Wes-Moore-810x500.jpg

Potratový aktivizmus guvernéra Marylandu by mohol do štátu priniesť "Gosnellov dom hrôzy": pro-life líder

19
Kultúra smrti
V článku sa dočítate:
  • Marylandský guvernér financuje potraty v štáte vo vidieckych oblastiach.
  • Financovanie zvyšuje počet zdravotníckych pracovníkov na interrupčnú starostlivosť.
  • Pro-life aktivisti varujú pred nebezpečenstvom pre nenarodené deti a matky.
  • Pro-potratoví aktivisti sú nadšení z rozšírenia potratov v Marylande.

Marylandský demokratický guvernér Wes Moore sa teší chvále národných potratových aktivistov po tom, čo oznámil dodatočné financovanie vo výške 15,6 milióna dolárov zamerané na podporu potratov v štáte Old Line, najmä vo vidieckych oblastiach.

Moore okrem uvoľnenia grantu vo výške 10,6 milióna dolárov pre Marylandskú univerzitu v Baltimore, ktorý udelilo Ministerstvo zdravotníctva Marylandu na správu Marylandského programu klinickej prípravy na potraty (Maryland’Abortion Care Clinical Training Program” - ACCTP), prisľúbil aj zvýšenie úhrad poskytovateľom služieb Medicaid za potraty a tzv. reprodukčné služby” v roku 2025 o 5 miliónov dolárov.

Predchádzajúci guvernér Marylandu, sociálne liberálny republikán Larry Hogan, zabránil rozdeleniu prostriedkov ACCTP.

Moorova administratíva uviedla, že finančné prostriedky sa čiastočne použijú na “rozšírenie počtu zdravotníckych pracovníkov so vzdelaním v oblasti interrupčnej starostlivosti” a “zvýšenie rasovej a etnickej rozmanitosti medzi zdravotníckymi pracovníkmi”, ktorí vykonávajú interrupcie.

Zástancovia ochrany života však predvídajú vážne nebezpečenstvo pre nenarodené deti aj ich matky, ktoré vyplynie zo zvýšeného financovania.

“Rozhodnutie guvernéra Wesa Moora”uvoľniť ďalších 10 miliónov dolárov na financovanie potratov ohrozuje zdravie žien”Jeffrey S. Trimbath, prezident organizácie Maryland Family Institute, povedal pre LifeSiteNews: “Posilňuje to jeho zjavný sen priviesť Gosnellov’dom hrôzy do Marylandu.”

“Robí to preto, lebo peniaze sú určené špeciálne na školenie nelekárskych pracovníkov na vykonávanie potratov, takže podľa definície ohrozuje zdravie žien,” vysvetlil Trimbath.

Trimbath mal na mysli notoricky známeho doktora Kermita Gosnella, ktorý desaťročia masakroval ženy a deti. V roku 2013 ho odsúdili za vraždu hŕstky z údajných “stoviek” novorodencov, ktorým nožnicami prestrihol chrbticu v tejto ženskej”lekárskej spoločnosti v západnej Filadelfii.

Moore tvrdil v vyhlásenie oznamujúce financovanie, že “prístup” k interrupcii “je základným právom.” Live Action’s Bridget Sielicki s tým nesúhlasila:

Napriek tomuto tvrdeniu neexistuje žiadne ‘základné právo’ na priame a úmyselné zabitie pred narodením dieťaťa, keďže toto dieťa je buď zbavené živín, ktoré potrebuje na prežitie, roztrhané úd po úde, alebo otrávené v maternici. Nikto nemá právo zabiť iného nevinného človeka v mene “slobody.” Zabíjanie nie je reprodukčná zdravotná starostlivosť.

Vyjadrujúc sa na sociálnych sieťach spôsobom, ktorý zlovestne stavia životy nenarodených detí proti ich matkám, Moore povedal, “Pokiaľ budem guvernérom Marylandu, budeme naďalej robiť všetko, čo je v našich silách, aby sme zabezpečili, že náš domov zostane bezpečným útočiskom pre potraty a prístup k reprodukčnej zdravotnej starostlivosti [sic],” sľúbil Moore.

Moore predpovedal, že marylandskí voliči na jeseň tohto roka schvália radikálny dodatok k štátnej’ústave, ktorý by doplnil “právo” na interrupciu. 

Čítajte: Maryland bude v roku 2024 hlasovať o pro-potratovom dodatku k štátnej ústave

“Maryland’s interrupčné zákony dosiahli alarmujúcu úroveň neľútostnosti, ktorá prekonáva niektoré z najextrémnejších návrhov v krajine’” napísala Marylandská rodinná inštitúcia v otvorenom liste voličom štátu’varujúcom pred doplnku.

“Tento dodatok právne kodifikuje tento extrémizmus a vyzýva voličov, aby schvaľovali ukončenie nevinných životov v maternici,” pokračuje varovanie. “Upevňuje obmedzenia, ktoré by v budúcnosti prakticky znemožnili zaviesť akékoľvek rozumné obmedzenia potratových praktík.”

Národní pro-potratoví aktivisti: ‘Nadšení’

Moore’s úsilím proti životu získal súhlas najextrémnejších skupín potratových aktivistov v krajine’.

“Nemôžem’dostatočne vyjadriť, akí sme v Plánovanom rodičovstve Marylandu” hrdí na rozšírenie potratov v štáte, povedala Karen Nelsonová, prezidentka a výkonná riaditeľka Plánovaného rodičovstva Marylandu.

“Sme nadšení zo spustenia programu klinickej prípravy v oblasti potratovej starostlivosti v Marylande’a nesmierne hrdí na to, že môžeme zastupovať našich členov pri realizácii projektu’”, povedala Melissa Fowlerová, hlavná programová riaditeľka radikálneho National Abortion Federation.

Aktivistka za potraty dodala, že dúfa, že Maryland “zostane rajom” pre vraždenie nenarodených.