LakewoodChurchShooting-810x500.jpg

Strelkyňa v kostole Joela Osteena kedysi známa ako "Jeffrey

20
Kultúra smrti
V článku sa dočítate:
  • Tragédia v kostole Joela Osteena: Páchateľ bol pohlavne zmätený a ohrozil dieťa!
  • Žena s puškou v ruke otvorila paľbu, ale nikto nebol zabitý!
  • Polícia zabila útočníčku, ktorá tvrdila, že má bombu, ale nič sa nenašlo!
  • Strelec s kriminálnou minulosťou bol možno transgender a antisemita!

Páchateľ víkendovej streľby v kostole Joela Osteena v Lakewoode mohol byť podľa záverov vyvodených z podrobností v predbežných správach o tragédii pohlavne zmätený.

KHOU informovala, že žena vošla do kostola v nedeľu popoludní niekoľko minút pred tým, ako sa mali začať bohoslužby v španielčine. Mala na sebe plášť a ruksak, v ruke dlhú pušku a sprevádzalo ju dieťa, ktorého príbuzenský vzťah k nej zatiaľ nie je známy.

Otvorila paľbu, čo prinútilo prítomných utiecť z budovy alebo sa ukryť v šatníkoch. Dvaja policajti mimo služby, ktorí v tom čase pracovali v kostole ako sekundanti, opätovali paľbu a útočníčku zabili. Pred smrťou tvrdila, že má bombu, ale žiadna sa v priestoroch nenašla. Na zem tiež nastriekala akúsi látku, ktorá však zatiaľ nebola identifikovaná.

Neuveriteľné je, že nikto z veriacich nebol zabitý. Muž bol zasiahnutý do nohy a dieťa sprevádzajúce strelca bolo postrelené a v súčasnosti je hospitalizované v kritickom stave. Nie je potvrdené, či niektorého z nich zasiahol strelec alebo polícia.

“Nechcem o tom špekulovať, ale čo by som povedal, je, že ak to bolo (políciou), bohužiaľ, a tá žena, tá podozrivá osoba ohrozila to dieťa, tak“to dávam za vinu jej,” povedal šéf houstonskej polície Troy Finner.

“Viete, nerozumieme, prečo sa takéto veci stávajú, ale vieme, že Boh’to má pod kontrolou a budeme sa’modliť za toho malého päťročného chlapca a modliť sa za tú pani, ktorá zomrela, za jej rodinu a všetkých, a za toho druhého pána,” Osteen povedalna následnej tlačovej konferencii. “Zostaneme silní, budeme’pokračovať vpred. Sú tu sily zla, ale sily, ktoré sú za nás, sily Božie, sú silnejšie."”

Čítajte: Dvaja-odstrelovači kedysi držali DC ako rukojemníkov. Predstavte si, čo by dokázali légie protiamerických radikálov medzi nami

“Naše srdcia sú s tými, ktorých zasiahla dnešná’tragická streľba, a s celou komunitou kostola Lakewood v Houstone,” texaský guvernér. Greg Abbott odpovedal. “Miesta uctievania sú posvätné. Bol som v kontakte so starostom (Johnom) Whitmirom a ponúkol som mu plnú podporu a zdroje štátu Texas vrátane príslušníkov ministerstva verejnej bezpečnosti a texaských rangerov, aby pomohli tejto komunite a pomohli rýchlo vyvodiť spravodlivosť voči zločincovi, ktorý spáchal tento ohavný čin. Pridajte sa k Cecilii a ku mne v modlitbách za túto komunitu v tomto ťažkom období a za odvážnych mužov a ženy v modrom, ktorí rýchlo reagovali na túto tragédiu.”

Zomrelý strelec bol medzičasom identifikovaný ako 36-ročný Genesse Ivonne Moreno, ktorý “mal kriminálnu minulosť ešte z roku 2005 a predtým bol identifikovaný ako Jeffery Escalante, podľa vyhľadávania v záznamoch texaského ministerstva verejnej bezpečnosti,” KHOU reported. “Predchádzajúce zatknutia zahŕňajú nezastavenie a neposkytnutie informácií, napadnutie verejného činiteľa, napadnutie s následkom ublíženia na zdraví, falšovanie, držanie marihuany, krádež, vyhýbanie sa zatknutiu, nezákonné nosenie zbrane.”

Moreno’v minulosti používal mužské meno, čo podnietilo špekulácie, že by mohlo ísť o ďalší prípad transgenderového násilia, hoci zatiaľ nie je potvrdené, či skutočne trpela rodovou dysfóriou, alebo si len vzala meno “Jeffrey” ako prezývku na nejaké kriminálne účely. Pozoruhodné je, že prinajmenšom v jednom príbehu, pobočka NBC Click 2 Houston označuje Morena rodovo neutrálnym zámenom “oni.”

Zdroj z prostredia orgánov činných v trestnom konaní tiež povedal ABC News, že Moreno mala na puške napísané “Slobodná Palestína”, čo by ju spájalo s nárast násilného antisemitizmu zaznamenaný v krajne ľavicových kruhoch od teroristického útoku Hamasu’na Izrael zo 7. októbra.

Už niekoľko hodín po streľbe vstúpili orgány činné v trestnom konaní do Morenovho’domu, aby zhromaždili dôkazy, ale zatiaľ nie sú ochotné riskovať motív.

“nechcem hovoriť o jej motivácii, pretože ju’nepoznám. Správne?" ”povedal Finner." “Možno sa nikdy nedozvieme celý príbeh. Dôležitým posolstvom však je, že’budeme stáť spolu ako mesto. Dnes budeme stáť pri tomto kostole a pastorovi, aby sme sa uistili, že sa okamžite začne uzdravovanie.”