Elon-Musk-1-810x500.jpg

Elon Musk kritizuje Toronto Star ako "kanadskú Pravdu" za "úderný článok" proti Poilievrovi

18
Neutral
V článku sa dočítate:
  • Elon Musk označil Toronto Star za "kanadskú Pravdu".
  • Pierre Poilievre obvinil Toronto Star z útoku na jeho rodinu.
  • Toronto Star napísalo článok o novom plote v Stornoway.
  • Kanaďania majú malú dôveru voči mainstreamovým médiám a federálnej vláde.

Technologický magnát a zástanca slobody prejavu Elon Musk označil mainstreamové médium Toronto Star za “kanadskú’Pravdu”

Musk sa takto vyjadril 6. februára po tom, čo líder Konzervatívnej strany Pierre Poilievre na X, predtým známom ako Twitter, napísal, že toto médium pripravuje “úderný článok” o ňom a jeho rodine.

“Toronto Star sa stal kanadskou Pravdou”- vyhlásil Musk, pričom narážal na termín, ktorý bol oficiálnym denníkom komunistického Ruska.

Musk’sa vyjadril po tom, čo Poilievre obvinil Toronto Star z toho, že plánuje napísať “hit article” o ňom, zrejme v snahe obviniť Poilievra z bezohľadného míňania, ktorým je známy premiér Justin Trudeau.

“Toronto Star sa snaží napísať hitparádu o tom, že moja manželka si pred pár rokmi kúpila malý bazén za 300 dolárov, ktorý sme si zaplatili a postavili sami,” napísal Poilievre.

“Samostatne na nás útočia za to, že NCC nainštalovala bezpečnostný plot v Stornoway, aby ochránila naše deti po vyhrážkach mojej rodine,” dodal.

“Je to smiešny útok,” vyhlásil Poilievre.

V predmetnom článku Toronto Star, ktorý bol uverejnený 10. februára, sa opisuje nový plot, ktorý bol nainštalovaný v Stornoway, dome, ktorý dostal líder opozičnej strany. Podľa článku nový plot stál 15 817 dolárov a bol postavený s cieľom vyriešiť “značné obavy”, ktoré boli vyjadrené v súvislosti s bezpečnosťou.

Ak sa však portál snažil porovnať plot za 15 817 dolárov s Trudeauovými’výdavkami, zdá sa, že je vážne mimo reality, keďže daňoví poplatníci boli nedávno zaúčtovaní za 500 000 dolárov, aby sa liberálny kabinet mohol vydať na “výjazdové zasadnutie o dostupnosti”.

Vydanie pripojilo aj Poilievrovu’odpoveď na ich otázky a napísalo: “Keď sa Star opýtal Poilievrovho’úradu na plot a bazén, líder konzervatívcov sa na sociálnych sieťach obvinil noviny z ‘absurdného útoku’ proti nemu.”

Nie je to ani zďaleka prvý prípad, keď sa Toronto Star zameral na Poilievra alebo konzervatívcov všeobecne, medzi ktorých nedávne titulky patrili “Pierre Poilievre to vie roztočiť. Prečo’to nemôže prijať?"” a “Pierre Poilievre v otázkach transgenderu prekrúca pravdu a udiera do zeme.”

Podporu Trudeaua by však výstup’nemal prekvapiť vzhľadom na jeho závislosť od financovania Trudeauovej vlády.

Ako LifeSiteNews informoval v decembri, novinári starších médií majú podľa prognóz približne polovicu svojich platov vyplácať liberálna vláda po novembrovej dohode o Googliv hodnote 100 miliónov dolárov a dotáciách uvedených v Jesenné ekonomické vyhlásenie.

Mainstreamové médiá v Kanade už dostali masívne federálne výplaty, ale po Trudeauovom oznámil zvýšenie odmien pre staršie médiá pred voľbami v roku 2025. Očakáva sa, že tieto dotácie budú stáť daňových poplatníkov 129 miliónov dolárov počas nasledujúcich piatich rokov.

Väčšina Kanaďanov však zrejme s Muskom súhlasí, keďže nedávne prieskumy zistili, že len tretina Kanaďanov považuje mainstreamové médiá za dôveryhodné a vyvážené napriek, alebo možno práve kvôli pokračujúcim vládnym výplatám na udržanie starých médií nad vodou.

Podobne sa vyjadrila aj nedávna štúdia Kanadskej agentúry pre verejné zdravie odhalila, že menej ako tretina Kanaďanov prejavuje “vysokú dôveru” federálnej vláde, pričom “veľké mediálne organizácie”, ako aj celebrity získali ešte nižšie skóre.

Veľké mainstreamové médiá a “novinári” pracujúci pre ne získali “vysokú dôveru” len 18 percent. Nasledovalo len 12 percent ľudí, ktorí uviedli, že dôverujú “bežným ľuďom”, pričom celebrity získali len osempercentné “hodnotenie dôvery”.