Screenshot-2023-10-06-115149-e1696589550189-810x500.png

Arcibiskup Aguer odporúča nový dokument v španielčine proti prijímaniu na ruku

41
Kultúra života
V článku sa dočítate:
  • Nový dokument odhaluje ideologické zatvorenie prosperujúceho seminára v Brazílii.
  • Argentínsky biskup a biskup Schneider hovoria o potrebe obnovy adorácie v Cirkvi.
  • Šokujúce svedectvá z diecézy San Rafael od renomovaných kňazov a laikov.
  • Argentínsky dokumentárny film odhaľuje dekadenciu a zbožšťovanie človeka v Cirkvi.

Poznámka redakcie: Dokumentárny film bol zatiaľ sprístupnený len v portugalčine a španielčine.

Héctor Aguer, emeritný arcibiskup La Platy, odporučil pozrieť si film “Spoločenstvo na dlani: V tomto dokumente, ktorý vyrobilo brazílske Centrum dona Bosca a režíroval ho Álvaro Mendes, sa hovorí o tom, ako sa v Brazílii zrodila poslušnosť. Španielska verzia, ktorá nasleduje po origináli v portugalčine, práve vyšla a môžete si ju pozrieť zadarmo na YouTube.

Argentínsky prelát spolu s biskupom Athanasiom Schneiderom vystupuje ako jeden z interviewovaných biskupov. Biskup Aguer zdôraznil, že “dielo zhromažďuje odkaz nezabudnuteľného biskupa zo San Luis Juana Rodolfa Laiseho, autora knihy, ktorou bol tento dokument nazvaný. Prináša šokujúce svedectvá z diecézy San Rafael, kde bolo zaznamenané ideologické a svojvoľné zatvorenie jeho prosperujúceho diecézneho seminára. Zaznamenané sú aj slová renomovaných argentínskych kňazov, filozofov a angažovaných laikov.”

Dokument vznikol takmer celý v Argentíne. Pri natáčaní boli navštívené mestá Buenos Aires, La Plata, Mar del Plata a San Rafael.

Biskup Aguer tiež povedal, že “v tomto čase dekadencie v Cirkvi – ktorá sa za posledné desaťročie zhoršila – je naliehavo potrebné obnoviť náležitú adoráciu Najsvätejšej sviatosti a skoncovať s toľkými škandalóznymi ‘oslavami’ venovanými nie náležitému uctievaniu Boha, ale zbožšťovaniu človeka.”