý týždeň sadol s rozhlasovým moderátorom Ryanom Jespersenom v relácii Real Talk, aby s ním diskutoval o stave Liberálnej strany Kanady a o celkovom stave Kanady podľa jeho názoru.

Predtým, ako sa vrhneme do kritiky Trudeau’ovho až príliš častého plynofikovania a slovného bľabotania, treba poznamenať, že moderátor pán Jespersen odviedol z novinárskeho hľadiska dobrú prácu. Nepoznám Jespersenove osobné politické presvedčenie, ale zdá sa, že je trochu centrista, ak tento rozhovor niečo naznačuje. Napriek tomu sa mu podarilo dobre zatlačiť na Trudeaua pri niektorých ťažkých otázkach a prinútiť dlhoročného premiéra, aby sa aspoň pokúsil odpovedať na niektoré ťažké otázky… a Trudeau to, samozrejme, urobil svojím typickým spôsobom.

Celý rozhovor si môžete pozrieť tu:

Trudeau sa chystá byť ‘súčasťou’ budúcich volieb

Zajímavé je, že keď bol dotlačený k perspektíve kandidatúry v budúcich voľbách  – ktoré sú stanovené na rok 2025, ak v marci neprepadne návrh zákona o lekárenskej starostlivosti, alebo ak líder Novej demokratickej strany (NDP) Jagmeet Singh navštívi Čarodejníka z krajiny Oz, aby si vyskúšal mozog a srdce  – Trudeau bol dôrazný, že bude “súčasťou” budúcich volieb, hoci nie je jasné, čo to znamená. Znamená to, že bude lídrom liberálov, alebo bude postupovať ako Obama a bude robiť väčšinu kampane pre budúceho lídra? Jespersen verí, že bude kandidovať, rovnako ako jeho kolegovia, ktorí sa v následnej relácii vyjadrili, že je nepravdepodobné, aby Trudeau odstúpil.

Medzi inými dôvodmi Jespersen a spol. veria, že Trudeau má dôvody zostať na čele strany aj v ďalších voľbách kvôli “egu,” keďže má vnútornú nechuť k lídrovi konzervatívcov Pierrovi Poilievrovi a chcel by ho poraziť tak, ako to urobil s poslednými tromi konzervatívnymi lídrami. Ako už bolo povedané, moderátor a jeho kolegovia sa v následnej relácii všetci dôrazne vyjadrili, že podľa nich liberáli v nasledujúcich voľbách dostanú “na frak”, čo naznačujú prakticky všetky prieskumy verejnej mienky.

Podľa 338 Canada, ktorá sa zaoberá historicky presnými prieskumami verejnej mienky, budú liberáli zdecimovaní drvivou prehrou vždy, keď konečne prídu voľby, a podľa prognóz nezískajú ani jedno kreslo v najmenej troch provinciách.

Môžeme dúfať, že prieskumy sú presné?

Nech sa začne plynofikácia

Po všeobecnom rozhovore sa rozhovor skutočne rozbehol a Trudeau sa predviedol v plnej forme, povedal veľa vecí a vôbec nič. Na otázku, či bude lídrom v nasledujúcich voľbách, sa trochu rozohnil na rôzne témy a použil niekoľko veľavravných slov v nádeji, že by mohol oklamať niektorých voličov, ktorí si spájajú používanie tezauru so skutočnou inteligenciou.

Trudeau povedal, že “výzva nasledujúcich volieb bude definitívna, pokiaľ ide o to, akou krajinou sme, akým smerom sa chceme uberať.” Naozaj? To je fascinujúce.

Teda podľa Trudeaua budú nasledujúce voľby definovať, akou krajinou sme. Považujem to za trochu zvláštne, pretože som mal dojem, že môžeme vedieť, akou krajinou sme, aj bez volieb. Zdá sa mi trochu zvláštne, že musíme hlasovať o tom, akou krajinou sme. Myslel som si, že by sme možno mohli robiť veci ako otvoriť knihy a čítať o Kanade ako o národe za posledné stovky rokov  vrátane obdobia pred a po dominancii   a mohli by sme teda vidieť, aká Kanada je bez toho, aby sme o tom museli hlasovať.

Ale to je predsa jadro liberálneho postmodernistického nominalizmu, nie? Kanada je tým, za čo ju odhlasujeme, rovnako ako rod je tým, za čo ho považujeme. Takže podľa Trudeaua bude Kanada jedným druhom krajiny, ak bude zvolený on, iným druhom krajiny, ak bude zvolený jeho protikandidát… a iným druhom pekla, ak bude zvolený Singh.

Predstavte si tú pýchu – alebo hlúposť – potrebnú na to, aby ste niečomu takému uverili. Mysleli ste si, že božské právo kráľov je blbosť, nuž, to sa nevyrovná Trudeauovi, ktorý po nástupe do funkcie môže zmeniť celú identitu národa. Kráľ Ľudovít XIV. slávne povedal: “l’État, c’est moi,” (Ja som štát alebo štát som ja), ale Trudeau prekonal kráľa Ľudovíta a povedal: “Štát si zvolíte vy, ak ma budete voliť.”

Zakotvený v politickej vede

Trudeau ďalej položil rečnícku otázku: “Zostávame zakotvený vo vede?" ”

O akej, prosím vás, vede to hovoríte, pán Trudeau? Máte na mysli vedu, ktorá berie práva neočkovaným? Alebo máte na mysli vedu, ktorá sa neustále vyvíja, ale ktorá sa vždy ustáli na tom, že na takú éterickú, ale trvalú vec sa vynakladá celý rozpočet?"

U politikov musíme vždy čítať medzi riadkami – čo je ironické, pretože politici sa zdajú byť čoraz nečítavejší, ak sú schopní čítať – a hľadať malé náznaky. Keď sa Trudeau pýta, či by sme mali zostať ukotvení vo vede, stavil by som sa, že nemá na mysli prírodné vedy, ale skôr politické vedy.

Aj keď to nepovedal priamo, Trudeau – ten istý človek, ktorý považuje svoje vlastné zvolenie za definitívne vyjadrenie povahy celej krajiny – by sa pravdepodobne neostýchal vyhlásiť, podobne ako Fauci, že on je politická veda… tak ako on je krajina a krajina je on.

Magický muž

Obzvlášť zábavná bola v rozhovore jeho odpoveď na Jespersenovu otázku, v ktorej sa respondent Trudeaua pýtal, do akej miery “by sa mala federálna vláda vložiť” do národného mediálneho diskurzu.

Trudeau nechal svoje skutočné pocity uniknúť a svoju odpoveď začal slovami: “To’je veľký chyták a naozaj veľmi záludná otázka.” Vidíte, čo tam urobil? Povedal, že to je “veľký trik” predtým, ako povedal, že otázka je “záludná.” Je to preto, že Trudeau je typom kúzelníka, pretože dokáže z pravdy urobiť lož a z lži pravdu, podobne ako faraón dokázal urobiť z dňa noc a z noci deň.

Trudeau predviedol svoje kúzelnícke umenie, keď povedal, že šírenie alternatívnych názorov je zodpovedné za šírenie dezinformácií, ale v časoch, keď mal veľmi málo spravodajských zdrojov, boli Kanaďania lepšie informovaní. Chcel tým povedať, že keď jeho vláda platila všetkým hlavným spravodajským médiám, aby zostali na trhu, a potom cenzurovala opačné názory, mohli za to otravní odmietaví ľudia, ktorí nechceli prehltnúť propagandu, že ľudia verili veciam, ktoré neboli’propagandou. Nuž, má pravdu! Úžasné, Trudeau možno povedal pravdu.

Pokračoval: “Každá vláda, ktorá sa rozhodne vystúpiť a povedať, ‘Toto je hlavný názor,’, ak si nedáme pozor, v skutočnosti kompromituje tieto organizácie ako hlásne trúby hlavného názoru…”

Neuveriteľné, Trudeau v podstate vysvetlil publiku, čo jeho strana urobila počas COVID a urobila v iných oblastiach, a kritizoval za to svoju stranu. Možno si čarovný muž začal uvedomovať sám seba.

Zasvietenie plynárov

Posledný bod, ktorý by som chcel v súvislosti s jeho rozhovorom vyzdvihnúť, sa týka jeho vyjadrení o albertskej rope a ropných robotníkoch. Jeho tvrdenie bolo v podstate také, že ropné spoločnosti v Alberte sa v skutočnosti nestarajú o ropných robotníkov, pretože neinvestujú do budúcich technológií, ktoré by mohli zamestnať robotníkov, keď ropný priemysel zanikne. Nevyjadril sa k tomu, ako sa s robotníkmi zaobchádza a aké vysoké platy sa im vyplácajú, a neposkytol žiadne dôkazy o zlom zaobchádzaní s robotníkmi. Trudeau dobre vie, že rok čo rok sa Kanaďania z celej krajiny – v podstate z celej provincie Newfoundland – sťahujú do Alberty, aby pracovali na ropných poliach, aby si mohli dobre zarobiť a uniknúť pred problémami miestnej ekonomiky.

Ale pre Trudeaua je znakom spoločnosti, ktorej skutočne záleží na jej pracovníkoch, spoločnosť, ktorá investuje do budúcich podnikov, ktoré urobia ich súčasný podnik zastaraným, a preto bude musieť prepustiť súčasných pracovníkov. Pre Trudeaua neexistujú žiadne fakty, ktoré by mohli podporiť jeho názor a iracionálnu nenávisť voči rope, preto sa musí uchýliť k starej marxistickej príručke a postaviť pracovníkov proti zamestnancom, aby rozdelil a vládol; okrem toho, že pre starých komunistov bola mena skutočne menou, zatiaľ čo pre Trudeaua je to akási amorfná budúcnosť, v ktorej súčasné investície umožnia prepusteným pracovníkom získať prácu, ktorú im zabezpečí – možno – zamestnávateľ, ktorému na nich tak veľmi záležalo, aby zabezpečil, že ich pracovný odbor bude zastaraný.

Pošlite naliehavú správu kanadským zákonodarcom s výzvou, aby zastavili ďalšie zákony o cenzúre internetu