Peoples-Party-of-Canada-leader-Maxime-Bernier-810x500.png

Maxime Bernier oznámil novú politiku PPC, v ktorej DEI označil za "rasistickú a sexistickú" ideológiu

19
Kultúra života
V článku sa dočítate:
  • Nová politika strany PPC odsudzuje DEI ako rasistickú a diskriminačnú ideológiu.
  • PPC plánuje zrušiť všetky programy a politiky DEI vo verejnej službe a inštitúciách.
  • PPC odmieta radikálnu transgender ideológiu a podporuje rovnaké práva pre všetkých.
  • DEI v Kanade podporuje LGBT ideológiu a vylučuje väčšinu obyvateľstva.

Líder Kanadskej ľudovej strany (PPC) Maxime Bernier predstavil novú politiku strany, v ktorej odsudzuje takzvanú agendu rozmanitosti, rovnosti a inklúzie (DEI) ako nič viac než “v podstate rasistickú, sexistickú a diskriminačnú ideológiu”, ktorá “rozdeľuje Kanaďanov.”

“Naši prebudení lídri už neveria v zásluhy. Podkopávajú jeden z kľúčových základov západnej civilizácie. Hovoria nám, že ‘rozmanitosť’ je dôležitejšia ako kompetentnosť. Vidíme to dnes všade v Kanade a na Západe,” povedal Bernier minulý piatok v Bowmanville pri predstavovaní svojej kandidátky Patricie Conlinovej, ktorá bude kandidovať v doplňujúcich voľbách vo federálnom Durhame, ktoré sa budú konať 4. marca.

Bernier poznamenal, že čím dlhšie bude “táto radikálna ideológia (DEI) platiť,” tým viac sa budú veci “rozpadať a prestanú fungovať.”

“Pretože úpadok je jediným výsledkom, keď bránime a trestáme tých najschopnejších a najzaslúžilejších,” poznamenal.

V komentároch zaslaných portálu LifeSiteNews Bernier otvorene povedal, že DEI je “v podstate rasistická, sexistická a diskriminačná ideológia, ktorá rozdeľuje Kanaďanov, vytvára očividnú nespravodlivosť a podkopáva sociálnu súdržnosť.”

“Pod zámienkou presadzovania pekne znejúcich cieľov robí presný opak: vnucuje jednotnú krajne ľavicovú perspektívu a nespravodlivo dáva viac práv niektorým, zatiaľ čo vylučuje iných, ktorí”nezapadajú do oficiálnych kategórií obetí, ” dodal.

Bernier tiež označil DEI za “nenávistnú ideológiu zastáva názor, že naša kultúra a západná spoločnosť je nenapraviteľne rasistická, koloniálna, sexistická, homofóbna, transfóbna.”

Kandidátka PPC Conlinová o DEI povedala: “Všade, kam prídem, mi durhamskí voliči hovoria, že sa obávajú, že do našej jazdy neprichádza dostatok pracovných miest.”

“Som hrdá na to, že môžem spolupracovať s Maxom, aby sme zrušili tieto diskriminačné praktiky pri prijímaní do zamestnania a pomohli obyvateľom Durhamu dostať sa späť na pracovné miesta, na ktoré už’majú kvalifikáciu!”dodala.

PPC odhaľuje päťbodový plán na ‘zrušenie DEI’

PPC’s nová politika o DEI sľúbila, že vláda PPC “zruší všetky federálne programy a politiky DEI,” ako aj “zruší všetky federálne programy a politiky DEI vo verejnej službe a vo federálnych inštitúciách, ako sú ozbrojené sily, ako aj tie, ktoré sa vzťahujú na federálne regulované odvetvia.”

Podľa toho by PPC, ak by niekedy zostavila vládu, zakázala “školenia o DEI,” ako aj všetky školenia o DEI “vo všetkých federálnych inštitúciách.”

Podľa toho by PPC tiež odstránila všetky “klauzuly o DEI, ktoré sa ukladajú inštitúciám, organizáciám, združeniam a podnikom ako podmienka na získanie federálnych dotácií, grantov, pôžičiek, štipendií, služieb alebo zmlúv.”

Podľa zastavenia financovania všetkých skupín DEI a tých, ktoré podporujú túto ideológiu, by PPC podporovala “kanadské obete DEI”, ako aj “Kanaďanov, ktorí sú diskriminovaní, obťažovaní, osočovaní alebo akýmkoľvek spôsobom poškodzovaní organizáciami, ktoré zavádzajú programy a politiky DEI.”

Bernier minulý piatok povedal, že je “čas obnoviť rovnaké práva pre všetkých. Diverzita, rovnosť a inklúzia alebo DEI je krajne ľavicový ideologický výstrelok importovaný z USA, ktorý liberálna vláda vnucuje všetkým sektorom kanadskej spoločnosti.”

“V Kanade musíme nanovo nastaviť naše priority. Musíme uprednostniť jednotu pred rozmanitosťou, rovnosť práv pred spravodlivosťou a meritokraciu pred inklúziou,” dodal.

Bernier tiež poznamenal, že vláda PPC bude “úzko interpretovať článok 15 ods. 2 Charty práv a slobôd spôsobom, ktorý zakazuje reverznú diskrimináciu vo všetkých právnych konaniach.”

“A napokon, vláda PPC bude podporovať Kanaďanov, ktorí sú diskriminovaní, obťažovaní, osočovaní alebo akýmkoľvek spôsobom poškodzovaní organizáciami, ktoré zavádzajú programy a politiky DEI,” dodal.

Bernier odporujeradikálnej transgender ideológii, vrátanetakzvanej “transformácie” neplnoletých osôb a povedal, že keďže líder Konzervatívnej strany Kanady (CPC) Pierre Poilievre podporil návrh zákona C-4, “len kecá–s tými istými prázdnymi rečami.”

Bol hlasným odporcom svojej bývalej strany CPC, v ktorej pôsobil ako minister vlády.

LifeSiteNews začiatkom tohto mesiaca informoval, že Bernier ostro kritizovalPoilievra po tom, čo Poilievre zakázal svojim poslancom vyjadrovať sa k rozhodnutiu premiérky Alberty Danielle Smithovej’zakázať chirurgickú “transformáciu” detí.

V posledných rokoch sa v Kanade a v Spojených štátoch objavuje snaha, aby podniky súhlasili s takzvanými “praktikami rozmanitosti, rovnosti a inklúzie”.

DEI zvyčajne sprevádza množstvo sociálnych dôvodov a sťažností založených na identite, ako je napríklad podpora ideológie LGBT, zo strany ľavicových skupín, ktoré tlačia na vlády a podniky k podpore “menšín” a k zabezpečeniu ideologickej konformity v náborových postupoch. Po celý čas sa zdá, že DEI vylučuje väčšinu obyvateľstva žijúceho v predpísanej oblasti.

S DEI úzko súvisí aj systém bodovania v oblasti životného prostredia, sociálnych vecí & správy a riadenia (ESG), ktorý sa používa na motivovanie spoločností, aby plne prijali “rozmanitosť” a mnohé ďalšie ľavicové hodnoty.

V Kanade federálna vláda pod vedením Trudeaua poskytla milióny z peňazí daňových poplatníkov na financovanie rôznych skupín LGBT a agresívne presadzuje pro-LGBT agendu.