Shutterstock_369431135-810x500.jpg

"Liberálni" rodičia detí so zmeneným pohlavím medzi podporovateľmi navrhovaného zákazu "prechodu" v Alberte

12
Kultúra života
V článku sa dočítate:
  • Rodičia podporujú zakázanie chirurgických zmien detí, aby sa zabránilo extrémnej transrodovej ideológii.
  • Legislatíva zakazuje operácie pre deti do 17 rokov a vyžaduje súhlas rodičov.
  • Matka bojovala proti hormónom pre syna, lekár ju zastrašil a predpísal hormóny.
  • Blokátory puberty môžu mať negatívne účinky na vývoj mozgu a psychiku detí.

Mnohí rodičia, z ktorých sa niektorí považujú za veľmi liberálnych, podporujú pripravovanú legislatívu premiérky Alberty Danielle Smithovej, ktorá zakáže lekárom chirurgickú alebo chemickú premenu detí, a tvrdia, že nové pravidlá pomôžu zabrániť obrovskému smútku, ktorý pramení z extrémnej transrodovej ideológie.

Ako sa zdôrazňuje v nedávnej správe Epoch Times, rodičia, ktorých deti podstúpili lekársku alebo chirurgickú “premenu”, tvrdia, že Smith’ova nová politika bude pre rodiny vo všeobecnosti len prínosom a ušetrí ich od “trápenia, ktorým si ich rodiny prešli.”

31. januára  Smith oznámil pravdepodobne najsilnejšiu prorodinnú legislatívu v Kanade, ktorá chráni deti pred život meniacimi takzvanými “operáciami zhora a zdola”, ako aj inými extrémnymi formami transgender ideológie.

Podľa Crystal, matky z Calgary, mal jej syn Noah, keď chodil do 9. triedy, kamaráta, ktorý vykonal “premenu” zo ženy na muža. Jej syn si všimol, že je takzvaný “trans spojenec”, ale zrazu sa začal identifikovať ako “ona/oni.”

“Rýchlo sa to posunulo na začiatok 10. triedy a z ničoho nič som dostala správu od svojho dieťaťa, keď”bol v škole, v ktorej stálo: ‘Teraz sa identifikujem ako ona/ony,’” povedala Crystal, ktorá uviedla, že je “dosť liberálny rodič.”

Napriek tomu, že je “liberálna”, však priznala, že to so zmenou mena a používaním rôznych zámen pre svojho syna nemala ľahké.

“Z ničoho nič je voči mne takýto vitriol, keď som to“nezvládla, ” povedala a dodala, že sa potom jednoducho rozhodla, že svojho syna bude volať “kiddo.”

Noah jej však potom povedal, že chce hormóny. Crystal a jej bývalý manžel si mysleli, že Noah len prechádza fázou, keďže bol “tým známy”.

“Skúšali si rôzne takzvané ‘identity’ ako športovec, šprt, raper,” povedala Crystal, a aj keď mal byť “v prechode,” nadobudol vzhľad “góta.”

Podľa Crystalovej jej syn predtým ani “zďaleka” neprejavoval známky toho, že by chcel zmeniť pohlavie.

Alberta”pripravované nariadenia zahŕňajú zákaz takzvaných “horných” operácií (mastektómie, konštrukcie prsníkov), ako aj “dolných” operácií (vaginoplastiky, faloplastiky) pre deti do 17 rokov. Pubertu blokujúce lieky a hormóny pre osoby od 16 rokov sú tiež obmedzené, ale len so súhlasom rodičov.

Smithová uviedla, že jej vláda zjednotenej konzervatívnej strany (UCP) čoskoro predloží legislatívu, ktorá, ak bude schválená, zakáže lekárom v provincii lekársky alebo chirurgický “prechod” detí mladších ako 17 rokov. Nová legislatíva bude tiež vyžadovať súhlas rodičov so zmenou priezviska v škole. Na jeseň príde ďalšia legislatíva, ktorá zakáže mužom, ktorí tvrdia, že sú ženy, súťažiť v&nbspženských športoch.

Kampaň Life Coalition (CLC) pochválila Smithovo rozhodnutie zaviesť legislatívu, ktorá zakáže lekárom chemicky alebo chirurgicky “transformovať deti, a nazvala ho “politickým zázrakom.”

Crystal’línia v piesku pre jej syna: ‘Žiadne lekárske potvrdenie’

Keď vláda Alberty skúmala svoju novú politiku týkajúcu sa zákazu chirurgickej alebo chemickej “transformácie” detí, Crystal povedala, že bola jedným z rodičov, s ktorými sa rozprávali, aby získali spätnú väzbu.

Priznáva, že v tom čase nebola fanúšičkou Smithovej ani jej strany, ale teraz hovorí, že “to robí správne.”

Crystal poznamenala, že keby táto politika platila len pred tromi rokmi, dalo by sa predísť všetkému tomu trápeniu.

“Toto naštrbuje vzťahy,” povedala.

Pri rozhovore so synom Crystal poznamenala, že jej “línia v piesku bude vždy taká, [že] nebude žiadne lekárske potvrdenie.”

V dôsledku toho potom povedala, že ju “zasiahol vitriol.”

Vzhľadom na to, že sa Crystal musela vysporiadať s tým, že jej syn sa chcel stať niekým iným, ako je jeho rodné pohlavie, kontaktovala rodičov s podobnými situáciami prostredníctvom skupiny s názvom Naša povinnosť.

Po nadviazaní kontaktu s rodičmi na stránke si Crystal všimla, ako jej syn Noah “zaškrtáva veľa políčok” u iných detí, ktoré hovoria, že sú transrodové.

Povedala, že všetky deti v týchto situáciách používajú rovnaký “scenár”, keď hovoria, že sa “zabijú, ak nedostanem”správny lekársky zásah, ak nebudete”používať zámená.”

“Je to”neustála hrozba samovraždy,” poznamenala.

Sťažnosť podaná na lekára, ktorý podával hormóny

Napriek tomu, že sa Crystal snažila oddialiť, že jej syn chce podstúpiť “lekársku zmenu,” objednala sa k lekárovi, aby sa porozprávali o hormónoch.

Po tom, ako ju však odporučili na kliniku, aby sa o záležitosti jej syna ďalej porozprávala, uviedla, že personál bol “agresívny.”

Crystal poznamenala, že klinika jej neustále posielala e-maily a volala, aby si dohodla stretnutie pre jej syna, a bolo jej povedané, že pred stretnutím musí mať všetky papiere a krvné testy.

Uviedla, že to nedávalo “zmysel,” a tak povedala klinike, že “nepodpíše súhlas.”

Keď išla na stretnutie so synom, vzali ju do miestnosti, kde bola len s lekárom, a povedali jej, že toto stretnutie nie je pre ňu, ale pre Noaha.

Lekár s ňou hovoril len 10 minút a už bol ochotný predpísať jej synovi hormóny. V tomto momente lekára konfrontovala za to, že neurobil dôkladné psychologické posúdenie ani žiadne iné vyšetrenie. Lekár jej spomenul, že síce môže proti liečbe namietať, ale môže skončiť na súde a že bude svedčiť v prospech Noaha’. Potom povedal, že v podobných situáciách s inými rodičmi vždy vyhral.

Crystal podala na lekára sťažnosť na College of Physicians and Surgeons of Alberta v súvislosti s jej skúsenosťou so synom, ale zatiaľ jeho meno nezverejňuje.

Jej syn neskôr chodil k tomuto lekárovi sám a začal užívať hormóny. Vtedy si uvedomila, že nad situáciou nemá žiadnu kontrolu.

Kristál uviedla, že v minulosti jej rodinný lekár spolu s detským psychológom nepotvrdili Noahovu’rodovú dysfóriu. Poznamenala, že to navrhli až “rodoví odborníci,” z ktorých všetci mali “nulovú históriu s mojím dieťaťom,”

“Neprizvali kvalifikovaných odborníkov, ktorých sme mali na mieste,” povedala.

Ak ide o Noaha, ktorý je teraz v 12. triede, lekár, ktorý mal na neho sťažnosť, povedal Noahovi, že to urobila jeho mama, čo jej syna nahnevalo.

“Nikdy ti to neodpustím,” povedal jej.

Vtedy utiekol z domu a povedal ľuďom, že doma s mamou nie je “v bezpečí”.

“Chcem byť len tvoja mama,” spomenula mu.

Aj keď mnohí pracovníci takzvanej “starostlivosti potvrdzujúcej pohlavie” tvrdia, že účinky blokátorov puberty sa dajú zvrátiť, podľa Dr. Jane Andersonovej, viceprezidentky Amerického kolégia pediatrov, podľa The Epoch Times, hormóny môžu vážne ovplyvniť vývoj mozgu.

Blokátory puberty môžu spôsobiť zvýšenú depresiu, silné výkyvy nálad a nárast hmotnosti.