CPAC2024SorosPanel-810x500.jpg

Konzervatívni prokurátori odsúdili otvorené hranice a Sorosových kolegov na konferencii CPAC 2024

19
Neutral
V článku sa dočítate:
  • Prokurátori na CPAC vyjadrili poľutovanie nad stavom právneho štátu v Amerike.
  • Otvorené hranice zodpovedné za 60 % fentanylových tabletiek v krajine, tvrdí prokurátor.
  • Bidenova administratíva odmieta presadzovať imigračné zákony, tvrdí Bailey.
  • Prokurátor zosadil Gardnerovú, ktorá odmietala stíhať zločin, a podporoval ju Soros.

Skupina štátnych a miestnych prokurátorov vystúpila vo štvrtok na výročnej Konzervatívnej politickej akčnej konferencii (CPAC) v hlavnom meste krajiny, aby vyjadrila poľutovanie nad stavom právneho štátu v Amerike a ponúkla svoje názory na nápravu situácie.

Moderátorom rozhovoru, ktorý viedol Matt Whitaker, ktorý počas Trumpovej vlády medzi Jeffom Sessionsom a Williamom Barrom krátko pôsobil ako zastupujúci generálny prokurátor, boli generálny prokurátor štátu Missouri Andrew Bailey, prokurátor okresu Macomb Pete Lucido z Michiganu a prokurátor okresu Pinal Kent Volkmer z Arizony.

Volkmer označil krízu na južnej hranici Ameriky’za najväčší problém Arizony’v oblasti presadzovania práva a povedal, že otvorené hranice sú zodpovedné za 60 % fentanylových tabletiek v krajine. Problém podľa neho ďalej zhoršujú miestni úradníci, ktorí zneužívajú právo prokuratúry na to, aby vôbec nevymáhali dodržiavanie zákona, ako aj nedostatočná podpora federálnej vlády pri riešení tohto problému. Poznamenal však, že v Arizone sa v súčasnosti pripravuje legislatíva, ktorá má štátnu a miestnu políciu oprávniť zatýkať nelegálnych prisťahovalcov a štátnych sudcov vydávať príkazy na deportáciu.

Lucido uviedol, že Detroit sa stal hlavným centrom rôznych neduhov prichádzajúcich cez hranice vrátane fentanylu a obchodovania s ľuďmi, a to až do takej miery, že sa dokonca vyskytli prípady detských otrokov, z ktorých sa stali prostitútky, pričom vplyv týchto trestných činov má vlnový efekt, ktorý núti podniky utekať. Prosil rodičov, aby svojim deťom vštepovali ťažkosti, ktoré majú policajti pri riešení takýchto neduhov, a naučili ich vždy vyjadrovať úctu a vďačnosť tomuto povolaniu a zároveň im nezvyšovať záťaž. 

Bailey odsúdil Bidenovu administratívu za to, že “dobrovoľne odmietla” presadzovať existujúce imigračné zákony, a tvrdil, že za súčasného prezidenta zločinci už nerešpektujú právny štát, a hoci štáty môžu urobiť niečo na zmiernenie škôd – ako napríklad jeho úrad’presadzovanie reforiem, ktoré vyžadujú vypočutie mladistvých s cieľom presunúť násilných páchateľov na súdy pre dospelých – v konečnom dôsledku sa nič nevyrieši, kým v Bielom dome nebude nový prezident.

Takisto tlmočil svoju minuloročnú prácu na zosadení Kim Gardnerovej, okresnej prokurátorky mesta St. Louis, ktorej kandidatúru podporoval krajne ľavicový finančník George Soros a o ktorej povedal, že “bola odhodlaná nestíhať zločin” do takej miery, že odmietala konať na základe policajných hlásení podaných jej úradu v 96 % miere. Okrem dôsledkov pre verejnú bezpečnosť viedlo jej konanie k tomu, že 542 podnikov opustilo oblasť, povedal Bailey. Napriek tomu podaním žiadosti o jej odvolanie, ktorú sudca potvrdil ako podloženú solídnymi dôkazmi, ju prinútil k odstúpeniu, čo následne postavilo do pozoru ďalších Sorosom podporovaných prokurátorov v celom štáte “na výstrahu.”

CPAC 2024 bude pokračovať do soboty 24. februára. LifeSiteNews bude naďalej informovať o najdôležitejších udalostiach.