Poilievre-media-810x500.png

Poilievre hovorí, že Konzervatívna strana nepodporí financovanie "neobjektívnych médií" daňovými poplatníkmi

14
Neutral

Dnes pošlite Daniele Smithovej poďakovanie za nedávnu prorodinnú politiku

Líder Konzervatívnej strany Pierre Poilievre oznámil, že jeho vláda nebude podporovať štátom financované médiá.

Počas rozhovoru 12. februára Poilievre po tom, čo ho novinár hecoval, vysvetlil, prečo odmieta podporiť 100-miliónový grant pre hlavné médiá.

“Naša strana nepodporuje daňové dotácie pre médiá, pretože vtedy’skončíme s neobjektívnymi médiami, ako ste vy, ktoré sem prídu a vyjadrujú reči PMO namiesto toho, aby prinášali skutočné správy kanadskému ľudu,” povedal Poilievre reportérovi.

Poilievre’s komentármi prichádza v čase, keď mainstreamové médiá neustále žiadajú o zvýšenie financovania zo strany vlády, keďže ich sledovanosť klesá. Predpokladá sa, že novinárom z dedičných médií bude približne polovicu ich platov vyplácať liberálna vláda po 100 miliónoch dolárov dohode s&nbspGooglom a dotáciách uvedených v jesennom hospodárskom vyhlásení.

Mainstreamové kanadské médiá už dostávajú obrovské federálne platby, ale po tom, čo premiér Justin Trudeau oznámil zvýšenie platieb pre staršie médiá pred voľbami v roku 2025, sa takmer zdvojnásobili. Očakáva sa, že dotácie budú stáť daňových poplatníkov 129 miliónov dolárov v priebehu nasledujúcich piatich rokov.

Mnohí poukazujú na to, že v dôsledku masívnych platieb od Trudeaua sa mainstreamové médiá stali len propagandistickou hlásnou trúbou liberálnej vlády.

Sporne, liberálna zaujatosť mainstreamových médií’nezostala bez povšimnutia Kanaďanov. Nedávny prieskum verejnej mienky zistil, že iba tretina Kanaďanov považuje mainstreamové médiá za dôveryhodné a vyvážené.

Podobne sa vyjadrila aj nedávna štúdia kanadskej agentúry pre verejné zdravie odhalila, že menej ako tretina Kanaďanov prejavuje “vysokú dôveru” federálnej vláde, pričom “veľké mediálne organizácie”, ako aj celebrity získali ešte nižšie skóre.

Veľké mainstreamové médiá a “novinári” pre ne pracujúci získali “vysokú dôveru” len 18 %. Nasledovalo len 12 % ľudí, ktorí uviedli, že dôverujú “bežným ľuďom”, pričom celebrity získali len 8 % “dôvery”.

Začiatkom tohto týždňa technologický magnát a obhajca slobody prejavu Elon Musk označil denník Toronto Star za “kanadskú’Pravdu” po tom, čo Poilievre na X, predtým známom ako Twitter, napísal, že toto médium pripravuje “úderný článok” o ňom a jeho rodine.

Podobne v apríli Poilievre označil CBC za “neobjektívnu propagandistickú odnož Liberálnej strany a úprimne negatívne ovplyvňuje všetky médiá.”

“Napríklad Canadian Press je negatívne ovplyvnený tým, že musíte priaznivo informovať o CBC, ak chcete, aby bol váš klient číslo jeden, financovaný daňovými poplatníkmi, spokojný,” povedal.

“Potrebujeme neutrálne a slobodné médiá, nie propagandistickú ruku pre Liberálnu stranu… Keď budem premiérom, budeme mať slobodnú tlač, v ktorej sa Kanaďania každý deň rozhodujú, čo si myslia, a nie že im liberálna propaganda bude vtláčaná do hrdla.”

Poilievre dodal, že ak sa stane premiérom, zníži “sociálne dávky pre podniky,” vrátane peňazí pre Canadian Broadcasting Corporation.

Napriek tomu, že je Poilievre sociálne konzervatívny, v mnohých prorodinných a pro-life otázkach zostáva liberálom.

Poilievre sa už skôr vyjadril podporu homosexuálnym “manželstvám,” a nedávno sa jeho manželka dostala na titulky novín za zastávanie pro-potratových názorov páru 

Pred týždňom Poilievre vyjadril podporu Alberte’zákazu “prechodu”detí po značnej reakcii konzervatívcov za to, že svojim poslancom nasadil náhubok, aby sa k tomuto rozhodnutiu vyjadrili.

LifeSiteNews následne spustil Kampaň Hlas voliča vyzývajúcu lídra Poilievre, aby umožnil svojim poslancom slobodne podporovať Smithove zákony a zastávať prorodinné názory na federálnej úrovni.

Pošlite list s poďakovaním Danielle Smithovej za nedávnu prorodinnú politiku dnes