doctor-in-hallway-810x500.jpg

Kanadskému systému zdravotnej starostlivosti chýba takmer 90 000 pracovníkov, čo je dvojnásobok oproti stavu pred zavedením COVID

22
Neutral
>
  • Chýba 89 995 zdravotníckych pracovníkov v Kanade, čo spôsobuje dlhé čakacie doby.
  • Zdravotné sestry vyhoreli a chcú opustiť povolanie kvôli nedostatku personálu.
  • Napriek nedostatku personálu, mnohé nemocnice vyžadujú očkovanie ako podmienku zamestnania.
  • Zdravotníci odmietajú očkovanie a bojujú proti mandátom, čo vedie k súdnym sporom.

Občania USA:

Podľa zápisnice Health Canada, ktorú 26. februára zverejnil Blacklock’s Reporter, v minulom roku v Kanade chýbalo 89 995 lekárov, zdravotných sestier a ďalších zdravotníckych pracovníkov v prvej línii, čo je dvojnásobok oproti roku 2020 pred zavedením povinnosti očkovania proti COVID.   

“Nedostatok sa za posledných niekoľko rokov zvýšil vo väčšine zdravotníckych povolaní,” uviedla správa 2023. “V skutočnosti sú zdravotnícke povolania jediné, ktoré v druhom štvrťroku 2023 zaznamenali medziročný nárast počtu voľných pracovných miest.”  

Podľa memo zaznamenali najmä zdravotné sestry nárast voľných pracovných miest pred a po “pandémii COVID”, keďže Kanade chýba 29 655 registrovaných zdravotných sestier a 13 560 praktických sestier s licenciou. 

“Najmä zdravotné sestry dlhodobo zápasia s neobsadenými pracovnými miestami,” uvádza sa v memorande s odvolaním sa na prieskum, ktorý odhalil, že 40 percent zdravotníckych pracovníkov “je vyhorených”, zatiaľ čo 50 percent “má v úmysle opustiť toto povolanie.” 

“Zatiaľ čo ponuka zdravotných sestier sa neustále zvyšuje, rast nestačí pokryť dopyt,” varovalo sa v ňom. “V roku 2022 bola celková ponuka zdravotných sestier v Kanade 466 014. Od roku 2017 do roku 2022 sa ponuka sestier zvýšila o deväť percent.” 

“Takmer na každej zmene je nedostatok sestier a každé oddelenie je bežne personálne poddimenzované,” povedala pre LifeSiteNews pod podmienkou anonymity istá ontarijská sestra. “V dôsledku toho si vyčerpané zdravotné sestry začínajú brať viac voľna alebo odchádzajú do predčasného dôchodku.”  

V dôsledku nedostatku zdravotníckych pracovníkov sa v Kanade predĺžili čakacie doby na zdravotnú starostlivosť zvýšilina priemernú hodnotu 27,7 týždňa, čo spôsobilo, že niektorí ľudia si zúfajú a radšej ukončia svoj život prostredníctvom eutanázie, než aby čakali na liečbu.  

V súčasnosti v mnohých jurisdikciách v Kanade stále platí povinnosť očkovania zdravotníckych pracovníkov, a to napriek tomu, že v množstve nemocníc je kritický nedostatok personálu. Hoci vlády niektorých provincií zrušili svoje mandáty, mnohé nemocnice stále vyžadujú experimentálnu vakcínu ako podmienku zamestnania.     

Nadto nedávno predstavený prieskum zistil, že značný počet kanadských zdravotníckych pracovníkov, vrátane väčšiny zdravotných sestier, váhal, či sa má podrobiť experimentálnemu očkovaniu COVID, a urobil tak len preto, že to bolo nariadené v celom sektore.   

Mnohí zdravotnícki pracovníci však vakcínu odmietli a proti nariadeným opatreniam sa odvolávajú. V novembri sa stovky zdravotníckych pracovníkov Britskej Kolumbie spojili a spoločne zažalovali provinčného hygienika dr. Bonnie Henryovú za pretrvávajúci mandát na očkovanie COVID, ktorý im bráni v práci.       

Podobne sa v Ontáriu za slobodu dr. Mark Trozzi plánuje podať odvolanie po tom, čo mu bola odobratá licencia za kritiku mainstreamového naratívu okolo takzvanej “pandémie COVID-19” a s ňou spojených vakcín. 

Občania USA: Žiadajte, aby Kongres vyšetril prudko rastúcu nadúmrtnosť