GettyImages-1807950389-810x500.jpg

USA vetovali štvrtú rezolúciu OSN vyzývajúcu na prímerie v Gaze, keďže Izrael pokračuje v "zabíjaní

16
Kultúra smrti
V článku sa dočítate:
  • Spojené štáty vetovali rezolúciu vyzývajúcu na prímerie v Gaze, chránia Izrael.
  • Bidenova administratíva využila veto už štvrtýkrát, zahynulo viac ako 29 000 Palestínčanov.
  • USA plánujú vlastnú rezolúciu, umožňujú Izraelu pokračovať v útokoch aj po prímerí.
  • Izrael porušuje medzinárodné právo, vyhnal 700 000 Palestínčanov a nezohľadňuje rezolúcie OSN.

Pomôžte kresťanom prežiť v Gaze: LifeFunder

V utorok Spojené štáty vetovali rezolúciu vyzývajúcu na humanitárne prímerie v Gaze, pričom v Bezpečnostnej rade OSN (BR OSN) hlasovali proti tomuto opatreniu v pomere 13:1. Spojené kráľovstvo sa zdržalo hlasovania.

Od jesene minulého roka je to už štvrtýkrát, čo Bidenova administratíva využila svoje právo veta v tomto medzinárodnom orgáne, aby diplomaticky chránila pokračujúci útok Izraela na pásmo Gazy, pri ktorom zahynulo už viac ako 29 000 Palestínčanov, z ktorých približne dve tretiny tvoria ženy a deti.

Po hlasovaní sa USA vyjadrili, že v Gaze je viac ako tisíc Palestínčanov. veľvyslankyňa pri OSN Linda Thomasová-Greenfieldová kritizovala snahu, ktorú podporila drvivá väčšina krajín zastúpených v rade, ako aj krajín z celého sveta.

“Pokračovanie v dnešnom hlasovaní bolo zbožným želaním a nezodpovednosťou, a preto, hoci nemôžeme podporiť rezolúciu, ktorá by ohrozila citlivé rokovania, tešíme sa na zapojenie sa do textu, ktorý, ako veríme, bude riešiť mnohé obavy, ktoré všetci zdieľame,” povedal Thomas-Greenfield.

Čítajte: Členské štáty OSN prehĺbili izoláciu Izraela, USA hlasovaním v pomere 153 ku 10 za okamžité prímerie v Gaze

Vyslanec argumentoval, že rezolúcia by zasahovala do rokovaní o rukojemníkoch, ktoré sprostredkúva katarský premiér, ktorý povedal v sobotu, že ich úsilie nie je “veľmi sľubné.”

Spojené štáty tiež plánujú predložiť vlastnú rezolúciu, ktorá vyzýva na “dočasné prímerie”, ak Hamas prepustí všetkých svojich rukojemníkov bez ohľadu na tisíce palestínskych politických väzňov (t.j. “rukojemníkov”), ktorých zadržiava Izrael. Rezolúcia USA, ktorá v podstate reprezentuje tvrdý postoj Izraela, umožňuje židovskému štátu pokračovať v masakrujúcom besnení aj po navrhovanej prestávke.

Vyhlásenie prímeria sa nelíši ‘od udelenia zelenej pokračujúcemu vyvražďovaniu’

Ostatní členovia rady svoje postoje v diplomatickom orgáne komunikovali otvorene. Slovinský veľvyslanec Samuel Zbogar povedal, že “utrpenie, ktoré Palestínčania znášajú, presahuje všetko, čomu by mal byť človek vystavený,” pričom francúzsky veľvyslanec potvrdil, že “ľudské náklady a humanitárna situácia v Gaze sú neúnosné a izraelská operácia sa musí zastaviť.”

Čítajte: Najvyšší súd OSN’rozhodol, že obvinenie Izraela z genocídy je ‘hodnoverné’

Čínsky’veľvyslanec pri OSN, Zhang Jun, povedal, že “pokračujúce pasívne vyhýbanie sa okamžitému prímeriu nie je ničím iným ako dávaním zelenej pokračujúcemu vyvražďovaniu” a veľvyslanec štátu Alžírsko, ktorý rezolúciu sponzoroval, prisľúbil, že “sa nezastavíme, kým táto rada neprevezme svoju zodpovednosť v plnom rozsahu.”

Vyhnanie palestínskeho ľudu bolo vždy cieľom sionizmu

V novembrovom rozhovore plukovník Douglas Macgregor zdôraznil dlhodobý cieľ sionistického projektu vyhnať palestínsky ľud z územia, na ktorom žil po stáročia, a nazval ho “prvou etapou viacstupňovej operácie, ktorej cieľom je vytvoriť ‘veľký Izrael’ od rieky Jordán až po Stredozemné more.Tento cieľ Izraelčania dávajú jasne najavo už mnoho rokov. Nie je to tajomstvo. Teraz sa to’deje.”

Čítajte: Polk. Macgregor: ‘najvyššou prioritou’ pre Izrael je urobiť z Gazy ‘neživotaschopnú,’ vyhnať všetkých preživších

Podľa izraelského historika Bennyho Morrisa je predstava vyhnania všetkých Arabov z krajiny “stará ako moderný sionizmus a sprevádzala jeho vývoj a prax počas minulého storočia.”Naozaj, koncom 30. rokov 20. storočia David Ben-Gurion, ktorý sa stal prvým izraelským’premiérom, vyhlásil: “Po vytvorení veľkej armády v nadväznosti na vznik štátu zrušíme rozdelenie a rozšírime sa na celú Palestínu.”Neskôr v roku 1941 predpokladal, “nie je možné si predstaviť všeobecnú evakuáciu [arabského obyvateľstva] bez donútenia, a to brutálneho donútenia.”

V rokoch 1947-48 sa tento projekt začal naostro, keď židovské sily prinútili viac ako 700 000 Palestínčanov utiecť o život a opustiť svoje domovy, pôdu a živobytie. Sionistická armáda im potom zakázala návrat. Títo ľudia spolu so svojimi potomkami dnes tvoria viac ako 5,9 milióna utečencov rozmiestnených v Gaze (70 % celkovej populácie), Jordánsku, Libanone, Sýrii a na Západnom brehu Jordánu, pričom právo na návrat do vlasti im priznáva medzinárodné právo.

Už desaťročia Izrael porušuje medzinárodné právo vyjadrené drvivou väčšinou národov

A odvtedy Izrael prejavuje politiku nezohľadňovania množstva U.OSN ratifikovaných drvivou väčšinou národných delegácií, ktoré sú v prípade BR OSN záväzné pre všetky členské štáty ako vec medzinárodného práva.

Takisto ide o rezolúciu 242 z roku 1967, ktorá vyzýva na “stiahnutie izraelských ozbrojených síl z [palestínskych] území obsadených” počas vojny v júni 1967. Medzi tieto regióny patrí Gaza a Západný breh Jordánu.

Takisto sem patrí rezolúcia č. 446 z roku 1979, ktorá potvrdila, že izraelské osady vybudované na okupovaných palestínskych územiach “nemajú žiadnu právnu platnosť a predstavujú vážnu prekážku na dosiahnutie komplexného, spravodlivého a trvalého mieru na Blízkom východe.”

Pri zachovaní svojej vojenskej okupácia počas týchto päť a pol desaťročí Izrael tiež neustále rozširoval svoje nelegálne osady na skonfiškovanej palestínskej pôde. Týchto osád je v súčasnosti počet 163 s ďalšími 98 “outpostami,” v ktorých teraz žije viac ako 500 000 židovských osadníkov.

Čítajte: Ako chápu kresťania vo Svätej zemi izraelskú okupáciu Palestíny?

Bezpečnostná rada OSN vydala celkovo 79 rezolúcií zameraných proti Izraelu za závažné porušovanie medzinárodného práva. Tieto rezolúcie tiež požadujú od izraelskej vlády, aby umožnila utečencom z vojny v roku 1967 návrat do ich domovov a na ich pôdu, definujú legitímne hranice oboch strán a odsudzujú Izrael za viaceré nezákonné útoky, porušovanie ľudských práv a iné.

Podľa čísel spred 7. októbra, 1.26 miliónov ľudí v Gaze, čo je približne 70 percent obyvateľstva, ktoré trpí súčasným bombardovaním pásma Izraelom, klasifikuje OSN ako utečencov.

Izrael, spoločnosť ‘pripravená na genocídu,’ sa snaží ‘dokončiť prácu, ktorú začal v roku 1948’

Počas posledných štyroch mesiacov bombardovania a vpádov izraelskej armády sa približne 1.5 miliónov Palestínčanov utrpelo postupné vlny vysídlenia a bolo zahnaných do malej južnej oblasti okolo Rafahu, ktorú z východu a juhu obkolesujú izraelské a egyptské hraničné ploty, zo západu Stredozemné more a zo severu hrozivá izraelská armáda.

A minulý týždeň izraelský premiér Benjamin Netanjahu nakázal svojej armáde vytvoriť plán na evakuáciu civilného obyvateľstva z Rafahu, čím naznačil blížiacu sa inváziu do regiónu. A už o niekoľko hodín neskôr začalo izraelské bombardovanie mesta, ktoré zasiahlo obytné budovy, zabilo 28 ľudí vrátane najmenej 10 detí, pričom krátko na to letecké a námorné útoky na Rafah zabili 67 ľudí.

Čítajte: Medzinárodné napätie rastie, keď Izrael útočí v meste Rafah na juhu Gazy a zabíja desiatky civilistov

Medzičasom lídri svetových humanitárnych skupín varovali v utorok pred rizikom hroziaceho masového hladomoru v dôsledku “vytrvalého a úmyselného odopierania prístupu humanitárnej pomoci hlavne zo strany izraelskej vlády.”A keďže Rafah je “posledným centrom zdravotníckych služieb a humanitárnej pomoci pre ľudí v Gaze,” útok na túto oblasť “fakticky znamená odrezanie životných liniek ľudí, ktorí už stratili všetko okrem svojich životov.”

Čítajte: Varuje sa pred ‘masovým hladom’ v Gaze, keďže západné mocnosti zmrazujú prostriedky OSN na pomoc

V novembri novinár Max Blumenthal zhodnotil, že to, čo sa deje v Izraeli, je “v podstate genocídne politické hnutie a genocídna spoločnosť. Táto izraelská spoločnosť je pripravená na genocídu,” povedal said. “Nemyslím si, že sa Izrael zastaví skôr, než bude presvedčený, že dokončil prácu, ktorú začal v roku 1948.”

Spojené štáty od októbra minulého roka nepretržite dodávajú Izraelu muníciu, čím uľahčujú pokračovanie útoku, ktorý odborníci označujú za jeden z najničivejších a najsmrtonosnejších v nedávnej histórii, pričom Bidenova administratíva sa stále pripravuje poslať ďalšie.

Pomôžte kresťanom v Gaze prežiť: LifeFunder

Pripomíname:

Pomohla izraelská vláda založiť Hamas, aby podkopala riešenie dvoch štátov?

Národné delegácie OSN hlasovali 121 ku 14 za okamžité prímerie v Gaze, čím izolovali Izrael a USA

EXKLUZÍVNE: Katolícky biskup vo Svätej zemi odhaľuje ničivý vplyv vojny’na kresťanov

Ako by prípad genocídy proti Izraelu mohol zvrátiť naratívy globalistického poriadku

Odhalenie pravdy za ospravedlnením vojny Izraela v Gaze

Izraelského investigatívneho reportéra v Jeruzaleme opľuli, obťažovali, keď bol oblečený ako katolícky kňaz