Screenshot-2024-02-22-at-11.51.34-AM-810x500.png

Kardinál Edwin O'Brien sa pridal k petícii LifeSite proti požehnávaniu homosexuálnych "párov

0
Kultúra života
V článku sa dočítate:
  • Kardinál O'Brien podporuje petíciu proti požehnávaniu homosexuálnych párov biskupmi.
  • LifeSiteNews poslal petíciu e-mailom biskupom a kardinálom Katolíckej cirkvi.
  • O'Brien je sklamaný Vatikánom za podkopávanie ich záväzku žiť cnostným životom.
  • Courage bol založený na pomoc ľuďom trpiacim príťažlivosťou k rovnakému pohlaviu.

Americký kardinál na dôchodku Edwin O’Brien sa podpísal pod petíciu LifeSite’vyzývajúcu biskupov, aby zakázali požehnanie homosexuálnych párov.

Kardinál O’Brien ponúkol svoju podporu po tom, ako LifeSiteNews poslal petíciu e-mailom biskupom a kardinálom Katolíckej cirkvi. V súčasnosti ju podpísalo viac ako 22 000 ľudí.

V krátkom vyhlásení zaslanom LifeSiteNews prostredníctvom e-mailu O’Brien, ktorý odišiel do dôchodku v roku 2019 po tom, čo od roku 2011 pôsobil ako hlava Rádu Božieho hrobu v Ríme, zdôraznil, že ako jeden z prelátov, ktorí sa podieľali na založení organizácie Courage - katolíckeho apoštolátu založeného v roku 1980 na pomoc ľuďom trpiacim príťažlivosťou k rovnakému pohlaviu - je mimoriadne sklamaný Vatikánom’dokumentom Fiducia Supplicans pretože vážne podkopáva ich záväzok žiť cnostným životom.”

O’Brien zdôraznil, že Courage&em>bol založený na pomoc tým, ktorí trpia príťažlivosťou k rovnakému pohlaviu, aby mohli žiť “záväzne čistý život v plnom súlade s pevným učením Cirkvi,” a že takýmto ľuďom “zle slúži” “nejednoznačná” Fiducia Supplicans.

O’Brien, vysvätený v roku 1965, mal za sebou dlhú cirkevnú kariéru, počas ktorej pôsobil ako arcibiskup arcidiecézy vojenských služieb v USA, ako arcibiskup baltimorskej arcidiecézy a ako pomocný biskup v newyorskej arcidiecéze.