shutterstock_47311201-810x500.jpg

Texaskej strednej škole bude trvať 22 rokov, kým skontroluje všetky sexuálne explicitné knihy v knižnici

13
Neutral
V článku sa dočítate:
  • Riaditeľ strednej školy v Texase spomalil revíziu kníh označených za sexuálne explicitné.
  • Rodičia vyjadrili obavy z kníh s explicitnými sexuálnymi scénami vo školskej knižnici.
  • Stredná škola v Llane strávi viac ako 22 rokov recenzovaním 198 kníh označených za explicitné.
  • Študenti boli zaradení do komisie na posudzovanie kníh s explicitným obsahom, ale neskôr boli vylúčení.

Čitateľom odporúčame obozretnosť.

Riaditeľ strednej školy v Texase spomalil revíziu takmer 200 kníh v školskej knižnici, ktoré rodičia označili za sexuálne explicitný materiál, a stanovil časový harmonogram 22 rokov na ich prehodnotenie, ako vyplýva z dokumentov a e-mailov, ktoré získal denník The Daily Signal.

Rodičia v meste Llano v Texase pre denník The Daily Signal uviedli, že v januári 2023 začali riaditeľovi strednej školy v Llane vyjadrovať obavy z kníh, ktoré vydavatelia označili ako “pre dospelých”. Niekoľko z týchto kníh obsahuje mimoriadne názorné sexuálne scény.

Rodičia sa podelili o svoje e-maily adresované riaditeľovi školy v Llane Scottovi Patrickovi s denníkom The Daily Signal, ktorý ich pravosť nemohol nezávisle overiť. Stredná škola nepotvrdila ani nevyvrátila pravosť e-mailov, z ktorých tiež vyplýva, že Patrick zaradil študentov do komisie, ktorá posudzovala napadnuté knihy.

Stredná škola Llano slúži 529 študentom v nezávislom školskom obvode Llano so sídlom v meste Llano v Texase.

Januára. 17. januára Bonnie Wallaceová, matka bývalého študenta, podala podrobný formulár s názvom “Žiadosť o prehodnotenie výučbových materiálov” pre knihu Call Me by Your Name od Andreho Acimana, ktorú si mohli študenti vypožičať v knižnici strednej školy.

Wallace uviedol, že kniha obsahuje explicitné sexuálne scény, ktoré nie sú vhodné na distribúciu neplnoletým osobám prostredníctvom škola financovaná daňovými poplatníkmi, ako napríklad táto na strane 144:

Videla som, ako jeden z nich vstúpil do mojej izby, siahol po ovocí a s ovocím v ruke prišiel k mojej posteli, priniesol ho k mojej tvrdej ****… a jemne pritlačil mäkkú prezretú broskyňu na moju ****, kým som’ovocie neprepichla pozdĺž záhybu, ktorý mi tak veľmi pripomínal Oliverov’zadok.

V Texase bol v júni 2023 prijatý zákon READER Act, ktorý vyžaduje, aby verejné školy odstránili z tried a knižníc prístupných maloletým knihy, ktoré obsahujú materiály, ktoré sú “sexuálne explicitné, škodlivé, prenikavo vulgárne alebo výchovne nevhodné”. Zákon posilňuje existujúcu politiku Texaskej vzdelávacej agentúry, ktorá zakazuje školám poskytovať explicitné materiály maloletým.

V priebehu januára Wallace podal správy o štyroch ďalších kníh s podobnými problémami pre znepokojených rodičov.

Patrick tieto knihy neodstránil ani nereagoval na vulgárne, sexuálne explicitné odseky, ktoré Wallace vo svojich správach citoval. Zdá sa, že riaditeľka strednej školy’tiež ignorovala alebo nebrala do úvahy knihy’zmenené vydavateľmi a distribútormi na statusy “pre dospelých”.

Kniha Dvor strieborných plameňov od Sarah Maasovej obsahuje viacero scén, v ktorých rozprávač opisuje požiadavku postavy’f*** me… na tento stôl, na túto stoličku, na každý povrch v tomto dome.”

Ďalšie sexuálne scény v knihe Maasovej’sú príliš vulgárne na to, aby ich denník The Daily Signal mohol vytlačiť, napriek tomu si ich študenti môžu prečítať v knižnici strednej školy Llano’

Vydavateľ, Bloomsbury Publishing, zmenilo v septembri 2020 hodnotenie celej série “Dvor tŕňov a ruží” od Maasovej’ z “young adult” na “adult”, ako Wallace upozornil Patricka v e-maile. V čase publikovania tohto článku zostáva označenie pre Dvor strieborných plameňov “young adult” v knižnici strednej školy Llano’

V e-maile z 22. januára, ktorý získal The Daily Signal, Patrick Wallaceovi a ďalším rodičom vysvetlil, ako bude školský obvod citované knihy skúmať. Riaditeľ uviedol, že predpokladá, že tento proces bude trvať “približne 30 dní” pre každú knihu. Z jeho e-mailu vyplýva, že výbor bude knihy skúmať postupne.

PREČÍTAJTE SI: Wisconsin official arrested for child pornography is a ‘drag nun’ who victimized-adopted-son

Rodičia nahlásili 198 kníh na strednej škole v Llane ako porušujúce nariadenie Texas Education Agency’a Texas READER Act. Pri tempe deviatich pracovných mesiacov ročne z Patrickovho’e-mailu vyplýva, že školský obvod Llano by strávil recenzovaním citovaných kníh viac ako 22,5 roka.

V piatok, presne po 30 dňoch, Patrick informoval Wallaceovú o rozhodnutí komisie pre prehodnotenie’o Volaj ma svojím menom, prvej z kníh, ktoré sa týkajú radu.

“Komisia pre prehodnotenie hlasovala za stiahnutie knihy z obehu pomerom hlasov 7:0,” napísala riaditeľka.

Patrick v e-maile neuviedol dôvod odstránenia knihy, ani neodpovedal na otázku denníka The Daily Signal’o tom, prečo kniha zostala na policiach školskej knižnice počas kontroly.

Ostatné knihy s explicitnými pasážami, ktoré sa uvádzajú vo formulároch zdieľaných rodičmi, zrejme zostávajú prístupné študentom v knižnici strednej školy Llano’s. Denník The Daily Signal sa to snažil potvrdiť Patrickovi a školskému obvodu, ale ani jeden z nich do času uverejnenia neodpovedal.

Podľa Patrickových&nbspe-mailov boli v komisii pre &nbspprehodnotenie kníh&nbspdokonca aj študenti, kým právnik neodporučil ich vyradenie z procesu. Nie je’jasné, kedy školský obvod alebo stredná škola vybrali študentov na preskúmanie sexuálne explicitných kníh, ani koľko študentov akého veku bolo prijatých.

Na otázky denníka The Daily Signal’o tom, ako sa študenti dozvedeli o komisii na recenzovanie kníh a boli do nej zaradení, alebo prečo ich Patrick zrazu odstránil, Patrick ani žiadny iný administrátor v školskom obvode Llano neodpovedal.

Patrick povedal Wallaceovi v januárovom rozhovore. 31 e-mail: “Študenti boli do komisie zaradení po tom, ako okres dostal súhlas rodičov s ich účasťou.”

V e-maile zo 6. februára adresovanom Wallaceovi Patrick o študentoch v revíznej komisii uviedol: “Hoci ich účasť je podľa pravidiel povolená, okres rozhodol, že je v ich najlepšom záujme, aby boli z procesu vylúčení a boli tak izolovaní od prípadných sporov.”

Školský obvod Llano nepotvrdil pravosť e-mailov a formulárov zaslaných medzi Patrickom a Wallaceom.

Predpokladajme, že e-maily sú autentické, Patrick si možno uvedomoval potenciálnu kontroverziu, keď žiadal žiakov, niektorých možno neplnoletých, aby čítali “knihy pre dospelých” s pasážami, v ktorých sa vulgárne opisuje sex, gore a užívanie drog.

Školský obvod’2023-2024 Príručka pre žiakov zakazuje používanie “vulgárneho jazyka” v triede a na oblečení, čo pravdepodobne zahŕňa vulgárny slang pre mužské a ženské genitálie a sexuálne akty.

Podľa rodičov Patrick priznal, že dostával sťažnosti upozorňujúce na sexuálne pasáže v knihách. Riaditeľ nevysvetlil, prečo vzhľadom na obavy rodičov’knihy okamžite nevyradil zo školskej knižnice, kým neboli preskúmané.

Čítajte: Kalifornský školský obvod tlačí pro-LGBT knihy, filmy na deti už v materskej škole

Rodičia pre The Daily Signal uviedli, že knihy zostávajú k dispozícii v školskej knižnici, kým prebieha ich preskúmanie.

Tento článok pôvodne vyšiel v The Daily Signal. Zverejnený bol so súhlasom autora.