Untitled-36-810x500.png

Nigérijský arcibiskup hovorí, že "neexistuje možnosť požehnania párov rovnakého pohlavia

24
Kultúra života
V článku sa dočítate:
  • Decembrové vyhlásenie Vatikánu narušilo katolícku jednotu a pridalo bolesti.
  • Podľa predsedy Konferencie katolíckych biskupov Nigérie nie je možné požehnávať páry rovnakého pohlavia.
  • Arcibiskup Ugorji zdôraznil, že homosexuálne skutky sú ťažkou skazenosťou a odporujú prirodzenému zákonu.
  • Pastieri musia chrániť vklad viery v jeho čistote a neporušenosti, zachovávať učenie Cirkvi.

Predseda Konferencie katolíckych biskupov Nigérie uviedol, že po decembrovom vyhlásení Vatikánu Fiducia Supplicans nie je možné požehnávať páry alebo zväzky osôb rovnakého pohlavia.

Arcibiskup Lucius Iwejuru Ugorji z nigérijského Owerri v príhovore na prvom plenárnom zhromaždení národnej biskupskej’konferencie 18. februára 2024 uviedol, že “nejednoznačnosť” Fiducia Supplicans narušila katolícku jednotu a “pridala nám bolesti.”Ugorji preto vyhlásil, že zhromaždení preláti “musia naďalej učiť našich veriacich, že v Cirkvi v Afrike nie je možné požehnávať páry rovnakého pohlavia alebo zväzky osôb rovnakého pohlavia.”

Vzhľadom na “zmätok a odstrkovanie” v celej Cirkvi v súvislosti so zavedením požehnania pre páry rovnakého pohlavia, ktoré je stanovené vo Fiducii Supplicans “musíme ako pastieri s pastoračnou úlohou chrániť vklad viery v jeho čistote a neporušenosti, zachovávať učenie Cirkvi založené na Svätom písme a Tradícii,” povedal Ugorji.

“Homosexuálne skutky majú charakter ťažkej skazenosti, ktorá je vnútorne neusporiadaná a predovšetkým odporuje prirodzenému zákonu. V rámci nášho pastoračného a prorockého poslania musíme aj naďalej zdôrazňovať, že Boh bezpodmienečne miluje hriešnika a vyzýva ho k pokániu, aby mohol žiť,” dodal arcibiskup.