Untitled-29-810x500.png

"Ďalší George Soros"? Miliardár John Arnold utráca peniaze, aby posunul GOP doľava

20
Neutral
V článku sa dočítate:
  • Liberálny miliardár zamestnáva republikánskych pracovníkov na Kapitole, aby ovplyvnil GOP zákonodarcov.
  • Arnold Ventures je súkromná spoločnosť založená ľavicovými filantropmi s majetkom 3,3 miliardy dolárov.
  • Spoločnosť sa zameriava na otázky ako reforma trestného súdnictva a antikoncepcia.
  • Arnold Ventures najala republikán

Spoločnosť vedená liberálnym miliardárom, ktorého niektorí označujú za "ďalšieho Georgea Sorosa", zamestnáva bývalých vysokopostavených republikánskych pracovníkov na Kapitole, čo je podľa varovania skupiny pozorovateľov snaha ovplyvniť zákonodarcov GOP, aby sa posunuli doľava.

Arnold Ventures LLC je súkromná spoločnosť založená ľavicovo orientovanými filantropmi Johnom Arnoldom a jeho manželkou Laurou, ktorí majú podľa Forbesu majetok v hodnote 3,3 miliardy dolárov.

ČÍTAJTE: Klaus Schwab bol hlavným hostiteľom tohtoročného&nbspsummitu svetových vlád. Ale oslabuje sa jeho vplyv?"

Arnold Ventures tvrdí, že sa zameriava na otázky ako sú reforma trestného súdnictva, ceny liekov na predpis, antikoncepcia a daňová politika zameraná na minimalizáciu nespravodlivosti.”

Najvýraznejšie je, že Arnold Ventures zamestnáva troch dobre prepojených republikánov:

Títo ľudia sú “nájomnými republikánmi” pre Arnold Ventures, povedal Thomas Jones, prezident American Accountability Foundation, konzervatívnej kontrolnej skupiny.

“Toto je nová úroveň sofistikovanosti lobovania mega-liberálnych miliardárov,” Jones povedal The Daily Signal.

“John Arnold naverboval republikánov s kamiónom plným peňazí,”povedal. “Nemyslím si, že“inštitucionálna ľavica to už niekedy skúsila.”

Jones povedal, že jeho American Accountability Foundation kontaktovala legislatívneho riaditeľa každého republikánskeho člena Kongresu. V jednom z jeho e-mailov o republikánskych lobistoch sa píše, že John Arnold sa “chce stať ďalším Georgeom Sorosom a konzervatívci sa musia mať na pozore.”

George Soros, miliardár, finančník a filantrop, ktorý nedávno odovzdal svoje impérium synovi Alexandrovi Sorosovi, je známy tým, že financuje ľavicové ciele v Spojených štátoch a vo svete. Najmä Soros najhorlivejšie financuje neziskové organizácie zamerané na voľbu liberálnych prokurátorov, ktorí sa usilujú o zmiernenie trestov za odsúdenie za trestné činy.

Manželia Arnoldovci založili samostatné neziskové organizácie, Laura and John Arnold Foundation, ktorá udeľuje granty stredoľavicovým neziskovým organizáciám, a ľavicovú Action Now Initiative.

The Daily Signal predtým informoval, že Nadácia Laury a Johna Arnoldovcov podporuje ľavicovú U.S. Alliance for Election Excellence.

V písomnom vyhlásení pre The Daily Signal reagovala spoločnosť Arnold Ventures na kritiku.

“Keďže nemáme žiadne ziskové motívy ani politickú zaujatosť, naši vedúci pracovníci pochádzajú z rôznych prostredí, podobných len v tom, že sú špičkovými, uznávanými odborníkmi vo svojich oblastiach,” uviedol hovorca Arnold Ventures vo vyhlásení pre The Daily Signal.

“Hoci sa často stretávame s nepodloženými tvrdeniami záujmových skupín, ktoré profitujú zo súčasného stavu,” uviedol hovorca, “budeme naďalej spolupracovať s republikánmi a demokratmi…, ktorých spája poslanie zlepšiť blahobyt a finančné zabezpečenie všetkých Američanov.”

Čítajte: Tucker Carlson volá po transhumanistoch, ktorí si myslia, že sú Bohom, na summite svetových vlád

Arnold Ventures ako súkromná spoločnosť s ručením obmedzeným nemá rovnaké požiadavky na transparentnosť ako neziskové organizácie oslobodené od daní, povedal Jones.

V e-mailovej správe zo 7. februára adresovanej legislatívnym riaditeľom GOP na Kapitole Jones napísal:

Potrebujete mať na obrazovke radaru Georgea Callasa. George Callas je ďalší ľavicový advokát, ktorý sa snaží predávať svoje predchádzajúce republikánske zamestnanie ako zásterku pre Arnoldovu’ľavicovú propagáciu. Ak by BLM [Black Lives Matter], RCV [Ranked choice voting] atď. nestačilo, Callas na to nabaľuje ešte radikálnejšiu politiku a extrémny NeverTrump-izmus.

John Arnold si myslí, že ste’buď dosť hlúpi, alebo dosť ignorantskí na to, aby ste verili, že niekto je skutočný konzervatívec, ak’má v minulosti ukrytú republikánsku prácu bez ohľadu na to, akú ľavicovú politiku’predvádza.

Callas je uvedený ako výkonný viceprezident pre verejné financie v spoločnosti Arnold Ventures. Jeho 15-ročná kariéra na Capitol Hill zahŕňala pôsobenie vo funkcii hlavného daňového poradcu Ryana v kancelárii predsedu Snemovne reprezentantov’a vo výbore Snemovne reprezentantov pre spôsoby a prostriedky, kde bol Ryan najvyšším republikánskym členom predtým, ako sa stal predsedom Snemovne reprezentantov.

Callas’v poslednom čase na X, predtým Twitteri, kritizoval demokratov aj bývalého prezidenta Donalda Trumpa’a jeho vplyv na Republikánsku stranu.

Dalšia e-mailová správa z 31. januára od Jonesa adresovaná legislatívnym riaditeľom GOP na Kapitole znie: “Podporuje váš šéf politiky soft-on-crime? Čo tak Na čiernych životoch záleží? Možno definancovanie polície? A čo odpustenie študentského dlhuMasové letecké sledovanie veľkých miest? Je ranked choice voting viac vaša rýchlosť?”

“Predpokladám, že vaša odpoveď na všetky tieto otázky bola nie, a to”nie je prekvapujúce, pretože sú”hlavnými prioritami liberálneho miliardára Johna Arnolda” politiky, ktorú financuje prostredníctvom svojej pochybnej spoločnosti Arnold Ventures,” pokračuje správa od Jonesa a Americkej nadácie pre zodpovednosť a dodáva:

Nanešťastie John Arnold chápe, že prístup a peniaze sú životodarnou silou bažiny, a preto si najal falošného konzervatívca Andrewa Moylana, aby ho vo Washingtone zastupoval…

Moylan je bývalý zamestnanec Národnej únie daňových poplatníkov, ktorý využíva svoju históriu spolupráce s konzervatívcami na to, aby dodal dôveryhodnosť Arnoldovej’ľavicovej politike… V určitom okamihu Moylan zaklope na vaše dvere – Dúfam, že vaša odpoveď Andrewovi je rovnaká ako vaša odpoveď na vyššie uvedené otázky – Nie.

Čítajte: Víceprezident Toronto Star hovorí, že mainstreamové médiá musia byť trvalo financované, aby ‘pseudožurnalisti’ neprevzali moc

Moylan, vice president of public finance v Arnold Ventures, je bývalým výkonným riaditeľom stredopravého think-tanku R Street. Predtým bol výkonným viceprezidentom nadácie National Taxpayers Union Foundation, fiškálne konzervatívnej organizácie.

V tej istej správe od Jonesa sa spomína aj Ring, bývalý pracovník Republikánskeho študijného výboru na kopci, v čom Jones píše, že ide o “najatie, o ktorom by ste’prisahali, že je to paródia.” Ring je teraz vice president of criminal justice advocacy for Arnold Ventures.

Na životopisnej stránke spoločnosti’sa neuvádza, že Ring bol v roku 2010 odsúdený za poskytovanie odmien vládnym úradníkom v rámci väčšieho korupčného škandálu okolo lobbingu Jacka Abramoffa.

Čítajte: Majitelia podnikov pripravujú žalobu na Alberta gov’t pre vynútené zatvorenia kvôli ‘nezákonným’ COVID lockdowns

Na stránke Arnold Ventures’bio sa uvádza, že Ring bol predtým výkonným riaditeľom Republikánskeho študijného výboru a republikánskym poradcom senátneho výboru pre súdnictvo’podvýboru pre ústavu, federalizmus a vlastnícke práva, keď ho viedol vtedajší sen. John Ashcroft (R-MO).

Na životopisnej stránke je Ring uvedený aj ako autor knihy z roku 2004 “Scalia Dissents: Writings of the Supreme Court’s Wittiest, Most Outspoken Justice” a aktualizovanej knihy z roku 2016 “Scalia’s Court: Je tiež bývalým prezidentom Families Against Mandatory Minimums, ktorá podporuje reformy v oblasti udeľovania trestov.

Arnold Ventures vynaložila takmer 14 miliónov dolárov na granty proti tomu, čo nazýva “dezinformáciami” a “dezinformáciami”, informoval Washington Examiner. Spoločnosť tiež poskytla 500 000 dolárov environmentálnej skupine Global Witness so sídlom v Británii.

Od roku 2016 do roku 2020 prispela Arnold Ventures 13,5 milióna dolárov neziskovej organizácii New Venture Fund, ktorú financuje liberálna “dark money” skupina Arabella Advisors, uvádza washingtonské Capital Research Center, ktoré sleduje neziskové organizácie.

John Arnold je bývalý obchodník v energetickej spoločnosti Enron, ktorá začiatkom roka 2000 skrachovala v dôsledku korupčného škandálu. Arnold nebol zapletený do pochybení.

V priebehu desiatich rokov vynaložil 40 miliónov dolárov na pomoc pri voľbe liberálnych prokurátorov, uviedol The Washington Free Beacon, ktorý uvádza, že Arnold je na najlepšej ceste nahradiť Georgea Sorosa na pozícii najväčšieho darcu v boji za pretvorenie amerického systému trestného súdnictva.”

Pretlačené so súhlasom The Daily Signal.