shutterstock_319398143-810x500.jpg

Katolíci usporiadajú ružencové zhromaždenie v Katedrále svätého Patrika po škandalóznom "pohrebe transsexuálov

0
Kultúra života
V článku sa dočítate:
  • TFP organizuje ružencové zhromaždenie na odškodnenie za svätokrádežný pohreb v prospech LGBT.
  • Transgenderová aktivistka a prostitútka oslavovala v Katedrále svätého Patrika s ľuďmi v škandalóznom oblečení.
  • LifeSite petícia vyzýva kardinála Dolana na exorcizáciu katedrály po udalosti s Ceciliou Gentiliovou.
  • Ružencový protest TFP sa bude konať pred Katedrálou svätého Patrika 24. a 26. februára.

Členovia organizácie Tradícia, rodina, majetok (TFP) organizujú ružencové zhromaždenie, ktorého cieľom je odškodniť za svätokrádežný pohreb v prospech LGBT, ktorý sa konal minulý týždeň v newyorskej Katedrále svätého Patrika.   

“Výsmech všetkému posvätnému, bohoslužba vyzerala ako Drag Queen Show, tlieskala hriechu, zosmiešňovala Cirkev a poškvrnila dom Boží,” uvádza sa v letáku na podujatie.  

Pätnásteho februára transgenderovú aktivistku a prostitútku “Ceciliu Gentiliovú,” muža, ktorý sa “identifikoval” ako žena, oslavovali v Katedrále svätého Patrika’stovky ľudí oblečených v škandalóznom oblečení.

A LifeSite petícia založená v reakcii na túto udalosť, ktorú organizátori nazvali politickým protestom, vyzýva kardinála Timothyho Dolana, aby katedrálu exorcizoval. Ku dňu publikovania tohto článku pridalo svoje podpisy pod peticiu viac ako 10 000 osôb. 

Ružencový protest TFP’sa bude konať v sobotu 24. februára o 12.00 hod. nášho času a v pondelok 26. februára o 12.00 hod. nášho času. “Náš verejný ruženec bude pokojný a legálny. Prosíme o Božie’milosrdenstvo a ponúkame verejné zadosťučinenie,” uviedla skupina. Katedrála svätého Patrika’sa nachádza na 5. avenue v New Yorku.   

Organizátori pohrebu uviedli pre New York Times, že dúfajú, že pohreb sa zapíše do pamäti ako “dôležitý moment” pre “LGBT komunitu,” podobne ako protesty v roku 1989, keď aktivisti pripútali k laviciam v kostole svätého Patrika’na protest proti postoju Katolíckej cirkvi’k homosexualite. 

Kardinál Dolan sa pochválil kňazov, ktorí predsedali pohrebu, pričom na nedávnom podcastovej epizódyRozhovoru s kardinálom Dolanom že konali “mimoriadne dobre.” 

Ak máte záujem zúčastniť sa na ružencovom zhromaždení, kontaktujte kapitána zhromaždenia Josého (570) 582-7678; Jána (717) 495-5427; alebo TPF-ANF (844) 830-3570. TFP môžete kontaktovať aj na [email protected].