li-cbc-620-810x500-1-810x500.gif

Len tretina Kanaďanov dôveruje mainstreamovým médiám: nový prieskum

25
Neutral
V článku sa dočítate:
  • Len tretina Kanadčanov dôveruje hlavným médiám, ktoré dostávajú dotácie od vlády.
  • Štúdia odhalila, že Kanadčania majú nízku dôveru voči médiám a vláde.
  • Kanadské hlavné médiá sú obviňované z manipulácie a propagandy.
  • Dotácie pre CBC a iné médiá sú zbytočné a vyvolávajú nedôveru u daňovníkov.

Pošlite dnes Daniele Smithovej poďakovanie za nedávnu prorodinnú politiku

 Výskum odhalil, že iba tretina Kanaďanov dôveruje hlavným médiám, a to v situácii, keď vláda neustále vypláca peniaze na udržanie starých médií nad vodou.

Podľa nedávneho výskumu Kanadskej komisie pre rozhlasové, televízne a telekomunikačné vysielanie (CTRC) tretina Kanaďanov považuje mainstreamové médiá za dôveryhodné a vyvážené po vyhlásení premiéra Justina Trudeaua, že Kanada musí dotovať CBC, aby “chránila našu demokraciu.”

“Kanaďania”majú relatívne slabý dojem z kvality, rozmanitosti a hĺbky obsahu, ako aj z dôvery v médiá,”uviedol prieskum verejnej mienky, ktorý získala agentúra Blacklock’s Reporter.

“Takmer polovica, 45 percent, sa spolieha na kanadské spravodajské médiá, ktoré im pomáhajú pochopiť, čo sa deje vo svete, a že spravodajské programy pokrývajú rôznorodé problémy a témy,” uviedol výskum.

Naproti tomu, hoci 45 % respondentov číta kanadské mainstreamové médiá, oveľa menej z nich dôveruje tomu, čo im mainstreamové médiá hovoria.

“Menej ľudí súhlasí s tým, že dôverujú informáciám poskytovaným spravodajskými médiami v Kanade (36 %), že typy spravodajských programov ponúkajú rôzne perspektívy (36 %) a že sú spokojní s kvalitou informácií a analýz, ktoré ponúkajú kanadské spravodajské médiá (37 %),” vysvetľuje správa.

“Hlavným cieľom výskumu je lepšie pochopiť názory Kanaďanov, pokiaľ ide o ich vysielanie, online a telekomunikačné služby a ďalšie otázky strategického významu pre CRTC,” napísali výskumníci. “Podstatnou zložkou výskumu je zabezpečiť začlenenie a zastúpenie všetkých Kanaďanov.”

V správe, v ktorej bolo opýtaných 2 561 ľudí v celej krajine, sa respondentov nepýtali, čo spôsobilo ich nedôveru voči kanadským mainstreamovým médiám.

Výskum je ozvenou novembrových údajov kanadského štatistického úradu, ktorý zistil, že spravodajské médiá boli hodnotené ako menej dôveryhodné ako politici, právnici alebo polícia.

Nízka dôvera Kanaďanov’v mainstreamové médiá, ako aj vládu prichádza v čase, keď sa objavili správy, ktoré ukazujú, že agentúry sa snažili manipulovať mediálne spravodajstvo.

V júni LifeSiteNews informoval o tom, ako sa ukázalo, že kanadské ministerstvo zdravotníctva prinútilo vládou financované mainstreamové médiá vydať stovky “opráv.”Médiá boli upozornené, že musia dodržiavať požiadavky, čo je podmienkou ďalšieho získavania vládnych financií.

Niektorí Kanaďania, ktorí sa nechali očkovať COVID, ale potom sa pri tom zranili, podali federálnu vládu aj štátne médiá na súd kvôli tomu, čo odsúdili ako propagandu o očkovaní.

V júli LifeSiteNews informoval o Carrie Sakamoto, matke zo Saskatchewanu, ktorá teraz po injekcii COVID-19 trpí Bellovou obrnou. Sakamoto žaluje kanadskú vládu a rôznych zdravotníckych úradníkov, ako aj Kanadskú vysielaciu spoločnosť (CBC) za dezinformácie a nedbanlivosť, pretože ju presvedčili, že injekcia COVID je “bezpečná” a “účinná.”

V júni LifeSiteNews informoval o tom, ako federálna vláda podľa tajného memoranda vedela, že očkovanie COVID spôsobuje zranenia, ale namiesto toho prišla so stratégiou, ako čeliť strachu ľudí’

V máji tiež bývalý novinár CBC odhalil, že reportéri bolo im zabránené, aby mohli písať o príbehoch kritických voči zásahom a uzamknutiam COVID, a namiesto toho boli povzbudzovaní, aby presadzovali vládnu “propagandu.”

Nová správa navyše prichádza len dva dni po tom, čo Trudeau vyhlásil, že Kanada musí naďalej dotovať mainstreamové médiá CBC, aby “chránila našu demokraciu.”

“V čase dezinformácií a dezinformácií a transformácie našich médií a digitálnej éry potrebujeme, aby CBC/Rádio Kanada bolo silné, aby chránilo našu kultúru, chránilo našu demokraciu a rozprávalo naše príbehy z jedného konca krajiny na druhý,” povedal Trudeau.

Trudeau však nedokázal vysvetliť, ako môže byť CBC pre Kanaďanov objektívnym zdrojom spravodajstva, keď ju financuje Liberálna strana.

Mnohí Kanaďania totiž poukazovali na to, že masívne dotácie urobili z CBC krídlo liberálnej strany.

Vďaka tomu, že CBC nie je nominálne spojená so žiadnou z kanadských politických strán, každoročne získava približne 1,24 miliardy dolárov z verejných zdrojov. To je približne 70 percent jej prevádzkového rozpočtu.

To, že dotácie sú najväčším zdrojom príjmov CBC, sa stalo predmetom sporov medzi daňovými poplatníkmi, ktorí považujú podporovanie tejto stanice za zbytočné.

Podľa Trudeaua nedávno oznámil zvýšenie platieb pre staršie médiá pred voľbami v roku 2025. Očakáva sa, že dotácie budú stáť daňových poplatníkov 129 miliónov dolárov počas nasledujúcich piatich rokov.

Naproti tomu ani tieto masívne výplaty nemusia stačiť na to, aby si CBC udržala význam v situácii rastúcej nedôvery verejnosti v mainstreamové médiá.

Podľa nedávnej štúdieKanadskej agentúry pre verejné zdravie menej ako tretina Kanaďanov prejavila “vysokú dôveru” vo federálnu vládu, pričom “veľké mediálne organizácie”, ako aj celebrity získali ešte nižšie skóre.

Veľké mainstreamové médiá a “novinári” pre ne pracujúci získali “vysokú dôveru” len 18 percent. Nasledovalo len 12 percent ľudí, ktorí uviedli, že dôverujú “obyčajným ľuďom”, pričom celebrity získali len osempercentné “hodnotenie dôvery”.

Podpísali sme sa s poďakovaním Danielle Smithovej za nedávnu prorodinnú politiku