Euthanasia-scaled-e1692279145513-810x500.jpg

Návrh zákona o samovražde s asistenciou lekára zomiera v Snemovni reprezentantov štátu Virginia po tom, ako prešiel štátnym Senátom

21
Kultúra života
V článku sa dočítate:
  • Asistovaná samovražda je diskriminačná a vykorisťovateľská prax.
  • Žiadny pacient by nemal byť opustený alebo odhodený.
  • Republikáni vyzvali na ukončenie eutanázie v hlavnom meste krajiny.
  • Bidenova administratíva navrhla zrušiť ochranu svedomia pre odborníkov.

Pošlite kanadským zákonodarcom naliehavú správu, v ktorej ich vyzývate, aby zastavili rozširovanie asistovanej samovraždy

Snemovňa delegátov vo Virgínii odmietla posunúť dopredu legislatívu, ktorá by legalizovala asistovanú samovraždu lekárom v Starom domíniu po tom, čo katolícki predstavitelia štátu bili na poplach a vyzvali veriacich, aby sa obrátili na svojich volených zástupcov.

SB 280, ktorý prešiel štátnym senátom v pomere 21:19, by umožnil dospelému človeku “ktorému bola diagnostikovaná nevyliečiteľná choroba” požiadať lekára “o predpísanie kontrolovanej látky, ktorú si sám podáva, za účelom ukončenia života kvalifikovaného pacienta” po tom, ako pacient podá dve ústne žiadosti a jednu písomnú podpísanú pacientom a svedkom. Pacient by mohol žiadosť kedykoľvek odvolať a návrh zákona by stanovil, že zmena alebo zničenie žiadostí alebo odporu akýmkoľvek spôsobom, alebo pokus o nátlak na pacienta, aby sa rozhodol alebo zrušil, je trestným činom.

Jeho náprotivok v snemovni, HB 858, je do veľkej miery rovnaký, až na to, že nahrádza “nevyliečiteľnú chorobu” nedefinovaným “nevyliečiteľným stavom,” čo potenciálne otvára dvere pre široký výklad zákona aktivistickými sudcami. “Terminálna choroba” sa stále objavuje v texte, ale len v časti definícií; neobjavuje sa v samotných ustanoveniach navrhovaného zákona”. Návrh zákona sa dostal z výboru, ale nakoniec v snemovni zomrel.

“Asistovaná samovražda je smrteľná, diskriminačná a vykorisťovateľská prax,” vyhlasuje Katolícka konferencia Virgínie, ktorá zverejnila webovú stránku, ktorá má pomôcť obyvateľom Virgínie kontaktovať svojich zákonodarcov. “Žiadny pacient — či už postihnutý, duševne chorý, starší alebo iný — by nikdy nemal byť opustený alebo odhodený. Každý človek, ktorému potenciálne hrozí koniec života, by mal mať prístup ku kvalitnej lekárskej a paliatívnej starostlivosti — namiesto liekov na urýchlenie smrti.”

“(A)čkoľvek zákon HB 858 postúpil na rokovanie snemovne, neprešiel, pretože snemovňa sa rozhodla, že ho do februára nepredloží na záverečné hlasovanie. 13 crossover deadline,”podľa konferencie’s aktualizácia zo 16. februára. “SB 280 bol postúpený výboru pre pravidlá snemovne a my vás budeme informovať o ďalšom vývoji. Ďakujeme všetkým, ktorí sa zasadzujú proti tomuto zákonu.”

Desať štátov a District of Columbia v súčasnosti povoľujú asistovanú samovraždu. Na federálnej úrovni republikáni v Snemovni reprezentantov USA vyzvali na ukončenie eutanázie v hlavnom meste krajiny, nad ktorým má Kongres právomoc. Kritici tvrdia, že táto prax znehodnocuje ľudský život, povzbudzuje lekárov aj pacientov, aby nevyužívali reálne možnosti liečby, a motivuje poskytovateľov zdravotnej starostlivosti, aby podporovali túto “možnosť” nie preto, že pacient nemá inú možnosť, ale preto, aby znížil vlastné náklady alebo získal čerstvé orgány.

Medzičasom Bidenova administratíva navrhla zrušiť federálne nariadenia, ktoré poskytujú ochranu svedomia pre odborníkov, ktorí sa nechcú angažovať v “potratov, sterilizácie a niektorých ďalších zdravotníckych služieb,” “asistovanej samovraždy, eutanázie alebo usmrtenia z milosti,” a pre “organizácie riadenej starostlivosti, ktoré majú morálne alebo náboženské výhrady voči poradenstvu alebo odporúčaniu určitých služieb.”

Na Linku pre prevenciu samovrážd v Spojených štátoch sa možno dovolať na číslo 988.

Pošlite naliehavú správu kanadským zákonodarcom s výzvou, aby zastavili rozširovanie asistovanej samovraždy