BREAKING-NEWS-1920x1080_2_20-1-e1708455005815-810x500.jpg

EXKLUZÍVNE: Nové bezpečnostné video z Knoxville Planned Parenthood spochybňuje prípad FBI proti pro-liferovi

21
Neutral
V článku sa dočítate:
  • Videozáznam z plánovaného rodičovstva vyvoláva pochybnosti o obvinení pro-lifera z podpaľačstva.
  • FBI obvinilo z podpaľačstva bieleho katolíka Marka Rena, hoci rodina tvrdí opak.
  • Hasičský zbor zistil, že požiar bol úmyselne založený zvnútra budovy plánovaného rodičovstva.
  • Plánované rodičovstvo v Knoxville bolo poistené a môže získať federálne prostriedky na obnovu.

Ochranný videozáznam z knoxvillského plánovaného rodičovstva, ktorý exkluzívne zverejnil LifeSiteNews, vyvoláva vážne pochybnosti o posmrtnom obvinení FBI z podpaľačstva voči pro-liferovi Markovi Renovi.

Pred dvoma rokmi, 31. decembra 2021 skoro ráno, založil podpaľač požiar, ktorý úplne zničil centrum plánovaného rodičovstva na ulici 710 N. Cherry Street v Knoxville v štáte Tennessee. V čase požiaru bola budova zatvorená pre rekonštrukciu za 2 milióny dolárov, ktorá by zdvojnásobila veľkosť centra. 

Tri bezpečnostné kamery patriace centru zachytili podpaľača, jeho vozidlo a požiar. Hasičský zbor v Knoxville poskytol LifeSiteNews tieto bezpečnostné zábery v reakcii na žiadosť o zverejnenie záznamov podľa zákona štátu Tennessee. 

Bezpečnostné kamery plánovaného rodičovstva’zaznamenali vysokého, štíhleho muža, ktorý sa cieľavedome pohyboval po pozemku. O niekoľko minút neskôr podpaľač zaparkoval svoj červený pick-up s kabínou posádky v uličke južne od budovy. Vystúpil z vozidla a odišiel z dohľadu, aby zapálil oheň; potom sa vrátil k vozidlu a odišiel.     

1. novembra 2022 FBI posmrtne za podpaľača označil Marka Rena, bieleho katolíka. (Reno zomrel vo väzbe amerických maršalov 15. augusta 2022, keď čakal na súdny proces na základe obvinenia, že strieľal na federálnu budovu v Knoxville.) Logicky, FBI obvinila Renoa z toho, že je podpaľačom plánovaného rodičovstva, prostredníctvom predvolania špeciálneho agenta FBI Thomasa Calhoona. Prísažné vyhlásenie bolo vyhotovené s cieľom zabezpečiť príkaz na zabavenie Reno’vovho nákladného auta a iného majetku; tvrdilo sa v ňom, že Reno’vovo vozidlo je to isté nákladné auto, ktoré je zachytené na týchto videozáznamoch. 

Rodina Marka Reno’a poskytla tomuto novinárovi Reno’vove fotografie, ktoré ho zrejme vylučujú ako podpaľača. Toto porovnanie bok po boku medzi podpaľačom a Renom ukazuje, že podpaľač bol oveľa chudší. Ďalší foto Reno, urobené v novembri  2021, ukazuje, že v čase podpaľačstva mal v podstate rovnakú veľkosť a tvar. 

 

Najvýraznejším poznávacím znakom vozidla podpaľača’bolo, že svetlomet na strane vodiča bol nefunkčný. Agent Calhoon však túto skutočnosť vo svojom čestnom vyhlásení, v ktorom obvinil Reno, nikdy neuviedol. Calhoon skôr dvakrát tlmočil, že podpaľač jazdil na svojom nákladnom aute so zhasnutými svetlami, čo je v rozpore s jasným dôkazom týchto videí. Vo svojom čestnom vyhlásení Calhoon uviedol: 

Keď sa svedok-2 vrátil k vozidlu svedka-2’svedok-2 spozoroval neznámu osobu, ktorá odchádzala od budovy a vracala sa k červenému pick-upu. Svedok-2 potom spozoroval červený pick-up, ktorý išiel uličkou veľkou rýchlosťou bez zapnutých svetiel (15). 

Je možné, že svedkyňa-2 povedala vyšetrovateľom, že nákladné auto išlo bez svetiel, pretože pozorovala nákladné auto zo svojho domu na strane vodiča&nbspa práve svetlomety na strane vodiča boli zhasnuté.&nbsp(Tento novinár osobne vypočul svedkyňu-2 a zistil, že je úprimná). Agent Calhoon však mal nezávislé poznatky z bezpečnostných záznamov spoločnosti Planned Parenthood’o tom, že toto tvrdenie—že svedkyňa-2 pozorovala nákladné vozidlo idúce uličkou bez svetiel—bolo objektívne nepravdivé. Aj keby to povedala, svedkyňa-2 nepozorovala podpaľača jazdiť bez svetiel, pretože k tomu nikdy nedošlo.   

Naďalej v tom istom čestnom vyhlásení agentka Calhoonová urobila ďalšie vyhlásenie o kamióne so svetlami:  

Dňa 31. decembra 2021 vyšetrovatelia získali a preskúmali záznamy z bezpečnostných kamier z podniku nachádzajúceho sa na západnej strane ulice North Cherry Street. Jedna z kamier zachytila červený pick-up, ktorý približne o 6:32 hod. ráno opustil uličku bez zapnutých svetiel a následne sa pohol na sever po ulici North Cherry Street smerom k diaľnici Interstate 40 (16).  

Toto tvrdenie—že nákladné auto vyšlo z uličky bez zapnutých svetiel—je takmer určite nepravdivé. Na tomto zázname podpaľač v žiadnom okamihu nejazdil bez svetiel. Keď podpaľač po založení požiaru naštartoval svoje vozidlo, opäť zapol svetlá—krátko s diaľkovými svetlami. Keď prechádzal uličkou, svetlomet na strane vodiča bol zhasnutý, ale svetlomet na strane spolujazdca bol zapnutý po celý čas, keď bolo vozidlo v zábere kamery v uličke. A svetlomet na strane spolujazdca bol stále zapnutý, keď sa vozidlo dostalo do záberu ďalšej bezpečnostnej kamery plánovaného rodičovstva, hneď potom, ako podpaľač odbočil doprava na ulicu North Cherry Street.  

Vyžiadali sme si bezpečnostný videozáznam “z podniku nachádzajúceho sa na západnej strane North Cherry Street” prostredníctvom komplexnej žiadosti FOIA o všetky záznamy súvisiace s týmto požiarom. Úradujúci zástupca riaditeľa FBI James Klipfer však oznámilpredstaviteľovi USA Timovi Burchettovi, že plánuje zadržať zodpovedajúce záznamy až do apríla 2026.

SÚVISIACE: FBI má v úmysle zadržať záznamy o požiari v Knoxville’Planned Parenthood až do roku 2026

Podľa agenta Calhoona bol Reno pozitívne identifikovaný členom rodiny z tohto záznamu: 

Snímky podpaľača a červeného pick-upu z kamerového záznamu z podpaľačstva v centre boli predložené členovi rodiny Reno’(“Svedok-3”). Svedok-3 identifikoval osobu na zábere ako Reno a červený pick-up ako červený GMC Sierra z roku 2006 Reno’s (25).

Aj keď tento záznam z bezpečnostnej kamery môže vylúčiť podozrivých, pozitívna identifikácia nie je možná, pretože podpaľač sa objavuje len v siluete. Navyše, dcéra Reno’neverí, že by niekto z rodiny niekedy vykonal túto identifikáciu. “Sme veľmi malá, úzko prepojená rodina.Nikto z nás tieto videá nikdy nevidel, povedala dcéra Reno’pre LifeSiteNews. Ďalej vysvetlila, že v oblasti nemajú žiadnu širšiu rodinu, pretože celá rodina sa od roku 2020 presťahovala z Nového Mexika do Tennessee.  

Reno’ovo nákladné auto sa hodnoverne zhodovalo s nákladným autom podpaľača, ale vo východnom Tennessee sú bežné pick-upy GMC Sierra 200X. Tento novinár nedávno odfotografoval ďalšiu pravdepodobnú zhodu v jednom z podnikov v západnom Knoxville. Dôsledné porovnanie Reno’vho nákladného auta s nákladným autom na tomto bezpečnostnom zázname už nie je možné, pretože FBI zabavila Reno’vho nákladné auto na základe civilného zabavenia majetku 28. októbra 2022—len niekoľko dní pred zverejnením svojho obvinenia voči nemu. príkaz na zhabanie majetku vykonal samotný agent Calhoon  (Zhabanie Reno’kamióna a ďalšieho majetku bolo deklarovaným účelom prísažného vyhlásenia agenta Calhoona 

V októbri 2023 zverejnil Hasičský zbor Knoxville (KFD) svoje Správu o pôvode a príčine požiaru spolu s stovkami fotografií zhorenej budovy. Vyšetrovatelia KFD vo svojej správe dospeli k záveru, že podpaľač fyzicky vstúpil do budovy, aby založil požiar:  

Všetky vzory požiaru, dôkazy a výpovede svedkov na mieste činu potvrdzujú, že oblasť vzniku požiaru sa nachádza pozdĺž zadnej steny novej prístavby v oblasti vyšetrovacích miestností. Dôkazy zistené na mieste činu potvrdzujú pravdepodobnú príčinu tohto požiaru ako úmyselné založenie podozrivým s použitím zápalnej kvapaliny prinesenej na miesto činu a umiestnenej v zadnej časti novej prístavby. 

Pre osobu bez kľúča bol jediný prístup do interiéru budovy cez tieto úzke nezabezpečené okná novej prístavby (svetlejšia tehla), ktoré boli len zakryté plastom. Keď hasiči dorazili na miesto, zistili, že:  

Dvere a okná v pôvodnej konštrukcii boli na svojom mieste a zamknuté. Nový prístavok ešte nemal nainštalované dvere a okná. Dočasné dvere boli postavené z preglejky a zamknuté reťazami a visiacimi zámkami. Okná boli zakryté plastovou fóliou pripevnenou k otvorom… Vykonali sa rozhovory s požiarnou osobou a zistilo sa, že všetky dvere boli v čase príchodu hasičov na mieste a zamknuté. Počas hasiacich prác sa do niekoľkých dverí dostali násilím. Okná v novej prístavbe neboli na svojom mieste a boli zakryté plastom, ktorý bol zošívaný počas výstavby. Všetky tieto okná a plasty boli poškodené požiarom a teplom a bezpečnosť týchto okien sa nedá určiť.

Podpaľač na záberoch z bezpečnostnej kamery plánovaného rodičovstva’mohol byť dostatočne štíhly na to, aby sa do budovy dostal cez okná novej prístavby. Je nepravdepodobné, že by Reno, ktorý mal v tom čase 62 rokov a veľkú nadváhu, mohol vstúpiť cez tie isté okná. Podľa súdnych záznamov poberal aj invalidný dôchodok. Reno’rodina vysvetlila, že to bolo pre chronické zranenie chrbta a ramena. 

Reno’rodina ďalej potvrdila, že mal silnú klaustrofóbiu. “V žiadnom prípade by neprešiel tým úzkym priestorom, nevediac, čo je na druhej strane a či sa môže dostať von,”povedala Renova’dcéra. Pred svojím zatknutím a smrťou sa Reno podľa predvolaniaďalšieho špeciálneho agenta FBI Jessiho Manna (str. 3 pod čiarou) označil za klaustrofobika. 

PODĽA: Plánované rodičovstvo v Knoxville bolo úmyselne zapálené zvnútra, usudzuje hasičský zbor

K podpaľačstvu došlo šesť mesiacov pred rozhodnutím Najvyššieho súdu’vo veci Dobbs vs. Jackson Women’s Health Organization, ktoré v skutočnosti znemožnilo interrupcie v štáte Tennessee. Budova bola poistená poisťovňou AXA XL.

Väčšina potratových centier v Tennessee zatvorila svoje brány, ale organizácia Planned Parenthood of Tennessee and North Mississippi (PPTNM) sa blíži k dokončeniu svojej novej budovy na rovnakom mieste. Okrem prostriedkov z poistných udalostí môže PPTNM na prestavbu v Knoxville využiť aj federálne prostriedky z hlavy X. Bidenova administratíva zamerala finančné prostriedky z hlavy X po štáte Tennessee a poskytla granty priamo iným regionálnym organizáciám plánovaného rodičovstva; tie zasa plánujú poskytnúť čiastkové granty PPTNM. Tennessee na tento krok reagovalo podaním žaloby na Bidenovu administratívu.

Každý, kto má informácie o tomto podpaľačstve, by mal kontaktovať Úrad pre vyšetrovanie v Tennessee na telefónnom čísle (865) 549-7800. Hasičský zbor v Knoxville ponúkol odmenu až do výšky 10 000 dolárov za informácie vedúce k stíhaniu kohokoľvek, kto sa podieľa na trestnej činnosti súvisiacej s týmto požiarom. 

Originálne, nezostrihané bezpečnostné videá sú k dispozícii tu:

1-Alley View (CH16) 0600-0615

2-Alley View (CH16) 0615-0630

3-Cherry Street View (CH17) 0600-0615

4-Cherry Street View (CH17) 0615-0630

5-Washington Street View (CH18) 0600-0615

6-Washington Street View (CH18) 0615-0630