Screen-Shot-2024-02-10-at-4.24.27-PM-e1707909221711-810x500.png

"Pro-life Spiderman" vyliezol na Las Vegas Sphere, aby získal peniaze pre tehotnú ženu bez domova

16
Kultúra života
V článku sa dočítate:
  • "Pro-Life Spiderman" vyliezol na 366 metrov vysokú Las Vegas Sphere, aby pomohol tehotnej žene bez domova.
  • Aktivista bol zatknutý a obvinený z trestných činov počas svojho výstupu.
  • Podľa polície spôsobil škodu vo výške 100 000 dolárov na budove.
  • DesChamps verí, že ho jeho právnici dostanú z tohto incidentu.

"Pro-Life Spiderman” sa tento týždeň vyšplhal na 366 metrov vysokú Las Vegas Sphere, aby získal peniaze pre tehotnú ženu bez domova. Odvážny, kontroverzný aktivista, ktorý absolvoval mnoho vysokopostavených výstupov, zložil kauciu po tom, čo bol okamžite zatknutý a obvinený z viacerých trestných činov.

Dvadsaťštyriročný Maison DesChamps v stredu vyliezol na vrchol ikonickej lasvegaskej budovy, najväčšej guľovej stavby na svete.

Po zásahu polície musel DesChamps vyjsť cez vrchol budovy. Bol zatknutý a obvinený z ničenia majetku väčšieho ako 5 000 dolárov, sprisahania s cieľom zničiť majetok a nerešpektovania bezpečnosti osôb alebo majetku. Zatknuté boli aj tri osoby vrátane manželského páru, ktorý výstup nakrúcal a rozdával letáky.

Podľa správy mestskej polície Las Vegas Sphere odhadli, že 24-ročný mladík’svojím kúskom spôsobil škodu vo výške približne 100 000 dolárov, keď údajne poškodil niektoré z LED svetiel na vonkajšej strane budovy’.

DesChamps, ktorý bol často zatýkaný po úspešnom absolvovaní mnohých iných vysokoprofilových freestylových výstupov a nebol’odsúdený, údajne povedal polícii na mieste činu, že verí, že “jeho právnici ho dostanú aj z tohto incidentu.”

Po zatknutí zaplatil kauciu a vrátil sa domov a na budúci mesiac sa musí dostaviť na súd.

ČÍTAJTE: Daredevil pro-life aktivista zatknutý po tom, čo vyliezol na 845-metrovú vežu, aby protestoval proti potratom

Ve videu nahratom z vrcholu Sphere DesChamps povedal nasledovníkom, že tento kúsok mal zvýšiť povedomie o 37-ročnej tehotnej žene bez domova Isabel a pomôcť jej rozhodnúť sa pre život jej nenarodeného dieťaťa.

Sledovateľov nasmeroval na finančnú zbierku zriadenú na pro-life webovej stránke LetThemLive. DesChamps spolupracuje s touto organizáciou od začiatku svojich verejných výstupov, aby pomohol podporiť ženy v krízovom tehotenstve a vyzval ich, aby nepodstupovali interrupcie.

Stránka finančnej zbierky LetThemLive opisuje životný príbeh Isabel’ako “všetko, len nie jednoduchý.”

“Isabel sa ocitla na križovatke,” píše sa na stránke finančnej zbierky. “Po tom, čo musela urobiť srdcervúce rozhodnutie o adopcii svojich troch detí a s dvojčatami žijúcimi s jej bývalým manželom, stojí teraz pred“vyhliadkou priviesť na svet nový život za tých najnáročnejších okolností, aké si možno predstaviť.”

Inšpirácia na výstup prišla po tom, čo Isabel, ktorá od septembra nemá “žiadne stabilné prístrešie,” údajne “oslovila s prosbou o pomoc.”

“Naša misia je dvojaká: ponúknuť Isabel hmatateľnú podporu, ktorú zúfalo potrebuje, a zhromaždiť okolo nej komunitu, ktorá verí v silu nádeje a činov,” uvádza sa v článku. “Výstup, na ktorý’sa dnes vydávam, symbolizuje viac než len fyzickú výzvu—je’metaforou pre neľahký boj, ktorému Isabel čelí každý deň.”

ČÍTAŤ: ‘Pro-life Spiderman’ vylezie na najvyššiu budovu v San Franciscu, aby zvýšil povedomie o neskorých potratoch

“Bez domova, bez práce a so strachom z ohrozenia zdravia matky a dieťaťa, naplánovala si na 10. februára 11-týždňový potrat, pretože verí, že je to jej jediná možnosť uprostred tohto chaosu,” uvádza sa v príspevku Let Them Live.

V čase písania tohto článku nie je’jasné, či Isabel potrat podstúpila. Darcovia na jej podporu vyzbierali viac ako 30 000 dolárov.

Podľa darcovskej stránky medzi konkrétne prostriedky, ktoré sa pre Isabel hľadajú, patria potreby pre bábätko, bývanie a komunálne služby, zamestnanie, oblečenie a finančná pomoc.

Mnohí zástancovia života obdivujú DesChampsovu’ ochotu púšťať sa do odvážnych činov s cieľom zvýšiť povedomie o pro-life veci, pričom riskuje vlastnú bezpečnosť, aby podporil podporu zraniteľných matiek a ich nenarodených detí.