Untitled-20-810x500.png

Jim Jordan vedie kongresovú podporu pre hlavný prípad na Najvyššom súde proti cenzúre veľkých technológií

8
Neutral
V článku sa dočítate:
  • Kanadskí zákonodarcovia chcú zasiahnuť do slobody prejavu na internete!
  • Jim Jordan a 44 ďalších členov Kongresu bojujú proti protiústavnému potláčaniu slobody prejavu!
  • Federálna vláda zasahuje do súkromných technologických spoločností a cenzuruje prejavy!
  • 45 senátorov a zástupcov predložilo spis Najvyššiemu súdu, aby chránil slobodu prejavu!

Pošlite kanadským zákonodarcom naliehavú správu, v ktorej ich vyzývate, aby zastavili ďalšie zákony o cenzúre online

Zástupca Jim Jordan spolu s ďalšími 44 členmi Kongresu spojili svoje sily s právnou kanceláriou America First Legal (AFL) a predložili Najvyššiemu súdu USA zásadný spis. Tento spis podporuje Missouri, Louisianu a súkromných žalobcov vo významnom prípade Murthy proti Missouri. Prípad sa sústreďuje na tvrdenia o protiústavnom potláčaní slobody prejavu federálnou vládou’na platformách sociálnych médií.

Kópia spisu je k dispozícii tu.

ČÍTAJTE: Edmonton plánuje zaviesť na jeseň tohto roka politiku v štýle WEF ’15-minute city’

Asociácia AFL v spolupráci so spoluobhajcom Christopherom Millsom aktívne bojuje proti tomu, čo vníma ako rastúcu krízu cenzúry. V spise predloženom Najvyššiemu súdu tvrdia, že federálna vláda vyvíja neprimeraný vplyv na súkromné technologické spoločnosti. Tento vplyv, ako sa uvádza v spise, viedol k potlačeniu prejavov chránených prvým dodatkom, ktoré sa týkajú COVID-19, údajného obchodovania s vplyvom rodiny Biden’a rôznych otázok súvisiacich s voľbami.

Tieto argumenty boli predtým vznesené v piatom obvode, kde AFL zastupovala republikána J. B. Jordan a ďalší členovia Súdneho výboru Snemovne reprezentantov a Výberového podvýboru pre ozbrojovanie federálnej vlády.

Záujem týchto orgánov vyplynul z ich vyšetrovacej činnosti, ktorá odhalila rozsah federálneho nátlaku na súkromné subjekty, ktorý ich núti cenzurovať prejavy. Upozornili na to najmä prostredníctvom odhalení v The Facebook Files a The Twitter Files.

“Prvý dodatok je prvý z nejakého dôvodu,” uviedol Jordan vo vyhlásení. “Prostredníctvom nášho ústavného dohľadu sme odhalili dôkazy, že Bidenova administratíva usmerňovala a nútila veľké technologické spoločnosti cenzurovať obsah na internete a dokonca aj knihy. Keďže Najvyšší súd sa má zaoberať jedným z najdôležitejších prípadov týkajúcich sa slobody prejavu za posledné roky, 45 senátorov a zástupcov predložilo tento spis, aby sa podelili o zistenia Kongresu’a vyzvali súd, aby podporil práva amerických občanov na slobodu prejavu.”

Prevzaté so súhlasom Reclaim The Net.

Pošlite naliehavú správu kanadským zákonodarcom s výzvou, aby zastavili ďalšie zákony o cenzúre online