george-soros-on-climate-change-c-e1708426037167-810x500.jpg

Soros v roku volieb v USA rozširuje svoje mediálne impérium o veľké investície do rozhlasových staníc

20
Kultúra smrti
V článku sa dočítate:
  • George Soros chce získať 40 percent rozhlasovej spoločnosti v USA.
  • Investoval 400 miliónov dolárov do Audacy, druhej najväčšej rozhlasovej spoločnosti v krajine.
  • Republikáni tvrdia, že Soros chce ovplyvniť verejnú mienku pred prezidentskými voľbami.
  • Soros investuje do demokratických strán v Texase a kontroluje médiá v Maine.

George Soros sa chystá získať 40 percent druhej najväčšej rozhlasovej spoločnosti v USA, čím chce získať silný mediálny vplyv na nadchádzajúce prezidentské voľby.

Podľa nových finančných správ ľavicový miliardár kúpil 400 miliónov dolárov z dlhu spoločnosti Audacy, ktorá je dvojkou medzi vlastníkmi rozhlasových staníc (za spoločnosťou iHeart Media) v krajine a vlastní viac ako 220 staníc po celej krajine.

Soros investoval do spoločnosti po tom, čo nedávno v januári vyhlásila bankrot s dlhom takmer 2 miliardy dolárov. Investícia, ktorú potvrdila spoločnosť Audacy, je spojená s výnosom 50 centov z dolára po tom, ako sa spoločnosť dostane z konkurzu, a to až do schválenia reštrukturalizačného plánu spoločnosti konkurzným súdom.

Tento krok podnietil republikánskeho insidera k špekuláciám, že Soros sa v mesiacoch pred prezidentskými voľbami v roku 2024 snaží prostredníctvom svojho mediálneho megakráľovstva politicky ovplyvňovať verejnú mienku.

Investícia je najnovším Sorosovým krokom, ktorým sa snaží rozšíriť svoje mediálne impérium v snahe manipulovať americkú politiku. Podľa najnovších správ Soros nalieva peniaze do miestnych demokratických strán v Texase v snahe obrátiť štát Osamelá hviezda na modrú stranu.

ČÍTAJTE: George Soros financuje miestne demokratické strany v Texase, aby pomohol zmeniť štát na modrý: správa

The Daily Caller uviedol, že “Soros v spolupráci s Texas Majority PAC, daroval šesťciferné sumy demokratickým stranám v okresoch Hidalgo, Cameron a Dallas, ktoré sú všetky väčšinovo alebo väčšinovo hispánske, uviedol Texas Tribune reported. Soros’ výdavky prichádzajú v čase, keď demokrati majú strácajú pôdu pod nohami na národnej úrovni a v Texase u latinskoamerických voličov.”

Nie je to prvýkrát, čo sa Soros zameral na hispánsky voličský blok alebo využil mediálne investície v snahe ovplyvniť voľby. Denník Daily Caller v decembri 2023 informoval, že “Open Society Policy Center, Nadácia na podporu otvorenej spoločnosti a Inštitút otvorenej spoločnosti, všetky pobočky Sorosovej filantropickej siete, naliali desiatky miliónov dolárov do ľavicových skupín mobilizujúcich latinskoamerických voličov a ľavicových organizácií na podporu latinskoamerických voličov v roku 2022, teda vo volebnom roku, pričom skupovali latinskoamerické médiá a sprisahali sa s demokratickými stratégmi.”

Miestne spravodajstvo Maine Public v minulom roku informovalo o tom, že Sorosom podporovaná spoločnosť National Trust získala kontrolu nad najväčšou sieťou novín v štáte Maine’a získala päť denníkov a 17 týždenníkov. National Trust získal na kúpu siete médií finančné prostriedky od Sorosovej’ Nadácie otvorenej spoločnosti a ľavicového švajčiarskeho miliardára Hansjörga Wyssa 

Sledovanie Sorosových’ politických výdavkov a jeho korešpondujúcich mediálnych investícií a vplyvu v hlavných médiách, Media Research Center zverejnilo správu odhaľujúcu rozsiahle mediálne impérium, ktoré miliardár získal za posledné dve desaťročia.

V ich zhrnutí centrum uvádza: “George Soros je pravdepodobne najvplyvnejším liberálnym finančníkom v Spojených štátoch, ktorý daroval viac ako 8 miliárd dolárov len svojim nadáciám Open Society Foundations. V roku 2004 vynaložil viac ako 27 miliónov dolárov na porážku prezidenta Georgea W. Busha a odvtedy rozdal ďalšie milióny na podporu ľavicovej agendy. Takmer bez povšimnutia však zostáva Sorosov’ rozsiahly vplyv a angažovanosť v médiách.”

Od roku 2003 Soros daroval viac ako 52 miliónov dolárov najrôznejším médiám – liberálnym spravodajským organizáciám, investigatívnemu spravodajstvu a dokonca aj menším blogom. Podieľal sa aj na financovaní infraštruktúry údajne “neutrálneho” spravodajstva, od vzdelávania až dokonca po združenie priemyselných ombudsmanov. Mnohé ďalšie operácie, ktoré Soros podporuje, majú tiež mediálnu zložku svojej činnosti.

George Soros je pravdepodobne najvplyvnejším liberálnym finančníkom v Spojených štátoch, ktorý len svojim nadáciám Open Society Foundations venoval viac ako 8 miliárd dolárov. V roku 2004 vynaložil viac ako 27 miliónov dolárov na porážku prezidenta Georgea W. Busha a odvtedy rozdal ďalšie milióny na podporu ľavicovej agendy. Čo však zostáva takmer bez povšimnutia, je Sorosov’ rozsiahly vplyv a angažovanosť v médiách.

Úplnú správu Media Research Center si môžete pozrieť tade a zoznam popredných novinárov, ktorí sú členmi správnych rád alebo poradcami financovanými Sorosom, si môžete pozrieť tade.

RELEVANTNÉ

Elon Musk povedal Joeovi Roganovi, že stále verí, že George Soros ‘od základu nenávidí ľudstvo’

Bombastická správa odhaľuje Bidenove snahy indoktrinovať deti, aby verili len ľavicovým médiám