shutterstock_1079019794-810x500.jpg

Skupina nemocníc v Spojenom kráľovstve tvrdí, že mlieko z "dojčenia na prsiach" je pre deti rovnako dobré ako mlieko matky

66
Kultúra smrti
V článku sa dočítate:
  • Transrodová ideológia v zdravotníctve podporuje mlieko od transrodových mužov.
  • Indukovaná laktácia je porovnateľná s materským mliekom, hlboké znepokojenie pre matky.
  • Podpora trans identítu pred zdravím matiek a detí je nebezpečná.
  • LGBT aktivisti sa snažia zmeniť chápanie pohlavia, médiá propagujú príbehy o "tehotných trans mužoch".

V najnovšom prejave dominancie transrodovej ideológie v zdravotníctve britský nemocničný systém podporovaný vládou tvrdí, že mlieko od transrodových žien - t. j, mužov - je pre deti rovnako dobré ako materské mlieko od ich matiek.

The Telegraph uviedol že University Hospitals Sussex NHS Foundation Trust (USHT) šíri list, v ktorom podporuje postup, ktorý bol nazvaný “chestfeeding”, pri ktorom sa muži, ktorí sa identifikujú ako ženy, pokúšajú napodobniť prirodzenú produkciu mlieka skutočnej ženy”pomocou kombinácie liekov vrátane domperidónu a hormónu progestínu.

List tvrdí, že mlieko produkované prostredníctvom tejto “indukovanej laktácie” je “porovnateľné s (mliekom) produkovaným po narodení dieťaťa” a “je pre deti rovnako dobré” ako mlieko produkované ich skutočnými matkami.

Fox News citoval niekoľko ľudí, ktorí s tým nesúhlasia, vrátane vlastného výrobcu domperidónu, spoločnosti Janssen Pharmaceutica. Liek je určený na liečbunevoľnosti a vracania a v skutočnosti sa neodporúča používať počas dojčenia bez lekárskej nevyhnutnosti a posúdenia lekárom’kvôli riziku spôsobenia srdcových problémov u detí, ktoré matka, ktorá ho užíva, kŕmi.

“Pre výkonného riaditeľa a lekársku riaditeľku trustu NHS uprednostniť trans identitu pred tým, čo je najlepšie pre matky a ich deti, je hlboko znepokojujúce,” povedala riaditeľka skupiny kampane Sex Matters Maya Forstater. 

“Stojíme si za faktami uvedenými v liste a citovanými dôkazmi, ktoré ich podporujú,” USHT povedal The Telegraph.

Vlani sa americké Centrum pre kontrolu a prevenciu chorôb (CDC) ocitlo pod paľbou kritiky za to, že vydalo podobnú podporu rodičom s pohlavným znevýhodnením umelo replikujúcim laktáciu.

“Kŕmenie prsiami” je len jedným z viacerých spôsobov, ako sa LGBT aktivisti a ich spojenci pokúšajú napodobniť skúsenosť ženskosti a najmä materstva pre biologických mužov. Je článkom pokrokovej viery, že pohlavie nie je ničím iným než záležitosťou sebavnímania, ktoré si jednotlivci môžu meniť podľa vlastnej vôle, pričom nemá žiadnu súvislosť s biologickým pohlavím, ktoré je v skutočnosti zakorenené v chromozómoch jedinca’ a prejavuje sa stovky genetických charakteristík.

Pre ženy sú fyzicky schopnéplodiť deti, hoci pro-LGBT aktivisti, ktorí tvrdia opak, by radi preorientovali chápanie spoločnosti’na pohlavie, aby sa vzťahovalo výlučne na vnímanie. S týmto cieľom médiá často propagujú príbehy o “tehotných trans mužoch” (ktorí sú v skutočnosti ženy trpiace rodovou dysfóriou) a výskumy o transplantácii maternice mužom, ktorí sa “identifikujú” ako ženy. 

Absenciou takýchto sémantických manévrov či umelých machinácií sú však všetky “rodiace osoby” v skutočnosti matky.