Screen-Shot-2024-02-07-at-5.31.15-PM-e1707392491882-810x500.png

Idaho žiada Najvyšší súd, aby mu umožnil presadzovať zákaz "zmeny pohlavia" u detí

13
Kultúra života
V článku sa dočítate:
  • Idaho chce ochrániť deti pred sterilizáciou a hormonálnymi liekmi, ACLU to blokuje.
  • Federálne súdy potvrdili zákaz "zmeny pohlavia" pre maloleté osoby.
  • Labrador žiada Najvyšší súd USA o zrušenie blokády zákona v Idaho.
  • Transformácia detí môže spôsobiť vážne psychické problémy a sebapoškodzovanie.

Idaho republikánsky generálny prokurátor Raúl Labrador žiada Najvyšší súd USA, aby jeho štátu umožnil pokračovať v uplatňovaní zákona proti zmene pohlavia neplnoletých osôb, kým sa na súdoch bude riešiť právna námietka.

V apríli minulého roka republikánsky guvernér USA R. Brad Little podpísal zákon o ochrane zraniteľných detí, ktorý zakazuje všetkým zdravotníckym pracovníkom “vykonávať operácie, ktoré sterilizujú alebo mrzačia, alebo umelo vytvárajú tkanivo so vzhľadom pohlavných orgánov, ktoré sa líši od biologického pohlavia dieťaťa”; alebo “podávať alebo dodávať” deťom “lieky blokujúce pubertu s cieľom zastaviť alebo oddialiť normálnu pubertu, ” “nadfyziologické dávky testosterónu pre ženy, ” a “nadfyziologické dávky estrogénu pre mužov.” 

Zákon mal vstúpiť do platnosti v januári tohto roku, ale štátna pobočka krajne ľavicovej Americkej únie občianskych slobôd (ACLU) podala žalobu a koncom decembra Clintonom vymenovaný sudca okresného súdu USA B. Lynn Winmill vydal dočasnú blokádu, v ktorej tvrdil, že sa tým porušujú klauzuly o rovnosti ochrany a riadnom postupe podľa štrnásteho dodatku ústavy, pričom odmietanie mrzačenia detí prirovnal k praktikám ľudského otroctva, ktoré mal štrnásty dodatok (spolu s ostatnými dodatkami z občianskej vojny) ukončiť.

Niekoľko federálnych súdov vrátane šiesteho a jedenásteho odvolacieho obvodu potvrdilo zákazy “zmeny pohlavia” pre maloleté osoby a rozhodlo, že na rozdiel od Winmilla neporušujú ústavu.

Čítajte: Federálny súd potvrdil zákon Tennessee chrániaci deti pred transgenderovými drogami, operáciami

V pondelok Labrador’s úrad oznámil, že v piatok podal na najvyšší súd krajiny’mimoriadny návrh, v ktorom ho žiada, aby zúžil rozsah dočasného zablokovania na konkrétne rodiny, ktoré zastupuje ACLU, a umožnil uplatnenie zákona vo všetkých ostatných prípadoch: Hoci aktivisti napadli len niektoré časti rozumného zákona štátu Idaho, súd nižšej inštancie zastavil presadzovanie celého zákona v celom štáte Idaho a zakázal štátu chrániť deti mladšie ako päť rokov dokonca aj pred liekmi a operáciami, ktoré znetvorujú ich telo a zastavujú ich prirodzený vývoj.”

“Na vlastnej koži som bol svedkom ničivých následkov liekov a zákrokov používaných na deťoch s pohlavnou dysfóriou a je to”tragédia, ktorej sa dá predísť,” povedal Labrador. Štát má povinnosť chrániť a podporovať všetky deti, a preto som hrdý na to, že môžem brániť zákon štátu Idaho, ktorý zabezpečuje, aby deti neboli vystavené týmto život meniacim liekom a postupom. Tí, ktorí trpia rodovou dysfóriou, si zaslúžia lásku, podporu a lekársku starostlivosť vychádzajúcu z biologickej reality. Popieranie základnej pravdy, že chlapci a dievčatá sú biologicky odlišní, ubližuje našim deťom. Nikto nemá právo ubližovať deťom a my ako štát máme našťastie moc—a povinnosť—ich chrániť.”

A významné množstvo dôkazov ukazuje, že “potvrdenie” zámeny pohlavia nesie so sebou vážne škody, najmä ak sa vykonáva u vnímavých detí, ktoré nemajú dostatočný mentálny vývoj, emocionálnu zrelosť a životné skúsenosti na to, aby zvážili dlhodobé dôsledky rozhodnutí, ktoré sa im vnucujú, alebo úplné vedomosti o dlhodobých účinkoch život meniacich, fyzicky transformujúcich a často nezvratných chirurgických a chemických postupov.

Štúdie zistili, že viac ako 80 % detí, ktoré trpia rodovou dysfóriou, z nej do konca dospievania samy vyrastú a že ani úplná “zmena pohlavia” operácia často nedokáže vyriešiť pohlavne zmätených jedincov’ zvýšený sklon k sebapoškodzovaniu a samovraždám — a môže ju dokonca zhoršiť, a to aj tým, že posilňuje ich zmätenosť a zanedbáva skutočné základné príčiny ich duševných problémov.

Vlani v lete Bidenova administratíva’vlastného amerického ministerstva zdravotníctva a sociálnych služieb (HHS) Substance Abuse & Mental Health Services Administration (SAMHSA) zverejnilmedzičasom vymazanú správu, v ktorej sa potvrdzuje, že “u dospelých lesbičiek, gejov a bisexuálov je vyššia pravdepodobnosť užívania látok ako u heterosexuálnych dospelých, že budú mať psychické poruchy vrátane veľkých depresívnych epizód a že budú mať vážne myšlienky na samovraždu.”

Niektorí lekári, ktorí sa intenzívne podieľajú na “transformácii” neplnoletých, boli zachytení na videu, ako priznávajú staromódnejšie motívy takýchto zákrokov, ako napríklad pri exposéz minulého roka o Vanderbilt University Medical Center’s Clinic for Transgender Health, kde dr. Shayne Sebold Taylorová otvorene povedala, že “tieto operácie zarábajú veľa peňazí.”

Ak ide o vyhliadky návrhu Idaha’uvidíme, či sa do veci vloží Najvyšší súd. Zatiaľ čo súčasná väčšina priniesla konzervatívcom veľké víťazstváv oblasti práv na zbrane, regulácie životného prostredia, pozitívnej diskriminácie a predovšetkým potratov, keď zrušila rozsudok Roe v. Wade, zároveň odmietla zastaviť súdny aktivizmus v mnohých prípadoch na úrovni štátu, vrátane transgenderovej ideológie.