Screenshot-2024-02-22-at-6.03.13-PM-e1708691495542-810x500.png

Salvádorský prezident Nayib Bukele na konferencii CPAC kritizuje Sorosa a finančný systém USA

47
Kultúra života
V článku sa dočítate:
  • Prezident Salvádoru varuje Američanov pred globalizmom a zločinom.
  • Bukele vyzýva k boju proti Georgeovi Sorosovi a jeho vplyvu.
  • Upozorňuje na korupciu v systéme a nebezpečenstvo dlhovej krízy.
  • Libertariánsky prezident vyzýva k odporu voči manipulácii médií a finančnému systému.

Nayib Bukele, populárny prezident Salvádoru, ktorý je za život, predniesol na tohtoročnej Konzervatívnej politickej akčnej konferencii strhujúci prejav, v ktorom sa dotkol globalizmu, Georgea Sorosa, zločinu a amerického finančného systému.

Bukele, ktorý nedávno vyhral opätovné voľby v Salvádore so ziskom neuveriteľných 84 percent hlasov, si pri príchode na pódium pred burácajúcim davom okamžite vzal na mušku “globalizmus” a poznamenal, že v Salvádore “je už mŕtvy.”

Bukele, ktorý bol prvýkrát zvolený v roku 2019 a preslávil sa tým, že vo svojej krajine, kedysi ovládanej gangmi, znížil mieru kriminality na rekordne nízku úroveň, varoval Američanov, že podobne ako v Salvádore v 60. a 70. rokoch minulého storočia, “temné sily” preberajú vašu krajinu.”

Povedal, že dôvodom, prečo sa Salvádor nakoniec stal “hlavným mestom vrážd na svete”, bolo to, že ľudia neboli vybavení na to, aby pochopili, ako radikálne sa ich spoločnosť mení, pretože sa to dialo v priebehu desiatok rokov, po jednom prírastku.

Bukele to prirovnal k vareniu žaby a povedal, že ak budete neustále zvyšovať teplotu a pomaly variť žabu, neuvedomí si, čo sa deje, kým nebude neskoro. Latinskoamerický prezident však vyzval Američanov, aby nezúfali, pretože “ešte stále môžete skočiť, kým sa voda uvarí.”

Krátko vysvetlil situáciu v Salvádore v posledných desaťročiach, v ktorých prudko vzrástol počet vrážd a 12 rokov trvajúci komunistami inšpirovaný občianska vojna vypukla, Bukele vysvetlil, že pri pohľade na Ameriku jasne vidí “známky úpadku”, pretože jeho vlastná krajina “padla na dno už pred desiatkami rokov.”

Bukele vysvetlil, že aj po občianskej vojne sa kultúra gangov stala bujnejúcou “chorobou, ktorá sa začala miernymi príznakmi, stále sa zhoršovala a stala sa rakovinou, ktorá sa zdala byť nevyliečiteľná.”

Bukele poukázal na veľké mestá riadené demokratmi, ako je Baltimore, kde sa odohrávajú podobné udalosti a “kriminalita a drogy sa stali každodennou normou.” Spomenul aj epidémiu fentanylu a spýtal sa prítomných, či by pred 10 rokmi dokázali predpovedať, akou ničivou sa táto droga stane v americkej spoločnosti.

Prezident vysvetlil, že pokiaľ ide o nápravu problému v jeho vlasti, “minimum”, ktoré musí dosiahnuť, je zbaviť svoju krajinu titulu “hlavné mesto vrážd na svete.”

Bukele načrtol, že nejde len o”zatýkanie zločincov a členov gangov, ale aj o odstránenie “skorumpovaných sudcov, skorumpovaných advokátov a skorumpovaných prokurátorov.”

“Oslobodzovali členov gangov,”povedal Bukele a dodal, že “nešlo”len o gangy,”ale o celý “skorumpovaný systém”, ktorý spolupracoval s “medzinárodným spoločenstvom, mimovládnymi organizáciami.”

Poukazujúc na jedného z najznámejších globalistických aktérov, Georgea Sorosa, ktorého Nadácia otvorených spoločností je známa tým, že podporuje okresných prokurátorov, ktorí sú mierni voči zločinu v mestách riadených demokratmi, Bukele poznamenal k davu: “Kto zvolil [Georgea] Sorosa, aby diktoval verejnú politiku a zákony? Prečo sa cíti oprávnený vnucovať svoj program?" ”

“Soros a jeho kumpáni narazili v Salvádore na múr, ” zvolal Bukele. “Vďaka Bohu a buď mu všetka sláva, Salvádorčania sú teraz voči jeho vplyvu imúnni.”

Bukele, ktorý v roku 2019 získal niečo vyše polovice hlasov, obhajoval, že jeho antiglobalistická politika nielenže prispela k tomu, že sa Salvádor stal najbezpečnejšou krajinou na západnej pologuli, ale aj k tomu, že ovplyvnil mienku svojich krajanov.

Bukele vysvetlil, že v posledných voľbách jeho strana získala “54 kresiel zo 60, 57, ak počítame aj našich spojencov.”

“Ľudia v Salvádore sa prebudili a vy môžete tiež,” pokračoval. “Globálne elity, nenávidia náš úspech a boja sa vášho. Slobodnou vôľou ľudí vybrať si svojich vodcov pohŕdajú, pretože ju nedokážu kontrolovať.”

Bukele načrtol, že globalisti ako Soros nepodporujú”len okresných prokurátorov, ale manipulujú verejnú mienku prostredníctvom inštitucionálnej kontroly médií a politických kampaní, a že Američania proti tomu musia “bojovať” celým svojím “srdcom a dušou.”

Nakoniec sa Bukele dotkol amerického finančného systému a dlhovej krízy a varoval prítomných, že ak sa kurz neupraví, hrozí katastrofa.

Prezident vysvetlil, že aj keď sa môže zdať, že na financovanie vlády sa používajú doláre z daní, v skutočnosti je financovaná z dlhu prostredníctvom vytvárania štátnych dlhopisov, ktoré nazval “papierom.”

“A kto kupuje štátne dlhopisy?"” spýtal sa Bukele. “Väčšinou FED,” odpovedal si sám, pričom mal na mysli americký Federálny rezervný systém. “A ako ich FED kupuje?"” spýtal sa opäť. “Tlačením” ich, vtipkoval.

“Takže v podstate financujete vládu tlačením peňazí zo vzduchu,” uviedol a tvrdil, že dôvodom, prečo Američania platia “vysoké dane”, nie je financovanie vlády, ktorá je veľmi zadlžená, ale “udržiavanie ilúzie, že financujete vládu.”

“Vláda financuje [samu seba] tlačením peňazí… papierov krytých papierom, bublinou, ktorá nevyhnutne praskne,” predpovedal a varoval, že v takom prípade “dôvera vo vašu menu sa stratí, dolár padne a západná civilizácia s ním.”

Na záver Bukele zopakoval, že pre Ameriku ešte nie je neskoro, pozdravil dav a požiadal Boha, aby požehnal prítomných, celú Ameriku a jeho rodný Salvádor.