test_tube_babies-810x500.jpg

Donald Trump a Kari Lakeová sa mýlia, keď obhajujú IVF: tu je dôvod

0
Kultúra smrti
V článku sa dočítate:
  • Embryá sú deti, Trump podporuje IVF, republikáni kritizujú súd v Alabame.
  • Kari Lakeová sa zasadzuje za IVF, GOP poslanci bojujú za práva žien.
  • Chris Sununu označil rozhodnutie za desivé, Jack Posobiec trvá na zachovaní IVF.
  • Trump a republikáni chvália podporu IVF, politici potrebujú lepšie vzdelanie.

Po tom, ako Najvyšší súd v Alabame minulý týždeň potvrdil, že embryá sú deti, čím sa v tomto štáte náhle skončila liečba IVF (oplodnenie in vitro), bývalý prezident Donald J. Trump nález súdu rázne odmietol a povedal: “Rozhodne podporujem dostupnosť IVF pre páry, ktoré sa snažia mať vzácne dieťa.”

Trump nebol’sám. Súd kritizovali aj ďalší republikáni, ktorí sa sami označujú za “MAGA” a “America First”.

“V Senáte sa budem zasadzovať za zlepšenie prístupu k liečbe neplodnosti pre ženy, ktoré sa snažia otehotnieť,” vyhlásila otvorene bývalá kandidátka na guvernérku Arizony Kari Lakeová, ktorá teraz kandiduje do Senátu USA.“IVF je nesmierne dôležité pre pomoc nespočetným rodinám zažiť radosť z rodičovstva. Som proti obmedzeniam.”

Čítajte: Biskup Strickland obhajuje posvätnosť života, premenu Ameriky na ‘jeden národ pod Bohom’ na CPAC

“Musíme hovoriť o tom, aby sme’nebrali ženám’práva na IVF, ženám, ktoré sú v plodnom veku a chcú rodiť deti,” povedal poslanec GOP. Nancy Maceová počas kampane pre Trumpa v Južnej Karolíne. “Budem veľmi tvrdo pracovať na tom, aby sa to nestalo.”

Republikánsky guvernér New Hampshire’Chris Sununu povedal, že rozhodnutie je “desivé.”

“Nezrušujte IVF,” trval na svojom konzervatívny komentátor Jack Posobiec, pričom naivne tvrdil, že “adopcia embryí z IVF” je “odpoveďou za život.”

Možno najznepokojujúcejšie vyjadrenie k tejto otázke prišlo o niečo neskôr od Trumpa, ktorý tvrdil, že ho republikánski lídri chválili za podporu IVF.

“Mnohí politici boli veľmi šťastní, pretože nevedeli, ako reagovať na rozhodnutie, ktoré padlo,”povedal. “Teraz už všetci vedia, ako reagovať.”

Ak je to pravda, títo politici a ich podporovatelia potrebujú lepšie vzdelanie, než aké im sprostredkoval Trump.

Tu’je to, čo musíte vedieť vy a vaši susedia: 

Republikáni, ktorí podporujú IVF, sa veľmi mýlia. Zahrávajú sa’s ohňom.

IVF je zlo.  Stáva sa obeťou tých najnevinnejších, najzraniteľnejších detí.

Každý z týchto hlasných hlasov v GOP —Trump, Lake a ďalší— uprednostňuje túžbu dospelých mať deti pred právom na život 93 % všetkých embryí vytvorených prostredníctvom IVF, ktoré sú zničené.

PREHLIADKA:

Trumpovo’dôrazné posolstvo povzbudzujúce k podpore IVF bolo zvláštnou, znepokojujúcou tapisériou utkanou z právd, nevypovedaných právd a lží.

“Dnes vyzývam zákonodarný zbor štátu Alabama, aby urýchlene konal a našiel okamžité riešenie na zachovanie dostupnosti IVF v Alabame,” urged Trump. “Republikánska strana by mala byť vždy na strane zázraku života – a na strane matiek, otcov a ich krásnych detí. IVF je toho dôležitou súčasťou a naša Veľká republikánska strana bude vždy s vami, vo vašom úsilí, o ULTIMÁTNÚ RADOSŤ zo života!" ”

Jeho posolstvo bolo šikovne zostavené tak, aby oslovilo všetkých, ktorí sú za život, za manželstvo, za rodinu a za dieťa. Avšak “krásne deti” vytvorené prostredníctvom IVF budú mať mnoho svojich súrodencov zlikvidovaných —potratených— ako nepotrebné lekárske vedľajšie produkty procesu IVF.

Keď sa páry alebo jednotlivci rozhodnú vytvoriť deti pomocou IVF, oplodní sa oveľa viac vajíčok, ako je potrebné, ako poistka pre prípad, že prvé pokusy o úspešné tehotenstvo zlyhajú.  Uskladnené embryá, ktoré sa považujú za nepotrebné pre rodičov’ snahu o rodinu— často v počte tucet alebo viac—, sa zlikvidujú ako medicínsky odpad.

Priemysel IVF nemôže prežiť bez zabíjania embryí.  Presnejšie:  priemysel IVF nemôže prežiť bez zabíjania 93 % detí, ktoré tento proces vytvorí.

“Od zrušenia Roeovej dohody lekári zaoberajúci sa plodnosťou bijú na podobný poplach,” poznamenala Katy Faust, zakladateľka a prezidentka organizácie na ochranu práv detí Them Before Us. “To’preto, lebo dehumanizácia nenarodených detí je rozhodujúca pre potratový priemysel aj pre priemysel plodnosti.”

“Minulotýždňové“rozhodnutie začína správne prenášať bremeno z maličkých ramien týchto malých detí na plecia dospelých—lekárov aj rodičov,” povedala Faustová.

“Nenáboženský konzervativizmus je mŕtvy,” vyhlásila Jennifer Roback Morseová v komentári z roku 2022, v ktorom kritizovala vedátora Davea Rubina a “manžela” Davea Janeta’za to, že na splodenie dvoch detí použili umelé oplodnenie a náhradné materstvo.

V komentár napísaný v tom čase pre The American Conservative, Declan Leary uviedol, že 18 vajíčok bolo odobratých žene a oplodnených semenom dvoch “manželských” mužov.

“To je zlo, jasné a jednoduché,” povedal Leary. “Dave a Dave zaplatili za vytvorenie zhruba 18 jedinečných, individuálnych ľudských bytostí, len aby dve z nich mohli byť úspešne implantované do prenajatých materníc a po deviatich mesiacoch doručené svojim kupujúcim. Osud zvyšných 16 netreba rozpisovať.”

Roback-Morse pokračoval týmto upozornením:

Keď sa budú písať dejiny tejto éry, ľudia sa budú obzerať späť a žasnúť nad tým, akí sme sa zbláznili, akí sme plní pýchy, akí sme tvrdohlavo sebaistí. A títo historici si v budúcnosti uvedomia: Len veriaci ľudia mali dosť rozumu, aby videli, že to nie je správne, a odvahy postaviť sa proti tomu.

IVF je dojná krava pre priemysel plodnosti; je to’vražda pre mnohé deti.

RELATED: Homosexuálne náhradné materstvo porušuje potrebu dieťaťa’na celoživotný vzťah s matkou