rfk-jr-810x500.jpg

RFK Jr. podporuje smrteľne nebezpečné umelé oplodnenie a zároveň hovorí, že "každé dieťa je požehnaním

9
Neutral
V článku sa dočítate:
  • IVF je proti katolíckej cirkvi a zástancom života, zničuje ľudský život.
  • IVF oddeľuje sex od rozmnožovania a môže viesť k eugenike.
  • Podpora IVF od republikánov a Trumpa je nezlučiteľná s ochranou života.
  • Priemysel IVF zahadzuje nepotrebné embryá, čo je zabitie 93 percent detí.

“Každé dieťa je požehnaním,” vyhlásil Robert F. Kennedy Jr. - a zároveň vysvetlil, prečo podporuje oplodnenie in vitro (IVF), ktoré vedie k ničeniu ľudského života.

Nezávislý prezidentský kandidát sa takto vyjadril v reakcii na rozhodnutie Najvyššieho súdu v Alabame zo 16. februára, ktorý potvrdil, že zmrazené embryá sú ľudské bytosti.

“Republikáni ako [americký senátor] Tommy Tuberville by mali prestať vnucovať svoj potratový absolutizmus do medicínskych otázok, ako je IVF. Nespočetné množstvo žien môže ďakovať IVF za svoje deti, napísal v nedeľu RFK Jr. na X (predtým Twitter). “Každé dieťa je požehnaním. Z celého srdca odmietam rozhodnutie súdu v Alabame v tejto otázke. Väčšina republikánov, s ktorými sa rozprávam, má tohto politického divadla plné zuby. Vráťme sa’k práci pre potreby amerického ľudu.”

Čítajte: Biskup Strickland obhajuje posvätnosť života, mení Ameriku na ‘jeden národ pod Bohom’ na CPAC

Nezávislý prezidentský kandidát vzbudil záujem niektorých konzervatívcov kvôli svojej podpore zdravotníckej slobody a kritike Big Pharma. Zdá sa však, že podporuje aj podporu neobmedzených potratov, ako aj rovnakého pohlavia “manželstvá.”

Komentáre prišli po tom, čo pôvodne povedal, že má nečítal rozhodnutie počas rozhovoru pre The Washington Post.

IVF je proti katolíckej cirkvi a mnohým zástancom života, pretože zahŕňa zamýšľanému zničeniu nevinného ľudského života.

IVF tiež oddeľuje sex od rozmnožovania a môže viesť k eugenike, keďže niektoré páry alebo slobodní rodičia, ktorí si kúpia spermie alebo vajíčka, sa rozhodnú potratiť embryá na základe možnosti budúceho fyzického alebo mentálneho postihnutia.

Priekopník IVF Robert Edwards bol totiž v Eugenickej spoločnosti vo Veľkej Británii, ako uvádza Scientific American.

Kennedyho’komentáre vyvolali kritiku zo strany zástancov života a konzervatívcov.

“Kedy sa dieťa stáva dieťaťom, ktoré má právo nebyť zabité?" napísal prezident organizácie Students for Life of America Kristan Hawkins.

“Ochrana práva na život každého dieťaťa NIE JE ‘politické divadlo.’Týmto ste práve stratili veľa konzervatívcov,” napísala Jenna Ellisová.

Rozhodnutie vo veci IVF potvrdzuje, že nenarodené deti sú ľudia, ‘bez ohľadu na ich umiestnenie’

Rozhodnutie v Alabame je významným víťazstvom aktivistov za život, pretože potvrdzuje, že ľudský život sa začína a zaslúži si právnu ochranu v okamihu počatia.

Štátny’zákon o “neprávnom usmrtení maloletého,” podľa väčšinového stanoviska znamená, že zmrazené embryá sú tiež ľudské bytosti. Rozhodnutie sa týkalo embryí, ktoré boli zničené, keď niekto niektoré z nich náhodne upustil a zabil ich.

Sociálny sudca Jay Mitchell dospel k záveru, že zákon “sa vzťahuje na všetky nenarodené deti bez ohľadu na ich umiestnenie.

Zákon “sa vzťahuje na všetky deti, narodené aj nenarodené, bez obmedzenia. Nie je úlohou tohto súdu vytvárať nové obmedzenie na základe nášho vlastného názoru na to, čo je alebo nie je múdry verejný poriadok,” napísal Associate Justice Mitchell.

Rozhodnutie už podnietilo pozitívne zmeny, keďže zariadenia na umelé oplodnenie v Alabame zastavili prevádzku kvôli rozhodnutiu, ako nedávno informoval LifeSiteNews.

Ukázalo tiež rozpory medzi niektorými republikánskymi lídrami a zástancami života.

Prezident Donald Trump a neúspešná kandidátka na guvernérku Arizony a súčasná kandidátka do Senátu Kari Lakeová obhajovali IVF vo svetle tohto rozhodnutia.

“Rozhodne podporujem dostupnosť IVF pre páry, ktoré sa snažia mať vzácne dieťa,” povedal Trump.

“V Senáte sa budem zasadzovať za zvýšenie dostupnosti liečby neplodnosti pre ženy, ktoré sa snažia otehotnieť,” vyhlásil Lake. “IVF je mimoriadne dôležité pre pomoc nespočetným rodinám zažiť radosť z&nbsprodičovstva. Som proti obmedzeniam.”

Republikánska kongresmanka Nancy Maceová, zvažovaná ako potenciálna Trumpova kandidátka na post viceprezidentky, tiež obhajovala IVF. Maceová je tiež proti väčšine obmedzení interrupcií a domnieva sa, že antikoncepcia by mala byť široko dostupná. Vo všeobecnosti podporuje aj agendu LGBT.

“Musíme“hovoriť o tom, aby sme“nebrali ženám“práva na IVF, ženám, ktoré sú v plodnom veku a chcú rodiť deti,”povedala Maceová počas kampane pre Trumpa v Južnej Karolíne. “Budem’veľmi tvrdo pracovať na tom, aby sa to nestalo.”

LifeSiteNews’ Doug Mainwaring, komentoval, prečo sú tieto úvahy republikánov nesprávne.

“Keď sa páry alebo jednotlivci rozhodnú vytvoriť deti pomocou IVF, oplodní sa oveľa viac vajíčok, než je potrebné, ako poistka pre prípad, že prvé pokusy o úspešné tehotenstvo zlyhajú,” napísal Mainwaring. “Uskladnené embryá, ktoré sa považujú za nepotrebné pre rodičov’ snahu o rodinu – často v počte desiatok alebo viac –, sa vyhodia ako lekársky odpad.”

“Priemysel IVF nemôže prežiť bez zabíjania embryí. Presnejšie povedané: priemysel IVF nemôže prežiť bez zabitia 93 percent detí, ktoré tento proces vytvorí.”