Danielle-Smith--810x500.png

Alberta odmieta Trudeauov "protiústavný" limit emisií ropy a plynu

27
Neutral
V článku sa dočítate:
  • Alberta odmieta liberálnu vládu a obmedzenie emisií ropy a plynu
  • Navrhované predpisy sú protiústavné a škodlivé pre kanadské hospodárstvo
  • Obmedzenie produkcie by viedlo k masívnym stratám pracovných miest
  • Plán liberálnej vlády nezaručuje zníženie emisií a presunie produkciu do iných krajín

Pošlite dnes Daniele Smithovej poďakovanie za nedávnu prorodinnú politiku

Alberta oficiálne odmietla liberálnu vládu a uviedla, že obmedzenie emisií ropy a zemného plynu by ochromilo kanadské hospodárstvo.

5. februára ministerka životného prostredia a ministerka pre chránené územia Alberty Rebecca Schulzová zverejnila otvorený list liberálnemu ministrovi životného prostredia Stevenovi Guilbeaultovi, v ktorom ho upozornila, že Alberta nebude presadzovať navrhované predpisy týkajúce sa ropy a plynu.

“Tento limit nie je realistický ani účinný, nedosiahne svoje grandiózne emisné ciele a v Alberte nebude tolerovaný,” uviedla Schulzová.

“Alberťania nebudú akceptovať tento limit ani útok na svoju ústavnú jurisdikciu, hospodárstvo a občanov, ktorý tento limit predstavuje,” napísala Alberta v 24-stranovej odpovedi, ktorá sprevádza Schulzov”list.

Vláda liberálov’Regulačný rámec na obmedzenie emisií skleníkových plynov v sektore ropy a zemného plynu, zverejnený v decembri, má za cieľ prísne obmedziť emisie zemného plynu a ropy do roku 2030, aby bolo možné dosiahnuť do roku 2050 cieľ čistej nuly.

Alberta však poukázala na to, že navrhované nariadenia sú protiústavné, nerealistické, ukázali by sa ako škodlivé pre kanadské hospodárstvo’a nemusia nevyhnutne znížiť emisie na celom svete.

“[Limit] jasne porušuje oddiel 92A ústavného zákona z roku 1867,” uviedla vláda Alberty, pričom sa odvolávala na ustanovenie ústavy, ktoré chráni provinčnú jurisdikciu nad prírodnými zdrojmi.

Alberta ďalej odhalila, že plánované ciele vychádzajú zo zastaraných údajov z roku 2019 a vzhľadom na ťažbu ropy a zemného plynu v Alberte’nie sú realistické.

Alberta okrem toho varovala, že navrhované emisné predpisy “by mohli zdevastovať hospodárstvo, viesť k masívnym stratám pracovných miest a poškodiť finančný blahobyt miliónov Kanaďanov “a to všetko bez toho, aby priniesli plánované zníženie emisií.”

“Navrhovaný regulačný rámec pre obmedzenie emisií skleníkových plynov v ropnom a plynárenskom sektore federálnej vlády”predstavuje de facto obmedzenie produkcie v ropnom a plynárenskom sektore Alberty”a Kanady”- pokračovala provincia.

Podľa výskumu kanadskej konferenčnej rady by federálny limit znížil HDP Kanady v rokoch 2030 až 2040 až o 1 bilión USD. V dôsledku toho by do roku 2030 mohlo prísť o prácu až 151 000 Kanaďanov.

Odpad produkcie v Alberte by navyše ovplyvnil aj príjmy federálnej vlády, ktoré by sa podľa prognóz mali v rokoch 2030 až 2040 znížiť o 84 až 151 miliárd dolárov.

Podľa prognóz by sa v rokoch 2030 až 2040 znížili aj príjmy federálnej vlády. V tom istom období sa očakáva pokles príjmov Alberty’o 73 až 127 miliárd USD, zatiaľ čo príjmy zamestnancov v celej Kanade by sa znížili o 460 miliárd USD.

Alberta tiež poukázala na to, že plán liberálnej vlády’nemusí nevyhnutne znamenať menej emisií, pretože iné, menej ekologicky zodpovedné krajiny budú musieť vyťažiť viac ropy, aby uspokojili dopyt.

“Limit nebude mať za následok globálne zníženie emisií skleníkových plynov, ale skôr únik uhlíka spolu s presunom produkcie, bohatstva a pracovných miest do iných menej spoľahlivých a menej ekologicky zodpovedných krajín,” varovala vláda Alberty.

V dôsledku toho Alberta vyzvala federálnu vládu, aby upustila od svojich nariadení a namiesto toho spolupracovala s provinciami individuálne.

“Namiesto presadzovania tohto protiústavného limitu vyzývame vašu vládu, aby okamžite zastavila ďalší rozvoj a začala zmysluplne spolupracovať v rámci zavedených provinčných regulačných režimov v oblasti regulácie ťažby ropy a zemného plynu a znižovania emisií,” napísal Schulz.

“Alberta by privítala federálne investície, ktoré by pomohli ropnému a plynárenskému priemyslu – a ďalším odvetviam – napredovať a zavádzať technológie na zníženie emisií, aby sme podporili naše ciele uhlíkovej neutrality do roku 2050,” uviedla.

Nie je to sotva prvý prípad, keď sa vláda Alberty postavila proti liberálnej vláde a premiérovi Justinovi Trudeauovi”reguláciám v oblasti plynu a ropy.

V decembri premiérka Alberty Danielle Smithová odsúdila Guilbeaultov’plán na zníženie emisií z ťažby ropy a plynu o 35 % až 38 % oproti úrovni z roku 2019 ako “nerealistický” a “protiústavný.”

Trudeauova vláda sa snaží presadiť vo všetkých kanadských provinciách reguláciu čistých nulových emisií, najmä v oblasti výroby elektrickej energie, už v roku 2035. Jeho vláda tiež odmietla rozšíriťoslobodenie od uhlíkovej dane na vykurovacie palivá na všetky provincie a túto výhodu umožnila len atlantickým provinciám.

Trudeau’s aktuálnymi environmentálnymi cieľmi je v súlade s Organizáciou Spojených národov’ “2030 Agenda for Sustainable Development” a zahŕňajú postupné vyradenie uhoľných elektrární, zníženie používania hnojív a obmedzenie využívania zemného plynu v nasledujúcich desaťročiach.

Zníženie a prípadné vylúčenie používania takzvaných “fosílnych palív” a prechod na nespoľahlivú “zelenú” energiu bolo tiež tlačí Svetové ekonomické fórum (WEF) – globalistická skupina stojaca za socialistickou “agendou Veľkého resetu” – organizácia, v ktorej Trudeau a niektorí členovia jeho kabinetu sú zapojení.

V novembri, po tom, čo oznámila, že má “dosť” Trudeauových”extrémnych environmentálnych pravidiel, Smithová povedala, že jej provincia nemá inú možnosť, ako upevniť kontrolu nad svojou elektrickou sieťou, aby bojovala proti federálnym zásahom prijatím zákona o suverenite. Zákon o suverenite slúži na ochranu Alberťanov pred budúcimi výpadkami elektrickej energie v dôsledku nadmerných zásahov federálnej vlády.

Na rozdiel od väčšiny kanadských provincií je elektroenergetický priemysel v Alberte’takmer úplne deregulovaný. Vláda má však stále možnosť prevziať nad ním kontrolu v jedinom okamihu’

Poďakujte dnes Danielle Smithovej za nedávnu prorodinnú politiku