Screen-Shot-2024-02-14-at-9.32.32-AM-1-810x500.png

Floridský kňaz známy liturgickým zneužívaním dostal dovolenku kvôli obvineniu zo sexuálneho zneužívania detí

23
Kultúra smrti
V článku sa dočítate:
  • Biskup poslal kňaza na dovolenku pre obvinenie zo sexuálneho zneužívania maloletej osoby.
  • Kňaz je známy aj liturgickým zneužívaním a používaním praktík New Age.
  • Biskup nesankcionoval kňaza za jeho liturgické zneužívanie, ale zakázal tradičný postoj k svätostánku.
  • Libertariánsky pro-life hnevá, že biskup nechráni deti a obmedzuje slobodu kňazov.

Biskup z mesta Venice na Floride poslal na dovolenku kňaza známeho z liturgického zneužívania pre obvinenie zo sexuálneho zneužívania maloletej osoby.

Biskup Frank Dewane v liste farníkom oznámil, že otec Jerome Kaywell bol poslaný na administratívnu dovolenku po “obvinení zo sexuálneho zneužívania” s maloletou osobou.

“Benátska diecéza dostala od právnickej firmy oznámenie o obvinení reverenda Jeroma Kaywella zo sexuálneho zneužitia s osobou, ktorá bola v tom čase maloletá,” napísal Dewane. “K incidentu údajne došlo v zime 2013/2014. Otec Kaywell popiera, že by obvinenie bolo pravdivé, a tvrdí, že je nevinný.”

“V súlade s diecéznou politikou ochrany detí a zraniteľných dospelých som po zistení obvinenia umiestnil otca Kaywella na administratívnu dovolenku až do predbežného vyšetrovania.”

“Modlíme sa za zmiernenie bolesti a utrpenia, ktoré prežívajú všetky obete,” uviedol biskup. “Modlíme sa, aby nás všetkých Pán pravdy a svetla viedol po svojich cestách! Ďalej, toto sú veľmi bolestné časy pre otca Kaywella, všetkých, ktorí sú zapojení do obvinenia, a tiež pre vás všetkých, ako aj pre duchovných a mňa. Zostaňme zjednotení v modlitbách.”

Páter Kaywell bol pred vysvätením za kňaza hudobným a televíznym producentom a je známy tým, že v roku 1985 nahral album s gospelovou skupinou Winans, ktorý získal cenu Grammy, podľa CNA.

Kaywell, ktorý je od roku 2004 pastorom kostola v Punta Gorda na Floride, je známy aj liturgickým zneužívaním, keď do svätej omše začleňuje dychové praktiky New Age, ako uvádza LifeSiteNews reported.

V nahrávke nedeľnej omše z 22. januára 2022 nahradil páter Jerry Kaywell kajúci akt “krásnym nádychom.”

“A vydýchnime”naše starosti, naše projekty, naše starosti a naše plány,” pokračoval.

“Urobme”ďalší veľký nádych a pocítime, ako vstupujeme do ticha, ktoré nás vedie do mystického rozmeru našej viery.”

Dýchacie praktiky odrážajú techniky, ktoré sa bežne vyskytujú v New Age “mindfulness meditácii” alebo v joge, ktoré Cirkev odsúdila.

Kaywell’ inováciami jasne porušil normy pre úvodné omšové obrady uvedené v Všeobecná inštrukcia a USCCB.

V januári 2022 biskup Dewane nesankcionoval Kaywella za jeho liturgické zneužívanie. Namiesto toho zakázal kňazom vo svojej diecéze sláviť omšu ad orientem, pričom nepravdivo tvrdil, že kňazi nemajú právo zaujať počas omše tradičný postoj tvárou k svätostánku.

Čítajte: Floridský biskup zakazuje kňazom sláviť omšu tvárou k svätostánku