Shutterstock_272747969-810x500.jpg

Katolícka skupina žiada štátne vyšetrovanie transrodových aktivistov na pohrebe v newyorskej katedrále

0
Kultúra života
V článku sa dočítate:
  • Požiadavka na vyšetrovanie transgenderových aktivistov, ktorí znesvätili katedrálu sv. Patrika.
  • Transrodová aktivistka a prostitútka klamala a znesvätila posvätné miesto.
  • Aktivisti zneužili katedrálu na pohreb a zosmiešnili katolícku vieru.
  • Libertariáni žiadajú spravodlivosť a obhajujú práva katolíkov z celého národa.

Predseda organizácie CatholicVote Brian Burch požiadal newyorskú generálnu prokurátorku Letitiu Jamesovú a okresného prokurátora okresu New York Alvina Bragga o začatie vyšetrovania transgenderových aktivistov, ktorí oklamali a znesvätili ikonickú katedrálu sv. Patrika”počas minulotýždňového”pohrebu transrodového ateistu.

15. februára bola transrodová aktivistka a prostitútka “Cecilia Gentili,” muž, ktorý sa “identifikoval” ako žena, v Katedrále sv. Patrika’stovkami ľudí oblečených v škandalóznom oblečení.

Burch tvrdil, že aktivisti sa svojím otvoreným zosmiešňovaním katolíckej viery v najvýznamnejšej katolíckej katedrále v Amerike’dopustili zločinu z nenávisti a spáchali trestný čin neoprávneného vniknutia na pozemok, keď získali prístup do katedrály na pohreb úmyselným podvodom, čo je v rozpore s platnými newyorskými zákonmi.

“Podľa mediálnych správ aj videozáznamov ľahko dostupných na internete aktivisti priznávajú, že pred správcami katedrály zatajili úplný zámer a účel svojho zhromaždenia,” napísal Burch. “Arcidiecéza New York skutočne verejne potvrdila, že ‘netušila, že naše prijatie a modlitba budú znevážené takýmto svätokrádežným a klamlivým spôsobom.’Klamstvo použité na získanie prístupu do Katedrály svätého Patrika’s cieľom usporiadať obrad, ktorý znesvätil toto posvätné miesto a zosmiešnil katolícke náboženstvo, volá po spravodlivosti.”

RELATED: Patrika’Kardinál Dolan tvrdí, že Harrison Butker mu poslal list, v ktorom odsúdil ‘transrodový pohreb’ v katedrále svätého Patrika’

Citujúc trestný zákon štátu New York’§ 485.05.1 písm. a) a trestný zákon § 485.05.1 písm. b) a § 485.05.2 písm. c), kardinál Dolan uvádza, že "pohreb transrodových osôb’ v katedrále sv. 485.3., Burch poznamenal, že “podľa zákona o trestných činoch z nenávisti v štáte New York’je výber obete trestného činu neoprávneného vniknutia na základe náboženstva alebo náboženskej praxe trestným činom z nenávisti.”

“Súdy v štáte New York’uznali, že tí, ktorí získajú prístup k majetku podvodom, sú zodpovední za trestný čin neoprávneného vniknutia. People v. Segal, 78 Misc.2d 955 (1974),” pokračoval.

“Nehorázna svätokrádež spáchaná v Katedrále svätého Patrika”je skutočne zločinom z nenávisti. Videozáznamy ukazujú, že transrodoví aktivisti úmyselne použili podvod, aby získali povolenie na vstup do Katedrály svätého Patrika’a fakty ukazujú, že prístup bol použitý na znesvätenie tohto posvätného priestoru a zosmiešnenie katolíckej viery a morálky. Farár kostola svätého Patrika’opäť potvrdil, že im nebola oznámená povaha a účel plánovaného urážlivého kúsku,” napísal Burch.

RELATED: Veriaci katolíci naliehajú na biskupov, aby zastavili Fiducia Supplicans vo svetle udalosti sv. Patrika’s Cathedral škandál

Vyjadrujúc rozhorčenie katolíkov v New Yorku a v celej krajine, Burch povedal Jamesovi, aby postavil pred súd “trans” aktivistov, ktorí sa tak ohavne vysmievali z katolíckej viery.

“Naliehavo vás vyzývame, aby ste rýchlo a rozhodne konali a riešili túto vážnu nespravodlivosť, presne ten druh krutého zneužívania, ktorému mal zabrániť newyorský zákon o zločinoch z nenávisti”povedal. “V mene miliónov katolíkov v celej krajine vás žiadame o pomoc pri obhajobe práv a dôstojnosti katolíckych Newyorčanov, ako aj nespočetného množstva katolíkov z celého národa, ktorí považujú chrám svätého Patrika’za jedno z najuctievanejších svätých miest.”

“Naliehavo vás žiadam, aby ste bránili práva a dôstojnosť katolíckych Newyorčanov a desiatok tisíc katolíkov z celého tohto veľkého národa, ktorí navštevujú chrám sv. Patrika’aby si uctili svätca a praktizovali svoju vieru každý rok.”

Členovia organizácie Tradícia, rodina a majetok (TFP) organizujú ružencové zhromaždenie na nápravu svätokrádežného pro-LGBT pohrebu. “Výsmech všetkému posvätnému, bohoslužba vyzerala ako Drag Queen Show, tlieskala hriechu, zosmiešňovala Cirkev a znesväcovala dom Boží,” uvádza sa v letáku TFP k podujatiu.

RELATED:

V reakcii na podujatie, ktoré organizátori označili za politický protest, sa na stránke LifeSite petícia spustila petícia, ktorá vyzýva kardinála Timothyho Dolana, aby katedrálu exorcizoval. Ku dňu uverejnenia tohto článku pridalo svoje podpisy pod petíciu viac ako 14 000 ľudí, ktorí ju môžu podpísať zde.