CRT-school-810x500.jpg

Zastavenie vyšetrovania bývalého učiteľa, ktorý v triedach poukazoval na kritickú teóriu rasy

16
Kultúra života
V článku sa dočítate:
  • Ontárijská škola učiteľov zastavila vyšetrovanie učiteľky kritizujúcej politiku identity.
  • Učiteľka dostane napomenutie za tweetovanie proti kritickej rasovej teórii.
  • Učiteľka kritizovala stretnutia podľa identity detí, čo vyvolalo sťažnosť.
  • Ľavicoví politici presadzujú politiku identity a kritickú rasovú teóriu v kanadských školách.

Bývalá stredoškolská učiteľka z Ontária, ktorá sa stala terčom útokov za to, že sa vyjadrila proti kritickej teórii rasy, uviedla, že Ontárijská škola učiteľov (OCT) zastavila vyšetrovanie jej minulých príspevkov na sociálnych sieťach, ktoré kritizovali politiku identity.

“Trochu dobrých správ, o ktoré sa chcem podeliť,” Chanel Pfahlová zverejnila 7. februára na X (predtým Twitter).

“Ontárijská škola učiteľov dospela k rozhodnutiu pre obe ‘vyšetrovania’ týkajúce sa mojich tweetov, na ktoré sa sťažovali niektorí aktivisti. Dňa 27. februára dostanem ‘ústne napomenutie’ za obidve.”

Vlani začala OCT samostatné vyšetrovanie po tom, ako sa vyjadrila proti vyučovaniu kritickej rasovej teórie v triedach.

“To, čo by som mala dostať, je ospravedlnenie, ale som’šťastná, že vyšetrovanie sa konečne skončí s tým, že moja učiteľská licencia zostane nedotknutá,” napísala.

“Ďakujem @TDF_Can za zastupovanie počas celého tohto trápenia,” napísala na X (predtým Twitter).

V samostatný príspevok na X 15. februára Pfahlová napísala: “Zdá sa, že pokiaľ ste’ochotní riskovať, že vás školská rada suspenduje, a že vaša učiteľská licencia bude na nepríjemne dlhý čas ohrozená, učitelia v Ontáriu naozaj môžu povedať ‘deti nie sú’v škole preto, aby boli indoktrinované CRT.’ Predstavte si to!”

Sťažnosť na Pfahlovú pochádza z jej príspevku na sociálnych sieťach o e-maile, ktorý jej poslal zamestnanec Ottawa-Carleton District School Board a ktorý dokumentuje, ako sa stretnutia žiakov konajú podľa “identity” detí.

Napríklad v pondelok boli stretnutia pre moslimských žiakov, v utorok pre černošské deti a od utorka do štvrtka pre deti z tzv. sexuálnych menšín.

Sťažnosť proti nej nepravdivo tvrdila, že teraz už vymazané príspevky na sociálnych sieťach obsahovali citlivé informácie.

V posledných rokoch sa rozmáha to, čomu sa hovorí “kultúra zrušenia,” presadzovanie politiky identity alebo rozmanitosti, rovnosti a začlenenia (DEI) v Kanade a inde sa zvýšil a presadzujú ho najmä ľavicovo orientovaní politici, ktorí zastávajú mnohé mocenské pozície ako správcovia škôl, poslanci alebo poslanci MLA.

Takisto sa presadzuje, aby sa na kanadských školách vyučovala kritická rasová teória  (CRT), podobne ako v niektorých častiach Spojených štátov.

Psychológ Jordan Peterson, ktorý je najpredávanejším kanadským autorom, minulý rok varoval odborníkov pred vzostupom kultúry zrušenia.

“Prebuďte sa, občania: od odborníkov sa teraz vyžaduje, aby držali jazyk za zubami, ak veria niečomu, čo je politicky zakázané. Pre všetkých, ktorí sa prikláňajú k ľavici — niekedy oprávnene: tieto precedensy nakoniec využijú ako zbraň tí, ktorí stoja proti vám,” písal na Twitteri.

Kanaďania však zatlačili, najmä v Million Person March, celoslovenskom podujatí, na ktorom sa minulý rok zišli ľudia všetkých rás a náboženstiev, aby protestovali proti indoktrinácii LGBT v školách.