Newsom-1-e1708714200691-810x500.jpg

Gavin Newsom žalovaný za politiku, ktorá núti učiteľov klamať rodičom o zámene pohlaví žiakov

8
Kultúra života
V článku sa dočítate:
  • Štátna politika núti učiteľov klamať rodičov o transrodovom stave detí.
  • Učitelia tvrdia, že školský obvod bráni zverejneniu informácií o pohlaví žiakov.
  • Žaloba tvrdí, že politika obvodu núti učiteľov klamať rodičov žiakov.
  • Sudca vydal súdny príkaz brániaci školskému obvodu uplatňovať politiku vylúčenia rodičov.

Dvaja učitelia sa pridali k žalobe na guvernéra a generálneho prokurátora Kalifornie. V žalobe tvrdia, že štátna politika núti pedagógov klamať rodičom tým, že pred nimi tají transrodový status ich detí.

Elizabeth Mirabelli a Lori Ann West, dve učiteľky na strednej škole Rincon Middle School v Escondide, zažalovali v apríli Escondido Union School District a tvrdia, že boli porušené ich&nbsppráva vyplývajúce z&nbspprvej novely zákona. Tvrdia, že školský obvod’v“politike vylúčenia rodičov” bráni učiteľom zverejniť“skutočnosť, že študent sa identifikuje ako nové pohlavie alebo chce byť počas školského dňa oslovovaný novým menom alebo novými zámenami.”

Učitelia minulý mesiac pridali k žalobe guvernéra Gavina Newsoma a generálneho prokurátora Roba Bontu.

“Guvernér je šéf,” Paul Jonna, právnik zastupujúci Mirabelliho a Westa, povedal v piatok vo vyhlásení pre denník The Daily Signal. Newsom “má konečnú zodpovednosť za stanovenie vzdelávacej politiky pre subjekty, ktoré sú pod jeho dohľadom,” dodal Jonna, osobitný poradca Spoločnosti Thomasa Mora a partner v spoločnosti LiMandri and Jonna LLP.

“Stredná škola Rincon a školský obvod Escondido Union School District nefungujú vo vákuu,” poznamenal. “Kalifornská ústava stanovuje, že vzdelávanie je v konečnom dôsledku záležitosťou štátu.”

Na obrázku (zľava doprava): Elizabeth Mirabelli a Lori Ann West.  (Foto: Thomas More Society.)

Žaloba tvrdí, že postup školského obvodu s názvom “Zásady vylúčenia rodičov” bráni učiteľom, aby počas školského dňa zverejnili “skutočnosť, že sa žiak identifikuje ako nové pohlavie alebo chce byť oslovovaný novým menom alebo novými zámenami.”

Právnická nezisková Spoločnosť Thomasa Mora, ktorá zastupuje Mirabelliho a Westa, tvrdí, že “okres vyslovene odmietol vyňať učiteľov z uplatňovania Politiky vylúčenia rodičov—a núti ich systematicky klamať rodičov svojich žiakov.”

V auguste 2022 učitelia dostali e-mail so zoznamom študentov vrátane ich preferovaných mien a zámen. Zoznam obsahoval pokyny, či učitelia môžu mená a zámená prezradiť žiakom’rodičom alebo opatrovníkom. Mirabelliová údajne dostala e-mail so zoznamom študentov v tomto znení: “[meno študenta]: Preferované meno je [redigované] (zámená sú on/ona). Otec a nevlastná mama o tom NEVEDIA, pri volaní domov používajte [redigované] a ona/on."

Mirabelli a West tvrdia, že táto politika porušuje ich práva na slobodu prejavu a slobodné vyznávanie náboženstva vyplývajúce z prvého dodatku ústavy.

V septembri sudca okresného súdu v USA vydal predbežný súdny príkaz, ktorý bráni školskému obvodu uplatňovať politiku vylúčenia rodičov voči Mirabellimu a Westovi.

Sudca Rodger T. Benitez označil politiku za “trojnásobné poškodenie:”

Poškodzuje [politika] dieťa, ktoré potrebuje rodičovské vedenie a prípadne zásah psychiatra, aby zistil, či je inkongruencia organická, alebo či je výsledkom šikanovania, tlaku rovesníkov alebo prchavého impulzu. Poškodzuje rodičov tým, že ich zbavuje dlhodobo uznávaného práva podľa štrnásteho dodatku na starostlivosť, usmerňovanie a rozhodovanie o zdravotnej starostlivosti o svoje deti. A napokon poškodzuje žalobcov, ktorí sú nútení porušovať práva rodičov tým, že nútia žalobcov zatajovať informácie, ktoré považujú za rozhodujúce pre blaho svojich žiakov—porušujúce náboženské presvedčenie žalobcov’

.

V januári pedagógovia pridali k žalobe Newsoma a Bontu a tvrdia, že školský obvod koná pod ich vedením v snahe presadiť “štátne a federálne antidiskriminačné právo.”

PODNETY:

Kalifornské ministerstvo školstva si vyložilo zákon tak, že školské obvody musia pred niektorými rodičmi skrývať identitu žiakov’transrodových osôb pod hrozbou štátnych prostriedkov na vzdelávanie.

Na obrázku (zľava doprava): Jeffrey Trissell, Elizabeth Mirabelli, Lori Ann West a Paul Jonna. (Foto: Thomas More Society.)

 zmenenej právnej žalobe sa tiež uvádza, že “podľa generálneho prokurátora štát Kalifornia zažaluje každý školský obvod, ktorý tieto zásady neprijme.”

Bonta “sa vyhráža školským obvodom, aby prijali politiky na utajenie rodovej inkongruencie žiakov pred rodičmi a zákonnými zástupcami, čím stavia žiakov, rodičov a školy proti sebe,” povedal Jonna, právnik učiteľov’

Povedal, že príkaz Beniteza’považuje tieto politiky za protiústavné a generálny prokurátor neprejavil ochotu riadiť sa ním.

“Bonta’svojím konaním preukázal, že štát Kalifornia nepodniká žiadne kroky na splnenie príkazu sudcu Beniteza’preto ho teraz prinútime,” povedal Jonna.

Jonna hovorí, že jeho klienti si tiež želajú “vyhlásenie, že politiky vylúčenia rodičov porušujú rodičovské práva, pretože ich nemožno nútiť, aby porušovali zákony.”

Keď mal Jonna reagovať na Newsomove’argumenty o takýchto politikách, povedal: “Tieto politiky nie sú potrebné na ochranu študentov”škodia študentom.”

“Keď sú učitelia nútení klamať rodičom, ktorí im zverili dieťa do opatery –, je to bezohľadné,” dodal.

Tento článok pôvodne vyšiel v The Daily Signal. Zverejnený so súhlasom.

Odôvodnené: Kalifornský federálny súd vydal príkaz, ktorým blokuje školu, aby nútila učiteľov klamať rodičom