Untitled-26-810x500.png

Na čele tohtoročného samitu svetových vlád stál Klaus Schwab. Ale oslabuje sa jeho vplyv?

25
Neutral
V článku sa dočítate:
  • Svetový samit vlád v Dubaji je len zámienkou na propagáciu technokratickej agendy.
  • Účastníci samitu sú hlavne mimovládne organizácie a technokrati, nie svetoví lídri.
  • Klaus Schwab, zakladateľ Svetového ekonomického fóra, nemá žiadne vlastné nápady.
  • Samit slúži na pranie peňazí a modernizáciu imidžu bohatých monarchií z Perzského zálivu.

Dnes sa končí jedenásty Svetový samit vlád, trojdňové podujatie známe ako "Davos v púšti".

Samit sa konal v Dubaji a začal sa v roku 2013 ako fórum pre vládcov týchto malých štátov Perzského zálivu bohatých na ropu a plyn. V roku 2016 bolo obnovené videopríhovorom prezidenta Baracka Obamu ako organizácia s globálnymi ambíciami a tento rok sa vrátilo s ambicióznou témou “formovania budúcich vlád.”

PREČÍTAJTE SI: Tucker Carlson na Svetovom summite vlád volá po transhumanistoch, ktorí si ‘myslia, že sú Bohom’

Minister pre záležitosti kabinetu Spojených arabských emirátov Mohammad Al-Gergawi povedal novinárom v vyhlásenie, ktorým 1. februára oznámil summit:

Nezastávame názor, že máme všetky riešenia, ale snažíme sa nahliadnuť do budúcnosti a pomôcť vládam pripraviť sa na vznikajúce výzvy.

Samit podľa neho hostí najmä technologických expertov a vedúcich predstaviteľov súkromného sektora ako “tvorcov budúcnosti.”

Ak vám táto veta niečo hovorí, potom vás neprekvapí, že hlavným aktérom tohtoročného samitu bol Klaus Schwab. Na jeho vlastnom Svetovom ekonomickom fóre sa tento rok nezúčastnili žiadni svetoví lídri prvého rangu, čo sa odrazilo aj na neinšpiratívnom zozname účastníkov Svetového vládneho summitu.

Napriek svojmu názvu sa zdá, že hostí najmä členov mimovládnych organizácií, akademikov a rádoby technokratov. Na jeho zozname rečníkov sa stále objavujú Elon Musk a generálny tajomník OSN Antonio Guterres, napriek tomu, že tento rok nevystúpili.

Zaznamenateľná však bola prítomnosť indického premiéra Narendru Modiho spolu s premiérmi Rwandy a Srbska.

S 200 rečníkmi ohlásenými zo 120 vládnych delegácií a približne 4 000 účastníkmi znie jeho propagácia presvedčivo, avšak zoznam účastníkov sa nedá nájsť. Prečo by to tak malo byť? Je to preto, že Schwab a jemu podobní stratili svoje publikum a čoraz viac hovoria sami so sebou?

Prečo je Schwab vôbec v Dubaji? V hre sú dva záujmy. Je zrejmé, že Schwab sa snaží uviesť na trh svoju víziu posthumánnej, technokratickej spoločnosti budúcnosti. Ukazuje sa, že táto samotná vízia je do veľkej miery odvodená z predstavivosti futuristu Hermana Kahna, ktorý sa v 60. a 70. rokoch minulého storočia venoval deep state.

Schwabov’program je v podstate “kompiláciou najväčších hitov” Kahnovho’dokumentu “Rok 2000.”Jej zhrnutie si môžete prečítať tade.

Na angažovaného technofuturistu Schwab nemá a nikdy nemal žiadne vlastné nápady. Do toho všetkého ho, samozrejme, zasvätil Henry Kissinger, autor depopulačnej Kissingerovej správy, podľa ktorej sa antinatalitná politika stala začiatkom 70. rokov minulého storočia otázkou národnej bezpečnosti USA. Tu je skvelá správa o pozadí všetkých vecí okolo Schwaba.

Práve Kissinger predstavil ekonóma J.K. Galbraitha s Klausom Schwabom spolu s Hermanom Kahnom.

Kahn v roku 1967 navrhol, že demokracia by sa mala riadiť prostredníctvom vzdelávania vybranej skupiny globálnych lídrov, z ktorej sa neskôr stala organizácia World Economic Forum’s Young Global Leaders.

Tento projekt sa príliš neosvedčil. Prečo? V USA.dominovaný globálny poriadok už neexistuje a zdá sa, že druh mimovládnych organizácií, na ktoré sa WEF a Summit svetových vlád spoliehajú pri “formovaní budúcnosti”, je čoraz menej dôležitý.

Čítajte: Edmonton plánuje na jeseň zaviesť ’15-minute city’ politiku v štýle WEF

Pre štáty Perzského zálivu existuje zjavný motív, ktorý by sa dal nazvať pranie peňazí. Na ropu a plyn bohatý región maličkých, ale fenomenálne bohatých monarchií sa snaží modernizovať svoj imidž.

Pre mnohých bude novinkou, že tohtoročný’čestný hosť Katar je hlavným sponzorom medzinárodný terorizmus, a že premiér a prezident ďalších čestných hostí Turecka a Indie vedú zoznam inak nemenovaných “svetových lídrov”, ktorí sa zúčastnia na samite.

Nie sú tu žiadne významné osobnosti z Európy, ani zo Spojených štátov – okrem Tuckera Carlsona, ktorého meno teraz znamená posun vo svetových záležitostiach, ktorý spôsobil odliv kedysi dominantných globalistických mimovládnych organizácií. Samotný Schwab akoby uviazol v piesku tohto samitu. Prečo sa tu vôbec inscenujú jeho zastarané a second handové myšlienky o formovaní demokracie?

Schwab z púšte hľadá publikum

Dubaj nie je demokracia a nie je ňou ani žiadny zo šiestich susedných emirátov. Tieto mikroštáty Perzského zálivu sú dedičné autokracie, ktorých záujem o financovanie takéhoto podniku je zrejme motivovaný snahou “technizovať” svoj verejný imidž.

Prechádzajúce a súčasné témy summitu by sa náhodnému študentovi technokratického manažérstva zdali známe. Keďže WEF nie je schopný získať dostatočnú prestíž – alebo moc – na presadzovanie svojej agendy inde, zdá sa, že sa rád spojí s týmito nedemokratickými a bohatými partnermi zo Zálivu v projekte globálneho manažérstva.

Začiatok samitu’opäť zveličuje jeho vplyv, keďže ide opäť prevažne o konferenciu princov zo Zálivu. Niektorí africkí lídri sú tam spolu s akýmsi Ryanom Northom, ktorý má dva vstupy – vedľa seba, a pridávajú sa k nemu generálni riaditelia menších spoločností a Jeho Excelencia Dr. Tedros Ghebreyesus zo Svetovej zdravotníckej organizácie, známy ako

“Pakt s budúcnosťou: prečo je pandemická dohoda kritická” bol jeho pitch pre pakt s diablom, ktorý by nahradil suverénne vlády’ právomoc riadiť svoje vlastné zdravotnícke záležitosti diktátom muža, ktorý kedysi čelil obvineniam z genocídy.

Toto je ťažko predávať vo svete, ktorý sa rýchlo vracia k myšlienke národných štátov, bezpečnosti hraníc a ustupuje od drahých chýb financovania večných vojen a biznisu s medzinárodnou byrokraciou.

Minulý rok’samit propagoval znepokojujúcu víziu digitálnej dystopie prostredníctvom Globálneho fóra pre správu umelej inteligencie. Aj keď Európska únia oznámila plány na pokračovanie v zavádzaní digitálneho občianskeho preukazu, hlavný americkýpodporovaný globálny vzor digitálneho riadenia bol pilotovaný na Ukrajine.

DIIA – šťastne nazvaný “Digital Illumination Interface Alliance,” je model digitálneho riadenia, ktorý je určený na prijatie na celom svete.

Stojí pred zrejmým problémom, že samotná Ukrajina nemusí v súčasnej podobe dlho existovať.

ČÍTAJTE: Rep. Chris Smith varuje, že pandemická zmluva WHO je najväčšou hrozbou pre slobodu v dejinách ľudstva

Toto môže zabrzdiť ciele jej šampióna, USA. deep state Samantha Powerová, aby “vniesla demokraciu do budúcnosti” prostredníctvom testovacieho poľa, ktoré poskytla vláda prezidenta Volodymyra Zelenského’. V decembri 2023 hovorila o svojom odhodlaní, aby sa DIIA vyviezla do všetkých krajín pod vplyvom USA, pričom oznámila úspešné prijatie podobného systému… v Ekvádore.

Scenáre digitálnej nočnej mory sa výrazne objavili v tohtoročnom’nepodstatnom programe Svetového samitu vlád.

Témami tohtoročného samitu boli “Zrýchlenie a transformácia vlády,” v spojení s “Umelou inteligenciou a ďalšími hranicami.” Ďalší segment bol zameraný na “Udržateľnosť a nové globálne zmeny,” pričom sa hovorilo:

… vlády, podniky a jednotlivci na celom svete musia prijať udržateľné postupy pre spravodlivý, rovný a odolný prístup k týmto zdrojom a zároveň zabezpečiť dlhodobú prosperitu.

Táto posledná oblasť je súčasťou akčného desaťročia, ktorého ciele nie sú explicitne uvedené, ale možno ich zhrnúť ako príspevok k technokratickej prestavbe ľudského obydlia a sociálnej kontroly. Nikde sa nespomína “rovný a spravodlivý” prístup k skvapalnenému zemnému plynu, ktorého kriticky dôležité dodávky do Európy, ktorá je ochudobnená o Nord Stream, sú jedným z dôvodov, prečo sa nikdy nespomína podpora medzinárodného terorizmu zo strany Kataru”